$
נדל

כך הפכו תושבי החוץ את שדרות רוטשילד לאחד הרחובות המבוקשים בת"א

לפריזאים יש את השאנז אליזה ולתושבי לונדון את אוקספורד סטריט. שדרות רוטשילד הן הניחוח האירופי של התל אביבים. תושבי חוץ שעטו עליה בשנים האחרונות הקפיצו את המחירים לשיאים חדשים שגרמו להאטה במכירות

אורי חודי ודותן לוי 08:1907.08.08

כל עיר צריכה שתהיה בה שדרה משמעותית. השאנז אליזה של הפריזאים, אוקספורד סטריט של הלונדונים והסטריפ של לאס וגאס הן דוגמאות מצוינות לרחוב שקיבל עם השנים אופי ייחודי. בזכותן נהפכו הנכסים שבהן ליקרים ומבוקשים מאוד.

השדרה הישראלית שהכי מזכירה את הניחוחות האירופיים היא שדרות רוטשילד בתל אביב. הבאז סביבה העלה את המחירים בה במידה ניכרת, ובאותה נשימה גם האט את קצב העסקאות. כיום רק בתים ספורים עומדים בה למכירה, רובם עם תג מחיר גבוה במיוחד - וללא קונים.

 

"בשנים האחרונות מחירי הדירות בשדרות רוטשילד מתקרבים למחירן של הדירות ברחובות היקרים בעולם", אומר עורך מחירון הדירות לוי יצחק. לדבריו, "חלק לא מבוטל מעליית המחירים נוצר בשל התעניינות תושבי חוץ, בעלי הון, בבניינים לשימור ברחוב ובדירות. זאת מאז הוכרזה תל אביב ל'עיר הלבנה'".

 

שדרות רוטשילד שדרות רוטשילד צילום: עמית שעל

לוי מדגיש כי רק חלק משדרות רוטשילד נחשב ליוקרתי - "ממגדל חבס ועד חלקו המזרחי של הרחוב, המסתיים באזור הבימה והיכל התרבות". על פי לוי, מחירי הדירות במגדלי היוקרה ברחוב מתחילים בכ־20 אלף שקל למ"ר ועולים עד כ־60 אלף שקל למ"ר. בפנטהאוזים המחירים גבוהים אף יותר.

 

איציק בן שוהם, מנכ"ל חברת בנייני העיר הלבנה, מזכיר כי בעוד שכ־80% מהבתים ברחוב מיועדים לשימור, רק בתים בודדים שומרו. "אם חלק משמעותי מהבתים ברחוב יעברו תהליך של שימור, ערך הנכסים בשדרה יזנק ב־50% נוספים".

 

עיניים גדולות

זכיינית רשת רי/מקס פלטיניום בתל אביב, אורנה בילר, מספרת: "יש ביקוש רב לנכסים בשדרות רוטשילד, ובעיקר לנכסים יוקרתיים ולא עממיים. מגדלים חדשים יוצרים ציפיות בקרב בעלי הדירות הרגילות לעליית מחירים, אך אלו לא מתממשות למי שמגזים במחיר".

 

לדבריה, קצב העסקאות ברחוב נמוך מהקצב שנרשם לפני כשנה. הכוונה היא גם לעסקאות למכירת דירות, ולא רק למכירת מבנים. "כל מוכר משווה את הנכס שלו לנכסים אחרים שנמכרו במחיר גבוה, ודורש לפחות מחיר דומה". בילר חולקת על כך שרמות המחירים נעות סביב עשרת אלפים דולר למ"ר. "המוכרים מנסים ליצור את הרושם שהמחירים ברחוב נעים סביב עשרת אלפים דולר למ"ר, אך בפועל הדירות הרגילות נמכרות סביב 6,000-7,000 דולר למ"ר".

 

לוי חושב שסודה של השדרה טמון בכך שגם אנשים שאינם נמנים עם האלפיון העליון מעוניינים להתגורר בה, ובעצם מביאים לביקוש הגבוה כל כך לנכסים בשדרה. מי זוכר, שואל לוי, "שרק לפני כמה שנים השדרה היתה מסחרית ברובה וסבלה מהזנחה?". להלן רשימת הקונים והמוכרים בשדרות.

