הוועדה המקומית ירושלים אישרה: קומפלקס מגדלים בני עד 43 קומות ליד גן העצמאות
למרות שורת התנגדויות, הוועדה המליצה להפקיד את התוכנית למתחם חסבון המשתרע על שטח של 26 דונם, הכוללת שלושה מגדלים שישנו את קו הרקיע של מרכז העיר. מתוך חוות הדעת של מחלקת שימור בעיריית ירושלים: "התועלות הציבוריות מהתוכנית אינן מצדיקות את פריצת מדיניות הגובה המוצע בלב העיר ההיסטורית"
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בירושלים דנה הבוקר (ד') בתוכנית המגדלים במתחם חסבון שבמרכז העיר, ואחרי דיון סוער בו השתתף באופן חריג גם ראש העיר משה ליאון, החליטה להמליץ לוועדה המחוזית להפקיד את התוכנית.
אין להקל ראש בעניין, מדובר בתוכנית התחדשות של שטח בגודל של כ-26 דונם שנמצא במיקום מרכזי: בין הרחובות המלך ג'ורג' ממערב, רח' מבוא המתמיד וגן העצמאות ממזרח, רחוב הלל מצפון, וגן מאיר שרמן (שבו מסעדת רונדו/צ'אקרה) מדרום. התכנון יכלול קומפלקס שבו 3 מגדלים בגובה של עד 43 קומות, שיקיפו שטח מגונן ובו מבנים נמוכים לשימור. כך למשל, 4 מבנים עותמניים במתחם חסבון ובית עלית, ברחוב קינג ג'ורג' 29. מצד שני, לא מעט מבנים הסטוריים יהרסו.
התוכנית גדולה יחסית למרכז עיר, אך מה שבהחלט מעורר סקרנות זה שמשרד האדריכלים החתום עליה, שכרגע היא בגדר תב"ע (תוכנית בניין עיר), הוא המשרד ההולנדי והבינלאומי MVRDV. המשרד שהוקם ב-1991, נחשב בתחילת המאה ה–21 כאוונגרד, בין היתר בזכות הביתן ההולנדי באקספו 2000 בהנובר, ופרוייקט המגורים בסילודם באמסטרדם. עם השנים הוא זכה להצלחה בינלאומית ותיכנן, כך לפי אתר האינטרנט שלו, ב-47 מדינות. התוכנית בירושלים היא יוזמה של היזם החרדי נחום רוזנברגר, ועיריית ירושלים שותפה לה.
מהדראפט שנשלח לחברי הוועדה המקומית עולה כי ועדת השימור המקומית התנגדה לפרוייקט: "התועלות הציבוריות מהתוכנית אינן מצדיקות את פריצת מדיניות הגובה המוצע בלב העיר ההיסטורית, בשונה מתוכנית 2000 ואף בניגוד למדיניות הרק"ל. מתחם חסבון נקבע לשימור בתכנית 9464 כאשר עלויות השימור הוטלו על היזם בתמורה לקבלת זכויות פי שלושה מהחלק המשומר. התוכנית המאושרת מאפשרת מסחר ו/או מגורים. התוכנית הנוכחית לא מייצרת שימור חדש אלא רק מוסיפה שימושים. לא ניכר ערך שימורי נוסף המצדיק חריגה ממדיניות הגובה וצמצום שטח ציבורי איכותי כגן העצמאות המשמש את כל תושבי העיר. הטענה כי היזם בהכרח יבנה מגורים לפי תוכנית מאושרת ולא מסחר המתאפשר אף הוא מכוח התוכנית לא הוכחה ולא נבדקה כלכלית. ייתכן מאוד שערך המתחם כמסחרי שווה ליזם אף יותר ממגורים.
