$
נדל

התקדמות בתכנית למיגון מבנים מפני רעידות אדמה

ל"כלכליסט" נודע כי מחר ידונו בוועדה הארצית לתכנון ובניה בהערות ובהסתייגויות שהוגשו לתמ"א 38. מדובר למעשה בשלבים האחרונים טרם השקת תכנית משודרגת, שכוללת בין השאר אפשרות להרוס מבנה ולהקים תחתיו אחד חדש

ליאור גוטמן 20:2314.09.09

התכנית הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה מקבלת תמיכה רגולטורית מחודשת: ל"כלכליסט" נודע כי מחר (ג') ידונו בוועדה הארצית לתכנון ובניה ההערות והסתייגויות שהגישו גורמים בענף, לרבות רשויות מקומיות ועיריות.

 

לדברי בכיר המעורב בפרטים, מדובר באחד השלבים האחרונים טרם

השקתה של תכנית משודרגת, שכוללת בין השאר אפשרות להרוס מבנה ולהקים תחתיו אחד חדש.

 

התכנית לחיזוק מבנים, שידועה גם בשם תמ"א 38 (תכנית מתאר ארצית), נועדה לקדם חיזוק בניינים שהוקמו לפני 1980 מפני רעידות אדמה. ברוב המקרים החיזוק נעשה באמצעות עיבוי עמודי המבנה או הוספת תמיכה חיצונית. עד היום לא נרשמה הענות גדולה, ומספר הפרויקטים שקודמו ברמה הארצית נאמד בכמה עשרות.

 

מבדיקת "כלכליסט" עולה שעיריות רבות הגישו הסתייגויות והערות לתכנית המתאר המקורית, בניהן עיריית תל אביב, עיריית הרצלייה ועיריית חיפה. בין ההערות שהוגשו ניתן לציין בקשה לפשט את הקריטריונים בגינם יכולים דיירי בית משותף לבצע שינוי בבניינים, לאפשר עיבוי מבנה גם אם בוצעו שינויים בבנין מאז 1980, לאשר תוספת בניה שלא עולה על שטח של 25% משטח המבנה המקורי ולחייב בתקנות את קיומן של אזורי חנייה תחת המבנה המשופץ.

 

"לא ציפינו שתהיה הענות גדולה לנושא. העיבוי מוגבל לאזורים מסוימים בארץ, בעיקר בפריפריה. כדאי לזכור שבלי תמיכה כספית הסיכוי לעודד את התכנית נמוך", מסביר האדריכל שמאי אסיף, ראש מינהל התכנון במשרד הפנים.

 

לדבריו, שינוי משמעותי שבוצע הוא האפשרות להוסיף קומות מעל דירה מפולשת (מחולקת או שייכת למספר בעלים) או דירה שבוצעה בה תוספת בנייה. התכנית החדשה לעומת זאת, תבטל את האיסור, מהלך שיתרום להרחבת מעגל הדירות שמתאימות לעבור עיבוי מבנה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x