סגור
העיתון הדיגיטלי
23.03.25
מימין סטס גרינברג בעלים ומייסד שותף Vision_alt Beyond כנס נדל"ן
סטס גרינברג, מנכ"ל ומייסד ויז'ן אנד ביונד, לצד מילואימניקים (צילום: AP/ Tsafrir Abayov)
בלעדי

אשפה וניתוקי מים: חברת ההשקעות של המילואימניקים שוב מסתבכת - הפעם על הזנחת נכסים

עיריית סינסינטי הגישה בקשה לסנקציות נגד ויז'ן אנד ביונד, בטענה כי החברה לא מטפלת כראוי בנכסים שבניהולה. בדצמבר חשף כלכליסט את קריסת החברה, שכעת מנסה לזכות בנכסים שלה מחדש

עיריית סינסינטי הגישה לבית המשפט באוהיו בקשה דחופה להטלת סנקציות אזרחית ופליליות נגד ויז'ן אנד ביונד (Vision and Beyond) בגין ביזיון בית משפט. זאת מאחר שעל פי העירייה חברת השקעות הנדל"ן הישראלית לא מטפלת בנכסים. העירייה מבקשת סנקציות על ויז'ן אנד ביונד לאחר שבין החברה לבינה נחתם הסכם שהורה לוויז'ן אנד ביונד להגיש תצהיר לגבי מצב הנכסים, להעסיק צוות ניהול ראוי ולתחזק את תנאי המחיה.
ויז'ן אנד ביונד מחזיקה עשרות (אם לא מאות) נכסים בסינסינטי, עם מאות יחידות דיור. האחריות על ניהול הנכסים הועברה מהחברה כבר בחודש דצמבר 2024 על רקע קריסתה. אולם במהלך חודש ינואר, חתמה החברה הישראלית עם עיריית סינסינטי על הסכם לשוב ולנסות לנהל את הנכסים כדי לנסות ולזכות בנכסים מחדש. הנכסים שהיא מנהלת נמצאים במצב של הזנחה ובעיות תפעוליות, בעוד חלק קטן מהנכסים שלה נמצאים תחת ניהול כונס נכסים.
נציג העירייה בבית המשפט מסר כי עיריית סינסינטי קיבלה תלונות על בעיות בחימום, אשפה מצטברת והודעות על ניתוקי מים עקב אי-תשלום - מה שמעלה חשש לגבי בריאות ורווחת הדיירים בדירות. חוסר שיתוף הפעולה של ויז'ן אנד ביונד והעירייה מעלה חשש לגבי מצב הנכסים והשווי שלהם. בנוסף, ההתנהלות המשפטית ועמדתה של העירייה מקשה על המשך הטיפול וניסיון הצלת הנכסים על ידי המשקיעים של ויז'ן אנד ביונד.
תומר שוחט, המשמש יועץ לקבוצת המשקיעים, ועו"ד נתי אגמון ממשרד שבלת, שמייצג עשרות משקיעים, מסרו כי "לאורך השבועות האחרונים נחשפו פערים משמעותיים בין ההצהרות שמנסרו בנוגע לניהול נכסי ויז'ן אנד ביונד לבין המציאות המשפטית בשטח. מצב זה מחייב בחינה מדוקדקת והמשך צעדים משפטיים להגנה על זכויות המשקיעים ומניעת פגיעה באינטרסים שלהם". שוחט בעברו ייעץ למשקיעים בפרשת U-trend, במסגרתה עשרות משקיעים רכשו מלון בניו יורק בעסקה שקרסה.
בדצמבר האחרון חשף כלכליסט את קריסתה של חברת הנדל"ן הישראלית ויז'ן אנד ביונד, שהוקמה ונוהלה על ידי פטר גיזונטרמן וסטס גרינברג. בשיאה, החזיקה החברה בנכסים בשווי של כחצי מיליארד דולר, אולם תוך פחות משנתיים מהשיא הספיקה להתרסק. בכירים בחברה מספרים כי עליות הריבית בארה"ב מאז 2022 ועליית המחירים החדה, לטענתם, בשאר ההוצאות מסביב, שחקו את רווחיות החברה, עד שזו לא הצליחה לעמוד בתשלומים לגורמים המלווים שעזרו לה לרכוש את הנכסים.
ויז'ן אנד ביונד גייסה מאות לקוחות שהזרימו לה סכום המוערך בין 50 ל־100 מיליון דולר. בין המשקיעים היו מתווכי נדל"ן ואנשי פיננסים. בעלי השליטה אף הקימו את מועדון לקוחות 2141 לקצינים משוחררים, מה שתרם למיתוגה של ויז'ן אנד ביונד כחברה של אנשי צבא ומילואים. כלכליסט אף ראיין רוכשי דירות שנכסיהם שועבדו למלווים, למרות שרכשו את הנכס דרך ויז'ן אנד ביונד ללא מלווה פיננסי ובהון עצמי מלא.
מוויז'ן אנד ביונד נמסר: "הכתבה רצופה באי דיוקים, בין היתר בנוגע למועדון המ״פים 2141 שהינו גוף ראוי לכל הערכה. מדובר בעמותה חשובה לעתיד המדינה והטענה שמדובר במועדון לקוחות לא רק שלא נכונה אלא ניסיון לפגוע באלפי מ״פים לוחמים שהוקפד הקפדה יתרה שלא יהיו לקוחות של ויז׳ן אנד ביונד. עוד יצוין שהאחריות על ניהול הנכסים נשללה מוויז׳ן אנד ביונד כבר בתחילת חודש דצמבר 2024 כך שהבסיס הכתבה אינו מדויק בלשון המעטה".