$
סיפורי הצלחה משפחתיים

"בעסק משפחתי הוויתורים יותר קלים"

את רשת חנויות נעלי סקופ הקים בתחילת שנות התשעים פרדי אינסאז כשעלה מאיראן. תשע שנים לאחר מכן עלה אחיו, רוני, הצטרף לעסק ופרדי התפנה לאהבתו האמיתית - עיצוב נעליים

שרון בג 12:4813.01.16

חברת סקופ עוסקת בעיצוב, ייצור ושיווק נעלי נשים, גברים וילדים. החנות הראשונה הוקמה בתחילת שנות התשעים על ידי פרדי אינסאז, עולה חדש מאיראן וכיום הרשת מונה 70 חנויות נעליים הממוקמות ברחובות מרכזיים, בקניונים ובמרכזי קניות ברחבי הארץ. הנעליים מעוצבות בהתאם לטרנדים אופנתיים בינלאומיים ומיוצרות בברזיל, בסין ובאיטליה. משרדי החברה ממוקמים במושב גנות.

 

הסיפור המשפחתי

בשנת 1988 בהיותו בן 18 עלה פרדי אינסאז מאיראן, לאחר מסע רגלי שארך שלושה חדשים, הגיע ארצה דרך פקיסטן. בארץ למד עברית באולפן והתחיל לחפש עבודה בחנות נעליים. פרדי מעיד על עצמו כי אהב את העיסוק בנעליים מילדות.

 


 

מכיוון שלא ידע עברית, בעלי חנויות לא רצו להעסיק אותו עד שנמצא "צדיק בסדום" והוא התחיל לעבוד בחנות נעליים בחינם. עם הזמן למד עברית באולפן והפך למוכר טוב. לאחר שנה וחצי הפך להיות בעליה של חנות קטנה ברחוב סוקולוב בחולון. לאחר שנתיים – היה פרדי בעליהן של שלוש חנויות.

 

אחרי תשע שנים עלה ארצה אחיו הצעיר רוני, הצטרף לעסק כמנהל פעיל ולפרדי התפנה זמן לעשות את מה שהוא באמת אוהב - לעצב נעליים. תחילת הדרך הייתה מכירה סיטונאית לבעלי חנויות. מדיניות התשלומים הייתה קשה והביאה את פרדי ורוני לפתוח רשת חנויות עצמאית. אבי המשפחה אשר עלה שלוש שנים אחרי רוני, נהנה מהעשייה של ילדיו בעסק.

 

איך מתקבלות ההחלטות בעסק?

ההחלטות משותפות "אני ורוני מתייעצים, מגיעים להחלטה ואז מגבים אחד את השני. יש חילוקי דעות לגיטימיים, אנחנו לא רובוטים, בסוף מגיעים להסכמה. כאשר מגיעים להסכמה האחד מגבה את השני".

 

מה לגבי הדור הצעיר?

הבנות הגדולות של פרדי ורוני משרתות בצבא "מאד נשמח אם ישתפו פעולה" בכל מקרה פרדי רוצה שהן ילמדו קודם תואר ראשון במנהל עסקים ויגיעו לעסק מוכנות. "אני למדתי ביזנס ברחוב", הוא אומר, ומסביר כי הוא דוגל בשילוב בין לימודים והשתלבות בעולם האמתי. "אני אומר ששחיין טוב צריך לתת לו מים. שילמדו ויבוא לחברה. אני מכיר עשרות אנשים שלמדו אבל לא עושים עם זה שום דבר. אני חושב שאם הילדים שלנו ילמדו נגיד עיצוב אופנה יבוא לעסק ויקפצו למים. אנחנו פה הן לא צריכות לפתוח עסק משל עצמן".

שאר הילדים במשפחה עדיין צעירים מדי.

 

נעלי סקופ נעלי סקופ צילום: פייסבוק

 

האם היחסים בתוך המשפחה משפיעים על העסק ולהיפך?

"מי שיודע לחיות עם המשפחה זה מאוד מוצלח. הוויתורים פה פחות כואבים לאח שלך. הרבה יותר קל לך כשאתה יודע שוויתרת לאח שלך או לאבא שלך. עם בן אדם זר אתה מרגיש אחרת", אומר פרדי.

 

מצב העסק בהווה והתכניות לעתיד

"החברה במצב של צמיחה משנה לשנה. אם לפני שלוש שנים היינו רק 30 חנויות כיום אנחנו פי שתיים. כל שנה נוספות כ-15 חנויות. מועדון החברים שלנו מונה 300 אלף חברים. אנשים מצטרפים למועדון בתשלום. סקופ כיום היא אחת מחברות הנעליים החזקות בישראל". פרדי מודע למגבלות השוק המקומי "יש גבול לכל דבר. במדינה כמו שלנו לא צריך לעבור את הרף של 100 חנויות. חשוב להיות עם האצבע על הדופק, לסגור חנות שהיא לא רווחית ולחיות את העסק".

 

 

פרדי ואחיו משקיעים לא רק בהוספת חנויות אלה גם בשיפור חוויית הקניה ובהגדלת סל המוצרים. "בשנים האחרונות הגדלנו את החנויות באופן משמעותי, הוספנו נעלי גברים, נעלי ילדים תיקים כך שהמחזור שלנו עולה בזכות זה".

 

מה הסוד להתמודד עם התחרות בענף?

"השיטה שלנו למכור יותר זוגות נעליים ולהרוויח פחות. אנחנו מדברים לקהל שלא מחזיק נעל ל-4 שנים אבל ברמת המחיר, העיצוב וחומר הגלם היא בהחלט נותנת מענה לקהל שלנו. אם בחורה רוצה לקנות נעל בצבע צהוב להופעה אבל לא בא לה להשקיע בנעל יקרה שתלבש מספר פעמים ספורות, העולם הולך לכיוון של חנויות יפות ומוצרים זולים. גם כאשר מדובר בנעל ב-100 שקל,  לקונה יש אחריות ואני נותן את המקסימום עבור המחיר. אם יש 300 אלף חברות מועדון זה אומר משהו לא?"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x