 

הדמיה של המגדל של חבס הדמיה של המגדל של חבס
רוטשילד 1 - מגדל של חבס

הפרויקט הנבנה מתנשא לגובה של 32 קומות. הוא יכלול כ־45 דירות יוקרה. הקומה ה־31 במגדל היא קומת המגורים העליונה, והיא חלק מדירת הפנטהאוז. שטחן של כל אחת מקומות המגורים הוא כ־800 מ"ר ברוטו, ומרביתן של הדירות משתרעות לפחות על מחצית הקומה. בפרויקט שישה מרתפים תת־קרקעיים הכוללים כ־200 מקומות חניה. נוסף על מגדל המגורים יכלול הפרויקט מבנה משרדים, שישתרע על כ־3,000 מ"ר ויכלול ארבע קומות בשטח של 750 מ"ר כל אחת.

 

רוטשילד 10 ו־12 - פרויקט יוקרה של מלונות דן

משפחת פדרמן, בעלת רשת מלונות דן, וחברת היזמות בולווארד נדל"ן נמצאות במשא ומתן לרכישת קרקע ומבנים לשימור במתחם זה. שווי העסקה מוערך ב־50 מיליון דולר. הקרקע מיועדת לבניית בניין משרדים בן 21 קומות. בעלי הקרקע מבקשים לשנות את ייעודה, ולבנות במקום בניין למגורים ומלון. משפחת פדרמן מתכננת לבנות במקום מגדל בן 28 קומות. שטח הקרקע כולל חמש חלקות בשטח של 3,300 מ"ר. כל החלקות נמצאות בסמוך לרוטשילד 10, ונכון להיום בנויים על הקרקע חמישה בניינים לשימור, שישופצו וישומרו במסגרת הפרויקט.

 

רוטשילד 17 - פרויקט של אקרו נדל"ן ופאנגאיה

החברות בונות פרויקט יוקרה שישתרע על שטח של 2.5 דונמים. הפרויקט יכלול מגדל מגורים בן 21 קומות, והאדריכל אבנר ישר יעצב את הבניין. את השטח רכשו החברות ממשפחת בנין ומחברת אלרוב תמורת 53 מיליון דולר. על פי התוכניות, הוא יחובר למגרש אחד שישתרע מרחוב רוטשילד לרחוב אחד העם.

 

רוטשילד 22 - "אביב ברוטשילד"

חברת אביב וקבוצת מגשימים, שבבעלותה מתחם צים שבשדרה, מתכננות להקים בניין משרדים יוקרתי בן 35 קומות. המתחם נרכש מארקדי גאידמק תמורת 135 מיליון שקל. על המתחם, ששטחו 1.9 דונמים, ניתן להקים מבנה משרדים בשטח של 12 אלף מ"ר ובגובה 22 קומות. היזמים מתכוונים לפעול להגדלת הזכויות ולהגבהת הבניין ל־35 קומות. העסקה הנוכחית כללה גם שלושה מגרשים ברחוב לילינבלום, שבהם שני בניינים לשימור, וכן בניין נוסף לשימור בשדרות רוטשילד.

 

רוטשילד 30 - בין נחלת בנימין לאלנבי

קבוצת רכישה, בהובלת יורם אבנר ויאיר עיני, מתכננת זה שלוש שנים לבנות מגדל בן 27 קומות. על פי הערכות בשוק, הקבוצה כבר מכרה את כל הדירות במגדל. עם זאת, הבנייה לא החלה, ככל הנראה בשל קשיים ביורוקרטיים.

 

רוטשילד 38

איש העסקים היהודי־אמריקאי יהושע גוטמן מכר את בית יובנק ב־23 מיליון דולר לחברת לנוקס השקעות. הבניין ממוקם על שטח של 858 מ"ר ומתנשא לגובה של עשר קומות. הבנק שכר את הבניין עד 2015. רק לפני כשנתיים רכש גוטמן את הבניין ב־10 מיליון דולר, ובעסקה זו גרף רווח נקי של כ־37 מיליון שקל. לנוקס מתכוונת להגביהו ב־15 קומות נוספות. בכוונתה לייעד את 12 הקומות העליונות לבניית דירות יוקרה.

