$
נדל

הזיסאפלים ייהנו מהכנסות של מאות מיליוני שקלים בשנה

המכרז להקמת עיר הבה"דים ולתפעולו, שבו זכתה בינת עם מנרב ואלקטרה נדל"ן, הוא המכרז הגדול ביותר שבו זכתה חברת IT ישראלית אי פעם

אסף גלעד 07:0207.02.12

המכרז להקמת עיר הבה"דים ולתפעולו, שבו זכתה בינת עם מנרב ואלקטרה נדל"ן, הוא המכרז הגדול ביותר שבו זכתה חברת IT ישראלית אי פעם. חלקה של בינת מקבוצת רד בינת בהקמת עיר הבה"דים עומד על 19% מתוך סכום המכרז, לתקופה של 25 שנה - כך שחלקה יעמוד על 1.5–2 מיליארד שקל. בינת תהיה

אחראית להקמת תשתית התקשוב בפרויקט, כאשר רבע מהסכום יושקע בהקמתו ועוד 75% בתחזוקו.

 

בינת, שבבעלות האחים זיסאפל, תפרוס את מערכות המחשוב והתקשורת בכל עיר הבה"דים. במסגרת זו כלולים הנחת תשתיות כבלים ומערכות תקשורת דוגמת טלפוניה ווידיאו, חיבור מחשבים ומרכזי נתונים וכן הפעלת מערכות לאבטחת מידע, תקשורת ענן פרטית ומערכות לימוד אלקטרוניות. בינת תהיה אחראית גם להתקנת מערכות האבטחה האלקטרוניות, ובכלל זה מצלמות אבטחה.

 

נוסף על אלה תספק בינת לבה"דים העתידיים תוכנות ארגוניות כגון ERP, ולפי ההסכם שעליו חתמה תעביר החברה חלק מהמערכות לידי המדינה שש שנים לאחר ההקמה, ולא בתום תקופת המכרז העומדת על 25 שנה. במסגרת המכרז, בינת תפעיל שלוש חברות־בנות - בינת תקשורת מחשבים, בינת יישום מערכות ובינת מערכות תוכנה.

 

גברו על נס טכנולוגיות

 

כדי לזכות במכרז, השקיעה הקבוצה הזוכה קרוב ל־10 מיליון שקל בהכנה לו. "נעשתה פה השקעה גדולה מאוד", מספר מנכ"ל בינת אלון בן־צור. "אתה אמנם לא אוהב להפסיד בשום פרויקט, אבל כאן היה יכול להיות עצוב כפליים להפסיד כי ההשקעה גדולה ולא היינו יודעים להחזירה". קבוצת מנרב־בינת־אלקטרה גברה על קבוצת שפיר הנדסה - שנחשבה למועמדת מובילה ושיתפה פעולה בתחום הטכנולוגי עם ספקית המחשוב נס טכנולוגיות. "היו לנו כיסים עמוקים מספיק כדי להציע הצעה נדיבה, שמעטות מחברות ה־IT הישראליות יכולות להציע", הסביר בן־צור.

 

פרויקט עיר הבה"דים הוא רק אחד מפרויקטים ביטחוניים רבים שבהם בינת פעילה, כך שהיכרותה עם מערכת הביטחון ודרישותיה היא ארוכת שנים. השאלה כעת היא אם המכרז יתרום משמעותית לשורת ההכנסות של קבוצת רד ובינת שבבעלותה. לפי תנאי המכרז, בינת צפויה לקבל בממוצע בכל שנה 70–100 מיליון שקל מהפרויקט. עם זאת, היות שעיקר העבודה תתבצע בשנים הראשונות, בינת צפויה לקבל בעשור הקרוב מאות מיליוני שקלים בכל שנה. יש לציין כי בשנה האחרונה עמדו הכנסותיה של בינת על קרוב ל־250 מיליון דולר.

 

"מוכנים לקו הזינוק"

 

"זהו פרויקט ה־IT הגדול ביותר שנחתם אי פעם בישראל", מתגאה יהודה זיסאפל, מבעלי בינת. "נערכנו אליו תקופה ארוכה ואנחנו מוכנים לעמוד על קו הזינוק".

 

זיסאפל טוען כי אינו בונה על מימון ממשלתי בהפעלת קבוצת התקשורת והאחזקות שלו. "העובדה שהממשלה היא הלקוח, לא הופכת אותה למממנת הפרויקט. הפרויקט הזה הוא גדול אך מהווה רק חלק מפעילותנו, ובוודאי אינו משנה את המודל העסקי שלפיו אנו פועלים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x