$
הכסף

התחרות באשראי: כאל מציעה הלוואות זולות ללקוחות חזקים

חברת כרטיסי האשראי, שעדיין מציעה את הריביות הגבוהות ביותר לעומת המתחרות, שלחה בשבועות האחרונים הודעות אישיות ללקוחות חזקים עם הצעת אשראי שמנסה להתחרות בהלוואות הבנקאיות: עד 20 אלף שקל בריבית של 4%

רחלי בינדמן 08:4029.11.18

התחרות בשוק האשראי מתחממת: חברת כאל של בנק דיסקונט מגבירה את מאמציה להגדיל את תיק האשראי הצרכני, ומציעה עכשיו הלוואה בריבית נמוכה, שאמורה להמשיך את הירידה בריבית הממוצעת שהיא גובה. כאל היא עדיין החברה בעלת הריביות הגבוהות בקרב שלוש חברות האשראי.

 

 

בשבועות האחרונים הגיעו למכשירי הסלולר של מחזיקי הכרטיס העסקי של כאל, המונפק לעובדי ארגונים גדולים ובני הזוג, הודעות עם הצעה לקחת הלוואה של עד 20 אלף שקל ב־24 תשלומים ובריבית של 4%.

 

הצעת אשראי דרך סמס ייעודי לקהל שהחברה ניטרה מראש אינה שגרתית, לבטח לא בריבית אטרקטיבית כזאת. במתן אשראי צרכני (הלוואה לכל מטרה) מיידי וללא בטוחות הריביות הנדרשות לרוב גבוהות יותר, 5% ו־6%, גם ללקוחות בעלי דירוג גבוה, וגבוהות אף יותר לבעלי רמת סיכון גבוהה יותר.

מנכ"ל כאל לוי הלוי. "מחוללים תחרות" מנכ"ל כאל לוי הלוי. "מחוללים תחרות" צילום: רמי זרניגר

 

 

חברות האשראי בדרך כלל משווקות את ההלוואות באמצעות שלטי חוצות, בטלוויזיה וברשת, וכשלקוחות פונים למוקד הטלפוני, אבל בפרסומים יחסית כלליים שדורשים פנייה יזומה של הלקוח. הפעם מדובר בהצעה ישירה למחזיקי הכרטיס.

 

בבנק ישראל עוקבים אחרי התפתחות תיק האשראי הצרכני במשק, אצל הבנקים ואצל חברות האשראי, מחשש לעלייה ברמות הסיכון. אחד החששות מהשלכות החוק להגברת התחרות בשוק האשראי, שמחייב את מכירת לאומי קארד וישראכרט על ידי לאומי ופועלים, הוא מ"עודף אשראי" במשק ועידוד לקיחת אשראי על ידי הציבור.

 

לחברות האשראי יש כלים לזהות את רמות הסיכון של הלקוחות דרך הצלבת נתונים שהם אוספים ממאגרי מידע כמו BDO ודן אנד ברדסטריט. נתונים אלה מצביעים על היסטוריות של פשיטות רגל, צ'קים שחזרו ועיקולים על בסיס מאפייני השימוש בכרטיס הלקוח ומידע בסיסי הנדרש ממנו בהנפקת כרטיס כמו החזקת דירה, משכנתה ועוד. את ההצעה החדשה קיבלו לקוחות בעלי פרופיל סיכון נמוך שטרם נטלו אשראי מכאל.

 

לחברות האשראי אין כלים שיש לבנקים, שבהם מחזיק הלקוח את חשבון העו"ש שלו ומפקיד משכורת. ואף על פי כן, מבדיקת "כלכליסט" עולה שלקוחות חזקים של הבנקים יכולים לקבל הלוואה בהיקפים ובמועדי החזר דומים בתמורה לריבית שנתית של כ־3%, לא רחוק מהריבית שמציעה כאל. לשם השוואה, באפליקציה של לאומי קארד מוצעת למחזיקי הכרטיס הלוואה של 11,500 שקל בריבית של 4.7%.

 

 

כאל נחשבת לחברת האשראי עם הריבית הממוצעת הגבוהה בקרב שלוש החברות, כ־10% בממוצע לעומת 8% בישראכרט ו־7% בלאומי קארד. אלא שבניגוד לישראכרט, ובייחוד ללאומי קארד, שהציגו עלייה בריבית הממוצעת בעקבות השינוי בתמהיל ההלוואות והמעבר לקהל לווים מסוכן יותר, בכאל המגמה הפוכה: הריבית הממוצעת שלה יורדת, בעיקר בשל צמצום האשראי המתגלגל.

 

האשראי המתגלגל נחשב לבעל סיכון גבוה: חברות האשראי מציעות ללקוחות לדחות את התשלום החודשי לחודש הבא, ולגלגל סכום מחודש לחודש. לכן הריביות שלו גבוהות. כאל מצמצמת את האשראי הזה, אך מכוונת ללקוחות בעלי פרופיל סיכון נמוך ובריביות אטרקטיביות, דבר האמור להמשיך להוריד את הריבית הממוצעת שהיא גובה.

 

מכאל נמסר: "כאל שמחה לחולל תחרות ולהעניק ללקוחות בעלי רמת סיכון נמוכה ריבית אטרקטיבית במיוחד. כחלק מתפיסת עולם תחרותית אנו פועלים במגוון ערוצים שיווקיים בדיגיטל, מוקדים טלפונים ועוד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x