$
צעירים

לא מדברים על כסף ומוציאים יותר מדי על דירה - הטעויות של נשואים טריים

56% מהגרושים מעידים כי לעניינים כספיים היה חלק בפרידה. אם נישאתם זה עתה אתם בטח מעדיפים לעשות כל דבר מאשר לדון בעתידכם הפיננסי, אך דעו מאילו טעויות להימנע

שירות כלכליסט 14:5206.07.15

רוב הנשואים הטריים יעדיפו לעשות כל דבר מאשר לדבר על עתידם הפיננסי, אבל כסף משפיע מאוד על הנישואים. זה אמנם מדכא להזכיר את המילה 'גירושים' בהקשר זה, אבל הסטטיסטיקה היא ש-56% מהגרושים אומרים שעניינים כספיים תרמו לפרידתם, כך לפי דו"ח של Credit.com. כדי שעניינים פיננסיים לא יהיו מה שיפריד ביניכם, באתר קיפלינגר פרסמו 6 טעויות שנשואים טריים עושים לגבי כסף:  

1. לא מדברים על כסף

מומחים לזוגיות מסכימים פה אחד שתקשורת היא מרכיב חיוני לזוגיות טובה, ובכלל זה שיחות בנושא כסף שאותן מומלץ לערוך טרם החתונה. אולם רוב הזוגות מתמקדים בתכנון החתונה יותר מתכנון כספי.

 

שאלות שכדאי להעלות בשיחה כזו: כיצד התייחסו משפחותיכם לכסף בעת שגדלתם? כיצד אתם מרגישים לגבי השקעות בנות סיכון? מהם היעדים הכלכליים קצרי הטווח וארוכי הטווח שלכם? עד כמה אתם מרגישים בנוח עם הרעיון של מיזוג חשבונות הבנק וההשקעות שלכם? איך לדעתכם אמור להיראות תקציב?

 

2. נמנעים מלגעת בהבדלי גישה

אם אתם ניצבים משני צידי המתרס בעניינים כפיים, עשו צעדים כדי להגיע לעמק השווה. אם אחד מכם יעשה הכול כדי לחסוך שקל ואילו השני יכול להוציא בהינף היד סכומים גדולים על בגדים או גדג'טים, חשוב שתגיעו להסכמה לגבי תקציב – כמה כסף מותר לכם להוציא על רכישות וכמה יש להפקיד בחסכון. שיתוף פעולה לקראת מטרה משותפת – למשל חיסכון לשם נסיעה לחופש – יכולה לסייע לעמידה ביעדים. כמו כן, תקציב בזבוזים לכל אחד מבני הזוג יכול לסייע להפיג את המתח סביב הנושא ולמנוע מחלוקות.

 

מוציאים יותר מדי על דירה ולא מדברים על כסף, הטעויות של נשואים טריים מוציאים יותר מדי על דירה ולא מדברים על כסף, הטעויות של נשואים טריים צילום: shutterstock

 

יש לזכור שאפילו אם אתם תמימי דעים לגבי נושאים כספיים, יש לקבוע תקרה לסכום שלכל אחד מותר להוציא מבלי להתייעץ עם בן הזוג, ממליצים מומחים. כמובן שעל הסכום לשקף את שיעור ההכנסה הפנויה שלכם.

 

3. שומרים סודות לגבי הוצאות הבית

פעמים רבות אחד מבני הזוג מכם אמון על חישובי ההוצאות והשני מקבל חלחלה רק מלראות מספרים, כך שרק אחד מבני הזוג ממלא את החזרי המס ומחשב את הוצאות הבית. אך יש להקפיד על שיתוף מידע מלא וקבלת החלטות משותפת.

מומלץ לערוך מפגש קבוע, פעם בחודש לדוגמא, ולעבור על ענייני הכספים ביחד. הפכו את המפגש למשהו שאתם מצפים לו באמצעות ישיבה בבית קפה או פתיחת בקבוק יין מצוין. כמו כן מומלץ לערוך רשימה מרכזית אחת שנגישה לשני בני הזוג במקרה שבן הזוג שמנהל את הכספים לא יכול לעשות זאת.

 

4. מוציאים יותר מדי על בית

כאשר אתם ממזגים את כספיכם, כוח הקנייה שלכם גובר ועימו הפיתוי לרכוש בית או רכב יקר יותר ממה שבאפשרותכם. במקום להשקיע את רוב המשכורת ברכישת בית, הקצו 25% מהמשכורת החודשית למשכנתא.

 

אם תוציאו יותר מידי כסף על הבית שלכם, תגלו שלכדתם את עצמכם בסגנון חיים שלא מותיר הרבה מרווח פעולה לטווח הארוך. נסו לחשוב על העתיד – האם אתם רוצים ילדים? האם אתם מתכוונים לחסוך כסף לשם לימודים באוניברסיטה עבורם? האם בכוונתכם להמשיך את לימודיכם או לפתוח עסק עצמאי? אם אתם רוצים לשמור על אופציות אלו פתוחות, עליכם להבטיח יתרת מזומנים שתספיק לחיסכון.

 

5. מסתירים או מתעלמים מבעיות בכרטיס האשראי

פעמים רבות בני זוג שוכחים או מסתירים מידע פיננסי זה מזה. על אף שלפעמים לא פשוט לשתף את בן הזוג בבעיות כלכליות, רצוי לעשות את זה כדי למנוע הפתעות בעתיד וכדי לבנות את האמון ההדדי.

 

עברו על החובות שלכם ביחד והחליטו כיצד לשלם אותם. מומחים אומרים שעל אף שייתכן שבן זוג אחד מביא חובות לקשר, הרי שמרגע החתונה, הם הופכים לאחריותם של שני בני הזוג. על כן יש לאזן כמה שיותר מהר את התקציב. למשל, הקצאת סכום גדול מהמשכורת לשם החזרת חוב שהריבית עליו היא 8% הגיונית יותר מביצוע השקעות עם החזר קטן יותר.

עברו ביחד על דוחות האשראי שלכם כדי לעלות על בעיות ולראות היכן תוכלו לצמצם.

 

6. לא מוכנים לתרחיש הגרוע ביותר

רובנו לא אוהבים לחשוב על ממה יקרה אם חס וחליל נמות או שכושר התפקוד שלנו ייפגע. אבל יש להתכונן למצבים אלו כדי לחסוך הרבה בעיות בעתיד. לאחר הנישואין, יש לזכור לעדכן את רשימת המוטבים על קרנות הפנסיה וביטוחי החיים למיניהם.

 

כמו כן, חשוב לערוך צוואה ולהשאיר הוראות רפואיות (כמו המשך החייאה וייפויי כוח).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x