"אין הצדקה לגריעת שטח שצ"פ מהציבור לטובת הבניין המוצע תמורת פיזורו בין הבניינים. הגריעה מהשצ"פ תפגע בגן ירוק יחודי היסטורי ומצד שני השטח החלופי הירוק החדש אינו נושא אופי "שצ"פי" וסביר להניח כי יהווה מרחב מסחרי עירוני ולא הרחבה של השטח הירוק שהינו נדיר במרכז העיר".
גם לרשות איכות סביבה בעיריית ירושלים יש השגות על איכות התכנון, הקשורות למטרדי רוח שהפרוייקט ייצר, בעוצמה מסכנת חיי אדם: "הבחינה המיקרו-אקלימית מראה חריגות יוצאות דופן מהקריטריונים למטרדי רוח, לרבות חריגות משמעותיות מקריטריוני הבטיחות לאדם. על כן הרשות לאיכות הסביבה מבקשת לבחון חלופות לתכנון אדריכלי של המבנים עצמם - כך שיושג מזעור של מטרדי הרוח הצפויים. יש להגיש דוח מיקרואקלימי מעודכן לפי ההערות להלן ולפי תוכנית אדריכלית מיטבית לאישור הרשות לאיכות הסביבה כתנאי להפקדת התוכנית".
למרות ההשגות, מהנדס העיר ירושלים בירך על הפרוייקט, הדגיש את המצויינות האדריכלית שלו, והמליץ לוועדה המחוזית להפקיד את התוכנית, עם תיקונים נדרשים: "ישום הפרויקט במרכז העיר יתרום לשיפור איכות המרחב הציבורי ויספק מענה מיטבי לצורכי תושבי העיר והמבקרים בה. הקמת מבני המגורים החדשים והשימושים המעורבים תאפשר חיזוק חיי היום-יום במרכז העיר, תיצור מוקדי משיכה חדשים ותהווה מענה חשוב למגורים, מסחר, תעסוקה ושירותים ציבוריים. השילוב של מגדלים עם מבנים היסטוריים שמורים ישמר את צביון העיר תוך הוספת תשתיות חדשות ומתן ביטוי לאופי הדינמי של ירושלים כעיר שמתפתחת ומשתנה לאורך השנים".
יוסי חביליו, סגן ראש העיר ירושלים, מסיעת האיחוד הירושלמי, מסר לכלכליסט: "אין גבול לחזירות. לצערי, שוב מגיעה לוועדה תוכנית שחורגת ממדיניות התכנון שלא בונים לגובה מזרחית לציר קינג ג'ורג'. שוב חורגים ממדיניות הרק"ל ומאפשרים בנייה כמעט כפולה בגובה. שוב פועלים נגד ההחלטה של ועדת שימור העירונית. שוב באים יזמים שמעמיסים קלישאות ריקות ומבקשים עוד ועוד זכויות בנייה. שוב מביאים אדריכלים בינלאומיים בעלי שם כדי שיסנוורו את מוסדות התכנון שלנו. המגדלים האלו יפגעו קשות במרכז העיר ובגן העצמאות, יפגעו בציביון המיוחד של ירושלים, יראו מכל מקום בעיר ויהוו תקדים מסוכן. ירושלים היא אינה מיזם נדל"ן, היא עיר הקודש והנצח. אישור התוכנית יהיה בכייה לדורות, מכל הסיבות האלו אני מתנגד לתוכנית".
אדיר שוורץ, חבר מועצת העיר, מסיעת "התעוררות ירושלים", מסר לכלכליסט: "העיסוק במספר הקומות הוא לא העיקר. מה שחשוב זה שבמתחם הזה יהיו חיים, ולא דירות רפאים. יש מספיק מגדלי מתים בירושלים וזו הסכנה הגדולה. אנחנו התעקשנו להכניס למתחם מעונות סטודנטים, דירות להשכרה, ספריה, קאונטרי קלאב פתוח לציבור ומועדון לילה. כל הדברים האלה יבטיחו שבמקום יהיו חיים. חשוב לנו לשמור על האופי הציוני של ירושלים".