$
פרסום ושיווק

צפו: תזכיר החוק שמוביל נתניהו לפיקוח על תאגיד השידור וגופי תקשורת אחרים

עפ"י הצעת החוק, התאגיד השידור וגופי התקשורת כמו גל"צ יהיו כפופים למועצה ובה 11 חברים שימונו בידי הדרג הפוליטי. אחד הסעיפים מציין שיו"ר המועצה המפקחת יהיה עובד מדינה שייבחר ע"י שר התקשורת

עמרי מילמן 15:4409.03.17

טיוטת תזכיר החוק שמקדם משרד התקשורת במטרה לבסס פיקוח מלא על תאגיד השידור החדש, מקדמת מהלך שהוצא לפני מספר שנים וזכה לכינוי "ברית המועצות". כפי שחשף "כלכליסט" בחודש דצמבר, מדובר בהכפפת התאגיד לרגולטורים הקיימים, ואיחודם מאפשרת את הקמתו מצד אחד אך מבססת את השליטה שדרש רה"מ בנימין נתניהו מצד שני.

 

להצעת החוק במלואה לחצו כאן

 

 

עפ"י הצעת החוק, תאגיד השידור וגופי תקשורת אחרים בישראל יהיו כפופים למועצה ובה 11 חברים. הדרג הפוליטי ימנה את חברי המועצה. אחד הסעיפים בתזכיר החוק מציין במפורש שיו"ר המועצה המפקחת יהיה עובד מדינה ששר התקשורת יבחר במישרין.

 

החוק מבקש לעשות מספר שינויים במועצת התאגיד כפי שנקבעה בחוק הקיים, מעבר לכך שסמכויות הפיקוח יעברו למועצת השידורים המאוחדת והוא ישאר אחראי רק על הניהול השוטף של התאגיד. 

בנימין נתניהו בנימין נתניהו צילום: אוהד צויגנברג

מינוי חברי המועצה ייעשה כאמור על ידי ועדת איתור אותה ימנה שר התקשורת, בדיוק כמו שייעשה במועצת השידורים המאוחדת. בעוד שהיום על פי החוק מועצת התאגיד צריכה להתמנות על ידי ועדת איתור בראשה יעמוד שופט בדימוס, שיבחר בעצמו את חברי ועדת האיתור.

 

בנוסף, מתוך 11 חברי המועצה במקום שני נציגי ציבור ימנו למועצה נציג של שר התקשורת ונציג של שר האוצר. גם יו"ר המועצה, שיהיה מנכ"ל התאגיד, ימונה על ידי ועדת האיתור שמונתה על ידי שר התקשורת.

תאגיד השידור תאגיד השידור צילום: שאטרסטוק

 

טיוטת תזכיר החוק מכפיפה גם את גלי צה"ל לפיקוח של המועצה החדשה, כאשר "מפקד גלי צה"ל יוזמן להשתתף, כבעל דעה מייעצת, בישיבות המועצה הנוגעות לתוכניות של גלי צה"ל".

 

בתזכיר החוק מדובר על הקמת רשות לאומית לתקשורת שתהיה אחראית על כל תחום התקשורת - תחום השידורים (למעט השידור הציבורי) ותחום בזק-טלקומוניקציה. מדובר גם במהלך שהחל כבר ב-2003 אבל מעולם לא התקדם מעבר לתזכיר חוק שלא יצא לפועל.

 

תחת התנאים האלה תזכיר החוק קובע כי לא תהיה דחייה נוספת בהקמת התאגיד ופתיחתו תשאר ב-30 באפריל. אולם לוח הזמנים ייאלץ את נתניהו ומשרד התקשורת לפעול מהר שכן ישיבת הממשלה הבאה תתקיים בינתיים רק ביום חמישי הבא, וכדי להביא את החקיקה לאישור הכנסת יש לאשר אותה קודם בממשלה. כדי להספיק להעביר את החוק במושב החורף של הכנסת שיסתיים בעוד שבועיים יצטרך נתניהו להזדרז.

 

ראשת מרצ, ח״כ זהבה גלאון, אומרת בתגובה: ״הצעת החוק שמקדם משרד התקשורת בשם נתניהו תציב את ישראל בשורה אחת עם מדינות דיקטטוריות למהדרין בהן הממשלה שולטת בתקשורת ומכתיבה את תכניה. מדובר בניסיון חסר מעצורים נוסף של נתניהו, שנמצא במצב רגיש תקשורתית על רקע חקירותיו ההולכות ומסתבכות, לקנות שליטה אבסולוטית בשידור הציבורי. נתניהו אינו בוחל בשום אמצעים כדי לשלוט בתקשורת, להפחיד אותה, להכניע אותה, ולהפוך אותה לצייתנית וממושטרת, ואני קוראת לשותפיו הקואליצוניים להתעשת ולמנוע ממנו לקבל את מבוקשו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x