• תפריט
נדל"ן

בלעדי: הענק הירוק - הצצה ראשונה למגדל הבינלאומי

הבנק הבינלאומי ייכנס בקרוב למגדל הירוק הראשון בישראל. בסיור בלעדי חושף "כלכליסט" את קיר המעטפת האקלימי היחיד בארץ, שיהיה התקן החדש לבניית משרדים

אורי חודי 07:0918.06.09

מי שיעבור ליד בית הבינלאומי ברחוב רוטשילד בתל אביב יתקשה להבחין בשוני בינו למגדלים אחרים הנבנים באזור. סיור מקיף שערך בו צוות "כלכליסט" מגלה כי מדובר במגדל הראשון בישראל שנבנה לפי תקנים ירוקים, ונראה שישמש דוגמה למגדלים הבאים שייבנו בארץ.

 

הבנק הבינלאומי משלים בימים אלה את מעבר המחלקות השונות, שהיו מפוזרות עד כה ברחבי העיר, למגדל החדש שיאכלס את מטה ההנהלה של הבנק. המגדל, שנבנה בשמונה השנים האחרונות על ידי סולל בונה, כולל 32 קומות ו־19 אלף מ"ר של משרדים. את הבניין תכננו בשיתוף פעולה יוצא דופן משרד האדריכלים Pei cobb freed מניו יורק והאדריכל ניר קוץ מתל אביב.

המגדל הירוק של בינלאומי המגדל הירוק של בינלאומי צילום: יובל חן

 

למה בחרתם בשדרות רוטשילד?

"זה מיקום מובחר בתוך תל אביב והוא מרכז הכובד של השדרה כולה. כחלק מהתכנון החלטנו לשמור קשר עם השדרה ולא ליצור הפרדה", אומר יוסי מוריאל, מנהל מחלקת בינוי ונכסים של בית הבינלאומי, שליווה את תהליך בניית המגדל מתחילתו ועד סופו.

 

התוכנית המקורית כללה השקעה בבנייה ירוקה?

"תכנון הבניין בפועל התחיל עוד לפני כל המודעות הירוקה. הכל נעשה בגלל רצוננו ליצור בניין יעיל וחסכוני. לפני שמונה שנים עוד לא היה תקן ירוק, והיום אנחנו בשלבים מתקדמים כדי לקבל את התקן לבניין הגמור. אין בתקן שום הטבה או משהו כזה, רק מודעות חברתית".

 

מהם האלמנטים הירוקים בבניין?

"האלמנט הראשון הוא מקסום התאורה הטבעית. הבניין בנוי במעטפת של זכוכית שקופה, המאפשרת חדירת אור מרבית לתוכו. בעזרת חלונות המקשרים בין המשרדים למסדרונות הפנימיים, כל חלקי הבניין מקבלים תאורה טבעית בשעות היום. קיר המעטפת האקלימי שאנו משתמשים בו מאפשר לנו להשתמש שוב באוויר הקר שנפלט ממערכת המיזוג במקום לפלוט אותו החוצה. האוויר הקר מוזרם אל בין זכוכיות המעטפת של הבניין ומקרר את הבניין כולו. זהו קיר ייחודי בארץ שקיים היום רק בברלין ובהולנד.

 

"האלמנט השלישי הוא מערכות חכמות שמאפשרות ניצול יעיל של אנרגיה, כגון גלאי נפח המכוונים לכבות את האור כאשר אין תזוזה במשרד. עוד דבר הוא מערכת תריסים המתוקנת בכל החלונות, שתורמת לחיסכון באנרגיה".

 

כיצד תמדדו את החיסכון?

"עדיין קשה להעריך כמה כסף חוסכות המערכות. הבניין לא אוכלס במלואו ואנחנו עושים כיוונים סופיים. אין ספק שעיקר החיסכון יגיע ממערכות מיזוג האוויר והחשמל, שם גם השקענו את מרבית הכסף. את תוספת העלות של הקיר האקלימי, למשל, לעומת קיר מעטפת רגיל אפשר יהיה להחזיר בתוך 12–10 שנים. זה עולה יותר אבל בטווח הארוך זה חסכוני".

 

כדי להקים את המגדל החדש התחייב הבנק לשמר שני מבנים הנמצאים על אותו שטח - בית שד"ל 4 המשתרע על כ־500 מ"ר ובית ועד הקהילה ברחוב יבנה, המשתרע על כ־400 מ"ר. האחרון מחובר לבניין החדש ומשמש חלק ממנו, והמבנה השני יחזור בתום השימור לעיריית תל אביב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x