$
נדל

בלעדי: התוכנית של בן זקן ודמרי להקמת שכונת ענק באשדוד עלולה להיתקע

התנגדותה של התאחדות הקבלנים החדשה למכרז של מינהל מקרקעי ישראל באשדוד על שטח הגובל בשטחם של ג'קי בן זקן ויגאל דמרי, עשויה לפגוע בקידום תוכנית הבנייה לשכונה כולה

שי פאוזנר 07:1112.03.09

התנגדות של התאחדות הקבלנים החדשה עלולה לתקוע מקל בגלגלים של המדינה והיזמים יגאל דמרי, ג'קי בן זקן ושותפו אברהם נניקשווילי, בדרך להקמת שכונת ענק ליד המרינה של אשדוד.

 

מנכ"ל התאחדות בוני ומפתחי ישראל (התאחדות הקבלנים החדשה), שלומי בן עזרי, פנה בימים האחרונים לרשות ההגבלים העסקיים בבקשה לבטל את המכרז במתכונתו הנוכחית - מכירתו ליזם אחד בלבד.

 

יגאל דמרי יגאל דמרי

מינהל מקרקעי ישראל הוציא מכרז לחטיבת קרקע שהיא חלק ממתחם שבו מתוכננת שכונה בת כ־2,500 יחידות דיור, המוכר כמע"ר דרום אשדוד. המתחם כולל קרקע של 288 דונם, שכשליש ממנה נמצא בידי המדינה ושני שלישים בבעלות משותפת של החברות י.ח דמרי ומנופים, בשליטת בן זקן ונניקשווילי. שתי החברות מתכננות להקים על הקרקע שכונה שתכלול 1,100 יחידות דיור יוקרתי. פעילים בשוק הנדל"ן העריכו אתמול כי התוכניות שיאושרו יאפשרו לבנות במתחם מספר דירות גדול יותר.

 

לפי הקבלנים המתנגדים, מינהל מקרקעי ישראל מתעקש לשווק את אחד השטחים העיקריים במרכז אשדוד ליזם אחד באופן שיפגע בעתיד העיר, בקבלנים הקטנים והבינוניים ובהכנסות המדינה. "המשבר בשוק ההון והקשחת התנאים לליווי בנקאי מונעים מקבלנים רבים לגשת למכרז. המתחרים שיוכלו לגשת למכרז בגודל כזה הם מעטים", טוען בן עזרי.

 

הוא הוסיף כי הדבר מעלה ספקות בנוגע לגובה ההכנסות שיוכל לקבל המינהל לעומת התקבולים עבור מתחם מפוצל. לפי הערכות ההתאחדות החדשה, אם יפוצל המתחם לשמונה יזמים יגדלו הכנסות המינהל בכ־15%–20%.

 

המכרז שפורסם מיועד להקמת 482 יחידות דיור, אך לאחר שינויים בתב"ע שתאשר המדינה תתאפשר בו הקמת 1,446 יחידות. בן זקן ודמרי נהפכו לשותפים מכורח של המדינה, שכן עליהם לבצע את אישורי התוכניות למתחם עם השותף שייבחר.

 

מקורבים לבן זקן ולדמרי אמרו אתמול ל"כלכליסט" כי לדעתם, אין אפשרות מעשית לפצל את המתחם של המדינה בשל הצפי כי כניסת שותפים רבים אליו תתקע את פיתוחו. המקורבים סבורים כי עבודות הבנייה של מנופים ודמרי יכולות להתחיל בחלק מהמתחם כבר בתוך שלושה חודשים, אך מודים כי יש מקום לחשש לגבי היכולת להשלים את הבנייה ללא ביצוע המכרז.

 

במכתב של מינהל מקרקעי ישראל לבן עזרי נמסר כי לאחר בחינת חלופות שונות, הוחלט במינהל שהדרך המתאימה ביותר לשיווק הקרקע בתקופת מיתון היא שיווקה כחטיבה אחת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x