$
נדל

אטיאס מבטיח: עשרות אחוזי הנחה בדמי החכירה לקרקעות בגליל

שר הבינוי והשיכון מסר כי מועצת מקרקעי ישראל החליטה על הענקת הנחות על קרקעות בגליל ובאזור הצפון כדי לחזק ישובים באזורים אלה

שי פאוזנר 16:2315.03.10

 

שר הבינוי והשיכון, אריאל אטיאס, מתכנן להפחית את מחירי הקרקעות לדיור בגליל, כדי להביא לירידת מחירי הדירות והבתים שם.

 

השר

מסר על החלטתו זו במסגרת ישיבה סגורה של מועצת מקרקעי ישראל. אטיאס מסר כי המועצה קיבלה היום (ב') החלטות שייתנו תמריצים לחיזוק ישובים עם דגש על הגליל והצפון, מדובר בהענקת הנחה משמעותית על הקרקע כדי לעודד תושבים להתגורר באזורים אלו. על פי ההחלטה דמי החכירה במקומות בהם משלמים כיום 91% מערך הקרקע ישלמו 51% מערך הקרקע, במקומות שמשלמים 51% מערכה ישלמו מעתה 31% מערך הקרקע. הנחות אלה יינתנו בתנאי שגובה ההנחה לא יעלה על 50 אלף שקל.

 

"אני רואה חשיבות מרובה ביצירת תמריצים כלכליים אמיתיים למשיכת אוכלוסייה לישובי הגליל והצפון, במטרה לחזקם. החלטה זו תסייע להתרחבות והתחזקות ישובי הצפון ותמנע הגירה שלילית מצפונה של המדינה. היה חשוב לי להחזיר את ההטבות לישובי הצפון ולאפשר למי שבוחר לגור בפריפריה את התנאים הטובים ביותר שהמדינה יכולה להעניק", אמר על כך השר.

 

הליך מתן ההנחות בהקצאות קרקע למתיישבים בגליל ובצפון נוצר כדי להגדיל באופן ניכר את מספר הקרקעות המשווקות בישובי הגליל והצפון, לעודד את ההתיישבות באזורים אלו, ולמנוע הגירה שלילית מהם.

 

מועצת מקרקעי ישראל החליטה לחדש את תוקף החלטת מועצה 897 שהתקבלה לראשונה בשנת 2001 ותוקפה הוארך מספר פעמים עד סוף שנת 2008, מאז היא לא היתה בתוקף.

 

המועצה קבעה כי שעורי ההנחות יקבעו בהתאם לאזורי עדיפות לאומית כפי שנקבעו בהחלטות המועצה התקפות כיום. במידה ותתקבל החלטת מועצה אשר תשנה את אזורי העדיפות הלאומית, שעורי התשלום המופחתים יקבעו בהתאם להחלטה החדשה. תוקף ההחלטה שהתקבלה היום הינו עד ל-1 במאי 2012.

 

במקביל, המועצה אימצה המלצות צוות המינהל לשינוי תהליכי קליטה של מועמדים להקצאת קרקע בישובים חקלאיים וקהילתיים. הצוות הוקם לאור עתירות שהוגשו לבית המשפט העליון בנושא, אשר תקפו את המדיניות הקיימת למיון מועמדים לישובים אלו.

 

משמעות אימוץ ההמלצות הינו כי מבחן ההתאמה לקהילה בנוסחו הקיים, ימשיך לחול אך ורק על ישובים קטנים מאוד או בתקופת ההקמה של הישובים (שמספר בתי האב בהם הינו עד 120).

 

על פי ההחלטה, בישובים גדולים יותר, הציע הצוות כי יחול קריטריון מיון לפיו ידחה רק מועמד שמכון המיון ימצא כי מידת אי התאמתו לחיי הקהילה בישוב עשויה לפגוע בחיי הקהילה. לצד ההחמרה בקריטריון ההתאמה החברתית, אימצה המועצה את המלצת הצוות לעגן בהחלטה את עיקרון הקהילתיות, ולקבוע כי בעת בחינת מועמד מותר להביא במניין השיקולים את החשש כי קבלתו תביא ליצירת קהילה נפרדת בישוב.

 

בהתאם למדיניות הקיימת כיום בישובים קהילתיים וחקלאיים, בהם פחות מ-500 בתי מגורים, כל מועמד חדש נדרש לעבור ועדת קבלה, אשר פועלת על פי נוהל קבלה שהוכן במינהל, במטרה להבטיח קיום הליכי קבלה מסודרים ושוויוניים לישובים אלו. הנוהל מציג רשימת קריטריונים אותם תוכלנה ועדות הקבלה לשקול, ביניהם סעיף התאמה חברתית לקהילה בישוב.

 

בנוסף קובע הנוהל את הרכב ועדות הקבלה ואת החובה לנהוג באופן שוויוני בבחינת התאמת המועמדים לחיי הקהילה בישוב. מועמדים שמועמדותם נדחתה יכולים להגיש ערר בכתב לועדת ערר בראשה עומד איש ציבור וחבריה הם נציג רשם האגודות השיתופיות ונציג המינהל. הועדה מעבירה המלצותיה למנהל המינהל המוסמך לקבל את הערר ולהורות על קבלת המועמד כחבר, להורות על החזרת הנושא לדיון מחודש ע"י ועדת הקבלה או לדחות את הערר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x