 

רוטשילד 46 - בית לוין

איש העסקים היהודי־קנדי ג'רי שוורץ קנה מחברת אלרוב שבשליטת אלפרד אקירוב את הבית תמורת 8.5 מיליון דולר. שוורץ, שמתכנן להעביר לבניין את משרדיו בארץ, גבר על ארקדי גאידמק, שהציע עבור הבניין מחיר דומה. שטח הבניין הוא 700 מ"ר בשלוש קומות, ועוד 500 מ"ר תת־קרקעיים. בבניין זה שכנו בעבר השגרירות הרוסית ובית המכירות הפומביות סותבי'ס.

 

בית לוין בית לוין צילום: בועז אופנהיים

 

רוטשילד 48 - "בית נפרסטג"

נמכר לאיש העסקים היהודי־קנדי ג'רי שוורץ תמורת 28 מיליון שקל על ידי קבוצת רוכשים בראשות דורון אביב כחודש לאחר שרכשה אותו במסגרת עסקת "מתחם צים" מגאידמק. הבית משתרע על שטח של כ-1,000 מ"ר ומכיל כיום 9 דירות מגורים.

 

רוטשילד 55

הבניין ממוקם בפינת הרחובות בצלאל יפה ורוטשילד. בעלת הבניין, משפחת מני, מבקשת תמורתו 22 מיליון דולר.

 

רוטשילד 64

חברת הנדל"ן בראק קפיטל, שבשליטת אנשי העסקים שמעון ויינטרוב ורונן פלד, עם בני הזוג עו"ד דן להט ורונית רייכמן־להט, רכשו את הבניין לשימור תמורת 4.8 מיליון דולר. הבניין היה בבעלות פרטית של המשפחות ארליך ופטר, שירשו אותו מקרוב משפחתן. בבניין שתי קומות, ובשטחו האחורי פועלים גן ילדים ובית תרבות. הבניין עומד על מגרש של 580 מ"ר, והשטח הבנוי הוא 400 מ"ר. בעבר פעלה בבניין זה מסעדת יין יאנג של השף ישראל אהרוני. כיום פועלת בבניין מסעדת פביאנה, שאחד מבעליה הוא מודי בן ש"ך, לשעבר מנכ"ל פז.

 

רוטשילד 84

המתווך והיזם רפי קלינה, חברת דיגל ועו"ד ישראל שמעונוב רכשו את בית אנג'ל משתי חברות פרטיות תמורת 9.5 מיליון דולר. בכוונת הרוכשים להשקיע 5 מיליון דולר נוספים בשיפוץ יסודי של הבניין, ובהפיכתו למלון בוטיק. התב"ע מתירה לבנות על המגרש, ששטחו 1.1 דונמים, כ־3,000 מ"ר, וכיום השטח הבנוי הוא כמחצית מכך.

 

רוטשילד 85

הבניין ממוקם בסמוך למפגש עם רחוב בלפור ונמכר ב־7 מיליון דולר. הבית עומד על מגרש בשטח של 540 מ"ר, ובו שלוש קומות ושש דירות בשטח של 900 מ"ר בנוי. מדובר בבניין באוהאוס לשימור, שנבנה ב־1932 על ידי האדריכל קרל רובין. מחיר הרכישה משקף עלות של כ־4,500 דולר למ"ר. בשימור ובהשבחת הבניין יושקעו כ־4 מיליון דולר. מתוכננים להיבנות בו 12 דירות וחניון תת־קרקעי. אכלוס הבניין צפוי עד סוף 2009.

 

רוטשילד 88

הבניין היחיד ברחוב ששוּּמר בשלוש השנים האחרונות. נמצא בבעלות חברת בנייני העיר הלבנה של אברהם בחרי. הבניין משמש את מטה החברה ונחשב לאחד היפים ברחוב.

 

רוטשילד 134

הבית בפינת רחוב כרמייה ורוטשילד. הבית עומד למכירה זמן רב, ולדברי גורמים בשוק הנדל"ן, בעלי הנכס מערימים קשיים בתהליך מכירתו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x