$
פרסום ושיווק

נתניהו רוצה לפקח על כל הערוצים? במשרד המשפטים מסתייגים

תזכיר החוק שדלף ממשרד התקשורת השבוע חשף את ניסיונו של רה"מ להקים מועצה שתפקח על השידורים המסחריים, תאגיד השידור הציבורי וגל"צ; כעת מסתמן כי משרד המשפטים, ובעיקר המשנה ליועמ"ש אבי ליכט, צפויים להערים על כך קשיים

עמרי מילמן 14:4611.03.17

תזכיר החוק שדלף ממשרד התקשורת השבוע חשף את ניסיונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להקים מועצה שתאחד את הפיקוח על הערוצים השונים - זאת על בסיס חוק איחוד הרגולטורים שנועד לאחד את הפיקוח על השידורים המסחריים (הרשות השנייה והמועצה לכבלים ולוויין) וכן פיקוח חדש ונרחב על תאגיד השידור הציבורי שאמור לקום בחודש הבא ועל גלי צה"ל.

 

 

 

כעת מסתמן כי משרד המשפטים, ובעיקר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, צפוי להערים קשיים על המהלך החדש, שהופך למעשה גוף סטטוטורי עצמאי, לכזה הכפוף לממשלה. כאמור, בעוד שההצעה המקורית איחדה בין מועצת הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלווין והקימה רשות עצמאית, כאן מדובר בהקמת רשות חדשה שתהיה כפופה למשרד התקשורת ושתכפיף אליה גם את שתי הרשויות הקודמות, גם את תאגיד השידור הציבורי וגם את גל"צ, שלאחרונה הוחלט כי תמשיך להישאר במסגרת הצבא ולא תוכפף למשרד הביטחון.

אבי ליכט אבי ליכט צילום: דנה קופל

 

תזכיר החוק החדש מתמקד בשני נושאים: הקמת מועצה מאוחדת חדשה עם סמכויות מורחבות וקיצוץ סמכויות המועצה של התאגיד. המועצה החדשה תפקח בפועל על התאגיד, תקבע את המדיניות שלו ותאשר את תכניו, בעוד שמועצת התאגיד תדאג רק לניהול השוטף. עוד מוצע בהצעת החוק כי את תפקיד שני היו"רים - גם של המועצה החדשה וגם של מועצת התאגיד (שיהיה גם מנכ"ל התאגיד), ימנה ישירות נתניהו במקום ועדת איתור עצמאית, שממונה על ידי שופט בדימוס. כדי לבסס את השליטה על המועצה שתפקח על כל השידורים בארץ, מוצע כי במקום כהונה אחת בלבד של שש שנים, ימונו חברי המועצה לשלוש שנים בלבד, עם אפשרות להארכה לשלוש שנים נוספות שתיקבע על ידי שר התקשורת באופן בלעדי.

 

 

 

בנוסף מוצע בתזכיר החוק לפטר את מועצת התאגיד הנוכחית והמנכ"ל אלדד קובלנץ תוך חצי שנה, אז ימונו מועצה ומנכ"ל חדשים. בנוסף יתר חברי המועצה, לפי ההצעה החדשה, ימונו על ידי ועדת איתור רגילה (שנבחרת על ידי שר התקשורת). כן מוצע ששניים מחברי מהמועצה יוחלפו בנציג של שר התקשורת ונציג של שר האוצר. כדי להקל על מינוי מקרובים מצמצמים בתזכיר החוק את האיסור למנות אדם שהיה מעורב בפעילות פוליטית במשך חמש שנים מתום הפעילות לשלוש שנים בלבד.

 

ממלא מקום שר התקשורת צחי הנגבי העלה אתמול (ו') פוסט בו כתב כי "תאגיד תקשורת ציבורי שממומן במאות מיליוני שקלים מקופת הציבור חייב להיות מפוקח על ידי הציבור באמצעות נבחרי הציבור. כך הדבר בכל העולם, כך המצב גם בישראל מיום שהרשות השניה מפקחת על ערוץ 2 וערוץ 10 ותחנות הרדיו. הממשלה, שממנה את מפכ"ל המשטרה ואת ראש השב"כ ואת רמטכ"ל צה"ל ואת ראש המוסד, ואשר מיוצגת בוועדה הבוחרת שופטים, לא מבצעת 'השתלטות פוליטית' על זרועות הביטחון, המשפט ואכיפת החוק. היא פשוט ממלאת את תפקידה של הנהגה נבחרת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x