שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
נדל"ן

לשכת רואי החשבון תובעת מעיריית ת"א 9 מיליון שקל בגלל שימור מבנה

טוענת כי תוכנית השימור בבניין שבו ממוקמת הלשכה ברחוב מונטיפיורי בעיר גרמה הפסדים כספיים וגררה הוצאות עודפות

דותן לוי 09:2227.10.09

לשכת רואי החשבון תובעת מעיריית תל אביב פיצוי כספי של 9 מיליון שקל בגין סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה (ירידת ערך נכסים בעקבות יישום תוכניות בנייה). בתביעה שהוגשה לוועדה המקומית לתכנון ובנייה בתל אביב על ידי עו"ד צבי שוב נטען שתוכנית השימור שחלה על הנכס שבו ממוקמת הלשכה

ברחוב מונטיפיורי בתל אביב הובילה להוצאות כספיות כבדות ולאובדן של זכויות בנייה.

 

רן וירניק, שמאי מטעם הלשכה, העריך כי עקב החלת תוכנית השימור על הבניין נוצר הפסד משמעותי ללשכה, שלא תוכל למכור את הקרקע כשטח לבנייה ולנצל את זכויות הבנייה שאושרו במקום, שכללו מרתפי חניה. היעדר חניה גורם הפסד של 2 דולרים למ"ר בדמי השכירות.

 

כמו כן, תקנות השימור אינן מאפשרות להתקין סורגים בבניין ומגדילות את עלויות הביטוח והשמירה בכ־365 אלף שקל לשנה. עלויות נוספות של כ־35 אלף שקל בשנה נגזרות מתחזוקה וגינון של שטח סמוך שהפקיעה העירייה. יתר הסכום נתבע בגין עלויות בנייה עודפות שנאמדות ב־4.19 מיליון שקל.

 

בחוות דעת נגדיות של שמאי הוועדה מאיר צור והיועץ המשפטי עו"ד רועי בר נטען כי התב"ע לנכס הוגדרה כמגורים וניצולה היה מוביל להשבחתו. אך למרות זאת, בלשכת רואי החשבון החליטו להסב את המבנה לשימוש משרדי. זאת, בזמן שתוכנית השימור היתה מופקדת וידועה עוד קודם לכן. "התובעת מתעלמת באופן קטגורי מהוראות משביחות בתוכנית, המעלות את ערכו של הנכס באופן ודאי (בין היתר, משימושים עיקריים המתבצעים בשטח המרתף ואשר לולא התוכנית לא היו מותרים)", נכתב בחוות הדעת הנגדית.

 

לשכת רואי החשבון ממוקמת בבניין בסגנון באוהאוס בן שש קומות מעל קומת מרתף חלקית. הבניין תוכנן ב־1929 על ידי האדריכל יצחק שוורץ והוגדר בניין לשימור ללא הגבלות מחמירות. המבנה שימש במשך עשרות שנים את לשכת רואי החשבון במעמד של דיירות מוגנת עד לרכישתו על ידיהם ב־1994. בשנת 2006, לפני אישורה של תוכנית השימור, הוצא היתר בנייה הכולל היתר לשימוש חורג ממגורים למשרדים והקלות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x