$
הכסף

יהודה בן אסייאג: "עוד לא מתבצע באמת ייעוץ פנסיוני אובייקטיבי, וצריך להבין את זה"

מנכ"ל מנורה מבטחים בכנס לשכת רו"ח: "הבנקים - בניגוד לטענותיהם - עדיין לא נמצאים במגרש הייעוץ הפנסיוני". דן פנחסי, מנכ"ל כלל פנסיה וגמל: "אין הצדקה להחזיק קופת גמל או קרן השתלמות בגוף קטן"

רחלי בינדמן 12:4121.02.11

"הבנקים נדרשים להיערכות מורכבת כדי להיכנס לתחום הייעוץ הפנסיוני". כך אמר היום (ב') יהודה בן אסייאג, מנכ"ל מנורה מבטחים, בכנס לשכת רואי החשבון. לדבריו, "הבנקים, בניגוד לטענותיהם, עדיין לא במגרש. זה עדיין מקומם של סוכני הביטוח". בן אסייאג הדגיש בדבריו כי "עוד לא מתבצע באמת

ייעוץ אובייקטיבי וצריך להבין את זה. גם אם נדמה לך ששכרת מנהל הסדרים שעובד עם מספר יצרנים והוא אובייקטיבי זה לא נכון. גם להם יש אג'נדה ואינטרס ואין היום ייעוץ אובייקטיבי נקי לחלוטין".

 

"יש לא מעט צעירים שנמצאים בשלב רכישת דירה ולא מהססים לבוא ולפדות את הכסף שצברו במעט השנים שהספיקו לעבוד. זה נבצר מבינתי, וכל הניסיון שלנו לחנך אותם לא הצליח", הוסיף בן אסייאג.

 

דן פנחסי, מנכ"ל כלל פנסיה וגמל שדיבר אף הוא באותו פאנל, אמר כי "אין הצדקה היום להחזיק קופת גמל או קרן השתלמות בגוף שאינו גדול. לגוף קטן לא יהיה די כסף לעמוד בדרישות ההון ההולכות וגדלות מצד הרגולטור, ולכן סביר שנראה גל נוסף של מיזוגים ורכישות".

 

לדברי פנחסי, אין מקום להתערב בדמי הניהול ולהציב להן תקרות. "כשאנחנו בוחנים דמי ניהול ממוצעים שגובים הגופים אנחנו רואים שהם נמוכים משמעותית ממה שיכולים לגבות", אמר. "צריך להבין שרמת העלויות על הגופים בעיקר לאור התגברות הרגולציה משמעותיים מאד. רמת ההוצאות גדלה, ובסופו של דבר כוחות השוק ידעו להביא את עצמם למקום שבהם הם צריכים להיות."

 

לדברי דוד ליידנר, מנכ"ל הראל פנסיה, "מסלקה פנסיונית היא לא עניין של חצי שנה או שנה. צריך להבין את זה. הזמינות, האמינות של המידע בעידן האינטרנט היא קריטית ליכולת המבוטח והפרט ואני מאד מקווה שהאוצר ימשיך לדחוף את נושא המסלקה הפנסיונית. השוק הפנסיוני הוא תמונת ראי של שוק העבודה במדינת ישראל ואם רואים בשוק העבודה מעבר לחוזים אישיים אין להתפלא שהדבר מחלחל לשוק הפנסיוני".

 

רג'ואן גרייב, סגן בכיר לממונה על שוק ההון, היה נציג הרגולטור בפאנל. לדבריו, "אחד היעדים שהיו למדינה לאורך השנים היה להציף את החשיבות של נושא החסכון הפנסיוני וככל שמסתכלים על אינדיקציות להתארכות תוחלת החיים הנושא הזה הופך יותר אקוטי. המטרה שלנו באגף שוק ההון במשרד האוצר היא להמשיך ולהגביר את המודעות לחסכון פנסיוני."

 

גרייב הוסיף, כי "היעדים של המדינה כרגולטור, מעבר להגברת המודעות, הם גם לעשות שוק תחרותי שיש בו שקיפות מלאה והכי חשוב שהכוח יישאר בידי הלקוח".  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x