$
חדשות נדל

לוינשטיין ושיכון ובינוי בדרך לבוננזה בתחנה המרכזית הישנה

הוועדה המחוזית ת"א אישרה את תוכנית הבנייה בשטח של התחנה המרכזית, שתכלול 90 אלף מ"ר של מסחר ועד 1,423 דירות. מדובר על מספר דירות גבוה ב־23% ביחס לתוכנית שהופקדה. שתי החברות הן המחזיקות העיקריות בקרקע

נמרוד בוסו 18:1503.08.19

חדשות טובות לחברות הנדל"ן שיכון ובינוי וקבוצת לוינשטיין: הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה של מחוז תל אביב בראשותה של האדריכלית דניאלה פוסק אישרה את תוכנית הבנייה לשטח התחנה המרכזית הישנה שבשכונת נווה שאנן בדרום תל אביב. התכנית חלה על שטח של כ־80 דונם בין הרחובות מנחם בגין במערב, הגדוד העברי בדרום, הנגב בצפון ורחוב סלומון במזרח, ו־36 דונם מתוכו מצויים בבעלות משותפת (50%:50%) של קבוצת לוינשטיין ושיכון ובינוי.

 

 

מטרת התוכנית היא לקדם התחדשות עירונית בשטח שבו יש כיום כמה מאות דירות ישנות בבניינים במצב הנדסי קשה, ולשנות את ייעודי הקרקע משימושי מלאכה, תעשיה ומסחר, לטובת ייעודי הקרקע הכוללים מסחר, תעסוקה, מגורים, וכן הקצאה של מגרשים ציבוריים, שטחים בנויים ציבוריים ושטחים פתוחים לטובת הציבור.

 

 

מנכ"ל שיכון ובינוי אייל לפידות. שווי הקרקע בהערכה האחרונה עמד על 880 מיליון שקל מנכ"ל שיכון ובינוי אייל לפידות. שווי הקרקע בהערכה האחרונה עמד על 880 מיליון שקל צילום: שאול גולן

  

דניאלה פוסק יו"ר הוועדה לתכנון ובנייה של מחוז תל אביב דניאלה פוסק יו"ר הוועדה לתכנון ובנייה של מחוז תל אביב צילום: אוראל כהן

 

 

בדיונים לקראת אישורה הסופי החליטה הוועדה על הגדלת מספר הדירות במתחם לעומת התוכנית המופקדת, וזאת תוך הקטנת שטח דירה ממוצע בשטח התוכנית מ־80 מ"ר ל־70 מ"ר. במקביל, הכניסה הוועדה מרכיב של "דיור מיוחד" לתוכנית, שמשמעותו מגורים בהשכרה ארוכת טווח, מעונות סטודנטים או דיור מוגן.

 

בעוד שבתוכנית המקורית שהופקדה לפני כשנתיים נקבעה בנייתן של 1,160 דירות במכירה רגילה לשוק החופשי, התוכנית הנוכחית כוללת 1,333 דירות, וזאת משום שהתווספו לה 172 דירות להשכרה לטווח ארוך. מספר הדירות הכולל יכול לגדול אף יותר משום שליזמים ולבעלי הקרקע ניתנה אפשרות להמיר חלק משטחי התעסוקה במקום ל־90 דירות נוספות להשכרה.

 

אם יממשו אפשרות זו יעלה מספר הדירות בשכונה ל־1,423 ומספר הדירות להשכרה ל־263. מלבד שטחי המגורים, כוללת התוכנית שטחי תעסוקה בהיקף של כ־90 אלף מ"ר.את שינוי חלק מזכויות הבנייה למגורים ל"דיור מיוחד" יזמה פוסק על רקע הצורך הגובר בדיור בהשכרה ארוכת טווח בעיר.

 

בתחילת השנה שלחה הוועדה הודעה לכלל בעלי הזכויות בקרקע, שהעיקריות שבהן הן חברות הבנייה שיכון ובינוי ולוינשטיין, כי בכוונת הוועדה לקבוע ש־30% מכלל 1,160 הדירות המתוכננות (350 יח"ד) ישמשו להשכרה ארוכת טווח. הודעה זו יצרה התקוממות בקרב החברות שטענו כי מדובר בפגיעה משמעותית בשווי הפרויקט, עד כדי הפיכתו ללא כדאי מבחינה כלכלית.

 

במכתב תגובה ששלחו החברות שמחזיקות במשותף ב־36 דונם, כאמור, הן הביעו התנגדות נחרצת להקצאת 30% מהדירות להשכרה ארוכת טווח והגדירו זאת כ"פגיעה מהותית ביותר בזכויות שלנו". בעקבות התנגדות החברות, שינתה הוועדה את החלטתה, והותירה את מספר הדירות המיועדות למכירה רגילה על כנו, אך הגדילה את מספר הדירות הכולל כדי שהפרויקט יכלול דירות להשכרה לטווח ארוך.

 

על מנת שניתן יהיה לבנות על הקרקע יש צורך לפרסם את התוכנית ברשומות — מהלך שיארך מספר חודשים — ולאחר מכן להגיש בקשה להיתר בנייה. האישור, אם יינתן, צפוי להתקבל כשנתיים־שלוש לאחר הגשת הבקשה.

 

שיכון ובינוי ולוינשטיין רכשו את חלקן בקרקע ב־2015 תמורת 560 מיליון שקל. לאחרונה הוערך שווי הקרקע ב־880 מיליון שקל, עוד בטרם אושרה התוכנית הנוכחית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x