$
נדל

עיריית הרצליה רוצה לשלוט בהיתרי האנטנות הסלולריות: דורשת לאסור הקמתן בדירות מגורים

במכתב שהעבירה למשרד הפנים, לקראת אישור תוכנית המתאר החדשה לאנטנות סלולריות, טוענת העירייה כי הצבתן של אלפי האנטנות בדירות פרטיות נעשית תוך עקיפת העירייה והיתריה, ומורידה משמעותית את ערך ומלאי הדירות למגורים

דותן לוי 13:4008.07.09

"התקנת אנטנות בדירות מגורים פוגעת בציבור ולכן יש לאסור זאת במסגרת תוכנית המתאר החדשה (תמ"א 36) לפני העברתה לאישור המועצה הארצית לתכנון ובנייה". כך נטען על ידי עיריית הרצליה במכתב שהעבירה למשרד הפנים.

 

בעירייה טוענים, באמצעות עו"ד ליאור כץ, שותף במשרד עוה"ד ד"ר

רענן הר-זהב, כי להתקנת אנטנות סלולריות בדירות מגורים יש השלכות רבות, מעבר להיבט הבריאותי. אנטנות אלה, כך נטען במכתב, מוקמות ללא היתרי בנייה, תוך עקיפת העיריות, מבלי ליידע מראש את התושבים ובלי לאפשר לשכנים לתבוע פיצויים, עקב ירידת ערך דירותיהם ונכסיהם שבקרבת האנטנות.

 

נתוני המשרד להגנת הסביבה מצביעים על כך, שעד כה הוקמו בישראל כ-7,000 אנטנות בתוך דירות מגורים, וההערכה היא כי בשנים הקרובות צפויות לקום עוד כ-18,000 אנטנות נוספות לצרכי הדור השלישי.

 

בדיון שערכה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במשרד הפנים, בנוגע לתוכנית המתאר הארצית החדשה לאנטנות סלולריות, תמ"א 36, לקראת העברתה אל המועצה הארצית לתכנון ובנייה, אמר עו"ד כץ, כי המשמעות של הקמת אלפי אנטנות נוספות בדירות מגורים, היא "גריעתן של דירות אלה ממלאי הדיור למגורים בישראל והפיכתן למוקדי שידור סלולריים. כתוצאה מהקטנת מלאי הדירות למגורים, אלפי משפחות יתקשו למצוא דיור ומחירי הדירות באזורי הביקוש יעלו".

 

לדבריו, יישום נכון של התמ"א יתאפשר, רק במידה שמשרד הפנים יכניס סעיף המחייב את חברות הסלולר בהיתרים.

 

עו"ד כץ הוסיף, כי תמ"א 36 החדשה היא הזדמנות פז להכניס הוראה כזו, המחייבת רישוי לאנטנות. "אם לא יעשו זאת כעת, ספק אם תהיה בעתיד הזדמנות טובה יותר. הציבור מתוסכל כבר שנים מהתנהלות החברות הסלולריות וכעת נקרית הזדמנות בידי משרד הפנים להסדיר את הנושא".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x