$
נדל''ן

בלעדי ל"כלכליסט": אצטדיון רמת גן יבנה מחדש בעלות של 700 מיליון שקל

ההתאחדות לכדורגל צפויה להודיע בימים הקרובים על תוכנית להריסת האצטדיון הלאומי ובנייתו מחדש. טרם נפתרה שאלת מימון פרויקט בניית האצטדיון, השייך להתאחדות ולעיריית רמת גן

גולן חזני 07:04 06.07.10

 

בשורה לאוהדי הכדורגל בישראל: ההתאחדות לכדורגל עומדת להרוס את אצטדיון רמת גן ולהקים במקומו אצטדיון חדש ומודרני. ל"כלכליסט" נודע כי יו"ר ההתאחדות אבי לוזון צפוי להודיע על פרויקט הענק כבר בימים הקרובים. עלותו המוערכת של הפרויקט תהיה כ־700 מיליון שקל.

 

האצטדיון הלאומי ברמת גן, אשר הוקם ב־1950, מצוי בבעלות משותפת של ההתאחדות ועיריית רמת גן. הוא מכיל 41.5 אלף מושבים ומשמש בין השאר את נבחרת ישראל במשחקיה הבינלאומיים.

 

בהתאחדות הועלו בעבר לא פעם רעיונות לשיפוץ האצטדיון, הנחשב מיושן. דובר על שיפוץ מסיבי של האצטדיון, בתחילה של חלקו המזרחי ואחר כך של חלקו המערבי. עם זאת, הפעם מדובר בהריסה מוחלטת של המקום ובניית אצטדיון חדש מהיסוד.

 

בשלב זה עדיין לא ברור מי יממן את הבנייה מחדש. מאחר שמדובר באצטדיון לאומי, אי אפשר ליישם במסגרת העבודות את המודל שבוצע בחיפה, שם הובילה תרומת הענק של סמי עופר לקריאת האצטדיון על שמו. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי התקציב עבור הקמת האצטדיון מחדש אינו מופיע בתוכנית הרב־שנתית של מועצת ההימורים. ישנן הערכות כי מפעל הפיס יירתם למשימת המימון.

 

כוונת ההתאחדות היא לבצע את תוכנית הבנייה מחדש בעוד כשנתיים, לאחר שאצטדיון חיפה יהיה מוכן. בתקופת ההקמה תקיים הנבחרת את משחקיה באצטדיון החדש בחיפה, וזאת אם תעלה למשחקי היורו 2012. אם לא - משחקי הידידות יתקיימו באצטדיון בלומפילד ביפו.

 

טקס הנחת אבן הפינה לאצטדיון הכדורגל החדש בחיפה נערך בשבוע שעבר. בהקמת האצטדיון, שצפוי להיפתח בתחילת 2013, הושקעו 400 מיליון שקל. בעוד שבועיים אמורות להיות מוגשות ההצעות במכרז לבחירת הקבלן הראשי בפרויקט, בו מתמודדות 8 חברות בנייה מובילות שעברו את מבחני המיון.

x