$
נדל

השמאי הממשלתי: ירידה קלה במחירי הדירות ברבעון האחרון של 2011

בת"א נרשמה ירידה של 4% במחירי דירות 4 חדרים למחיר ממוצע של 2.294 מיליון שקל. השמאי מסביר כי בין הגורמים לירידה במחירים - גל המחאה החברתית

דותן לוי 11:1214.02.12

ברבעון הרביעי של שנת 2011 נרשמה ירידה קלה של 1% במחיר הממוצע של דירות, לצד יציבות במספר העסקאות שבוצעו בדירות מגורים לעומת הרבעון הקודם. כך עולה מסקירת השמאי הממשלתי הראשי, טל אלדרוטי.

 

עם זאת, בחלק קטן מהערים נרשמה עלייה קלה במחיר הממוצע ביחס לרבעון הקודם ובערים רבות לא חל שינוי במחיר הממוצע. 

 

חשוב לציין, כי סקירת השמאי הממשלתי אינה מקיפה את כל הדירות בשוק, היא מתייחסת לעסקאות יד שניה של דירות 4 חדרים אשר לדעת משרד המשפטים הן מייצגות את השוק ב-16 ערים שונות. בתקופה זו (יחד עם הרבעון השלישי) ב-3,300 עסקאות.

 

בת"א נרשמה ירידה של 4% במחירי דירות 4 חדרים למחיר ממוצע של 2.294 מיליון שקל. גם בבת ים נרשמה ירידה של 4% למחיר ממוצע של 1.4 מיליון שקל.

 

להלן טבלת ריכוז של המחיר הממוצע לדירות בנות 4 חדרים ומגמות ההשתנות ברבעון הרביעי:

 

 

בתוך כך, ירידות המחירים בשני הרבעונים האחרונים עדיין לא הצליחו לשנות את המגמה שנרשמה עד לרבעון המקביל שנה שעברה. ב-13 מתוך 16 הערים שבסקר המחירים עדיין גבוהים בהשוואה לרבעון זה. הערים היחידות שבהם מחירי הדירות מנמוכים יותר מאלה שהיו ברבעון הרביעי של 2010 הן תל אביב, פתח תקווה ונתניה בשיעורים של 4%, 1% ו-2% בהתאמה.

 

דוח השמאי בוחן גם את סטיות התקן המעידות על הבדלי המחירים בין אזורי היוקרה לדירות זולות בשכונות מתפתחות. בתל אביב, חיפה בת ים וירושלים נרשמו הסטיות המשמעותיות ביותר בשיעורים של 44%, 34%, 34% ו-29% בהתאמה. סטית התקן הממוצעת לכל הערים היא 21%.

 

בסקירה מציין השמאי הממשלתי כי מחירי הדירות מושפעים ממשתנים רבים. "אולם נראה כי גל המחאה החברתית שנוצר בקיץ האחרון, לצד אי יציבות וחוסר וודאות בכלכלה העולמית, בד בבד עם הצעדים וההצהרות שננקטו על ידי הממשלה ובנק ישראל, הם הגורמים המשפיעים ביותר אשר  הביאו למיעוט עסקאות בדירות מגורים בעת הזו", מציין השמאי הממשלתי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x