$
נדל

הקבלנים: משמעות המס על הברזל - עלייה מיידית של 1% במחיר הדירות

התמ"ת החליט על ייקור הברזל והקבלנים אומרים כי מלבד הפגיעה ברוכשי הדירות העלאת מחירי הברזל תייקר פרויקטים של המדינה בתחום התשתיות בעשרות אחוזים. לדבריהם, הנזק המוערך לענף יסתכם בכ-400 מיליון שקל

שי פאוזנר 13:1919.06.09

"ייקור של 25% במחיר הברזל משמעותו שרוכשי הדירות ישלמו בשנה הקרובה תוספת של כ-250 מיליון שקל על דירות חדשות שיקנו, התייקרות לא מוצדקת של עוד כ-1% לכל דירה". כך מגיב היום (ו') מנכ"ל התאחדות הקבלנים, יוסי גורדון, להחלטת משרד התמ"ת להטיל מס מיוחד על יבוא ברזל.

 

אתמול,
בשעה בה הופיע שר השיכון, אריאל אטיאס בכנס נדל"ן בתל אביב והבטיח להניע את גלגלי הענף בשוק המגורים קדימה, וקרא לנקיטת פעולות להוזלת דירות לזוגות צעירים, פרסם התמ"ת החלטה לפיה הממונה על היטלי שכר הורה למנהל המכס לדרוש מיבואני ברזל להטיל ערובות בסך 133 דולר לטונה, על מנת לחזק את היצרניות הישראליות. פעולה שנועדה להגן על יצרניות הברזל הישראליות חוד אסף תעשיות ויהודה פלדות, שתי החברות היחידות בישראל המייצרות ברזל מצולע לבנייה.

 

הדברים קורים גם בניגוד להבטחת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לקדם רפורמה במינהל מקרקעי ישראל שמטרתה להוזיל את מחירי הדירות, ושנה בלבד לאחר שהכנסת החליטה לבטל את המכס על הברזל על מנת להוזיל את עלויות הבניה בישראל לטובת רוכשי הדירות.

 

בהתאחדות הקבלנים אומרים: "ראובן פסח, פקיד הממונה על היטלי סחר במשרד התמ"ת קיבל החלטה סהרורית ותמוהה להטיל מס על ייבוא ברזל בשיעור של 550 שקל לטון ובכך ייקר את הברזל בשיעור חד".

 

גורדון: בן אליעזר אינו מודע להשלכות

 

בעקבות ההחלטה קיבלו הקבלנים הודעות גם מייבואני הברזל וגם מיצרני הברזל המקומיים על ייקור מיידי של הברזל מכ-2,300 שקל לטונה לכ-2,850 שקל לטונה. בהתאחדות הקבלנים זועמים על ההחלטה ופועלים לביטולה.

 

אמש נערכה בהתאחדות הקבלנים ישיבת חירום דחופה בנושא בהשתתפות יועצים משפטיים ובימים הקרובים תגיש ההתאחדות באמצעות משרד עוה"ד יהודה רוה עתירה מנהלית לביטול ההחלטה.

 

מנכ"ל התאחדות הקבלנים, יוסי גורדון , ציין כי ההחלטה התקבלה בצורה חד צדדית בלתי מידתית ובלתי סבירה. "אני בטוח כי שר התמ"ת , בנימין בן אליעזר אינו מודע להשלכות של ההחלטה על המשק הישראלי, כי אם הוא היה מודע להן הוא לא היה נותן שבמשרדו תתקבל החלטה המנוגדת כל כך למדיניות הממשלה ופוגעת בציבור רוכשי הדירות".

 

לדבריו, רוכשים שכבר קנו דירות ולא השלימו את התשלומים לקבלן יגלו שהם נדרשים לשלם עוד מאות עד אלפי שקלים בכל תשלום כתוצאה מייקור המדדים, "וכל זאת בשביל מה - הגנה לא נחוצה על יצרני הברזל המקומיים שהציגו בשנת 2008 רווחים יוצאי דופן ולאחר שמחירי הברזל החלו לרדת, ניצלו את המצב לנסות לקבל הטבות מפליגות מהמדינה", אומר גורדון.

 

יו"ר ועדת משאבים בהתאחדות הקבלנים, צחי לנדאו, אמר כי "ההחלטה לא קשורה למציאות היא התקבלה תוך זמן מאוד קצר וללא בחינה של ההשלכות שלה על המשק ולכן מעלה חשש אמיתי למניעים לא כשרים בקבלתה".

 

מלבד הפגיעה ברוכשי הדירות העלאת מחירי הברזל תייקר פרויקטים של המדינה בתחום התשתיות כמו פרויקטים של רכבת ישראל, הקמת גשרים ומנהרות, בעשרות אחוזים, מעריכים הקבלנים - הנזק המוערך לענף לדבריהם, עומד על כ-400 מיליון שקל.

 

הקבלנים מזכירים כי מחירי הברזל חזרו לרמתם מלפני שנתיים והם עדיין מאפשרים רווח משמעותי ליצרנים המקומיים. "ניתן לראות כי היצרנים המקומיים שהגישו את הבקשה להיטל הרוויחו ב- 2008 מאות מיליוני שקלים וההגנה עליהם לחלוטין לא נחוצה בעיקר שמי שמשלם את המחיר הם רוכשי הדירות", הוסיף גרדון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x