$
פרסום ושיווק

מלכוד 29: דו"חות הרבעון השלישי חושפים את הדילמה של גולף

כיצד החברה תגשים את תוכנית ההתייעלות כשאינה יכולה להשתחרר מחוזים של 29 חנויות הפסדיות שנחתמו לחמש השנים הבאות?

אורנה יפת 08:2405.12.16

מנכ"ל קבוצת גולף רביב ברוקמאייר ויו"ר הקבוצה אפי רוזנהויז הודיעו עם כניסתם לתפקיד לפני כחצי שנה על תוכנית התייעלות, בהמלכה ייסגרו 30–40 סניפים הפסדיים. לגולף יש 346 סניפים, מתוכם 207 במגזר האופנה והיתר חנויות כלי הבית גולף אנד קו ורשת הילדים גולף קידס ובייבי.

 

אלא שתוכנית ההתייעלות לקבוצה שחתמה בשבוע שעבר את הרבעון השלישי עם הפסד של 13.4 מיליון שקל, ניצבת כעת בפני בעיה. במרבית הסניפים שהחברה מעוניינת לסגור היא כבולה בחוזי שכירות שאינם ניתנים לביטול בחמש השנים הקרובות. מדובר ב־29 סניפים, שחכורים בחוזים שאינם ניתנים לביטול בין השנים 2016–2021. מדו"חות החברה לרבעון האחרון עולה כי היא תנסה לצאת מחוזי השכירות במועד המוקדם ביותר שיתאפשר לה, אם באמצעות הסדרים שתנסה להגיע אליהם אל מול בעלי הנכסים או על ידי אי־חידוש האופציה להארכת החוזה. גולף איננה מתכוונת להמשיך להפעיל את אותם סניפים גם אם לא תגיע להבנות עליהם. "במקרים בהם לא ניתן לצאת מיידית מחוזה השכירות, בכוונת החברה לסגור את פעילות הסניף ולהשכיר את הנכס במידת האפשר לשוכר משנה עד לסיום חוזה השכירות", דיווחה החברה.

 

 צילום: שאול גולן

 

תחפש שוכרי משנה

 

באותם סניפים כבולה גולף בחוזים מכבידים עבורה, שכן על פי הערכת שמאי חיצוני, גם אם תצליח החברה להשכיר את הסניפים המדוברים בשכירות משנה, היא תקבל עבורם שכר דירה נמוך משכר הדירה שאותו היא משלמת לקניונים, וזאת בשל השינויים בתנאי השוק ושכר הדירה הנמוך כיום ביחס לשנים קודמות. בשל כך ביצעה גולף הפרשה של 2 מיליון שקל עבור "ההוצאות הבלתי נמנעות הדרושות לעמידה במחויבויות הגלומות בחוזי השכירות של הסניפים עד לסגירתם", כפי שדיווחה.

 

קבוצת גולף על שלל מותגיה פרוסה בכל הקניונים ברחבי הארץ. בעלות הנכסים העיקריות שחשופות לקבוצה הן מליסרון, ביג וקבוצת עזריאלי אך גם גזית גלוב, קניון גם העיר, דיזנגוף סנטר, קניון רננים, קניון קריית אונו, שער הצפון של שיכון ובינוי וקניונים רבים נוספים. כ־20% מחנויות הקבוצה ממוקמות בקניוני עופר של קבוצת מליסרון, 12% מהחנויות פרוסות במרכזי ביג וכ־10% פועלות בקניונים של קבוצת עזריאלי. למותג האופנה גולף, לגולף אנד קו ולפולגת חוזים ותיקים בקניונים שגולף חתמה עליהם בעבר בתנאים נוחים. ניתן להניח כי בקבוצות הקניונים היו שמחים לקבל לידם בחזרה נכסים אלו ולהשכיר אותם תמורת שכר דירה גבוה מזה שמשלמת גולף. חלק מחנויות הקבוצה יושבות בקניונים יקרים כדוגמת קניון רמת אביב, עזריאלי תל אביב ומלחה, בהם שכר הדירה גבוה יחסית. גולף תנסה לסגור חנויות בקניונים חדשים שלא מצליחים להתרומם ולייצר פדיונות גבוהים באופן יחסי, כגון קניון שרונים בהוד השרון וקניון שער הצפון בקרית אתא, ושם תהיה ההתמקחות הקשה שלה מול בעלי הנכסים.

 

 

סוגרת ארבע רשתות

 

מאז כניסתם לתפקיד, ביוני האחרון, ברוקמאייר ורוזנהויז פועלים לגיבוש תוכנית אסטרטגית הפוכה מזו שהוביל המנכ"ל הקודם אלי מיזרוח. בעוד מיזרוח דגל ברכישות מותגים כמו טופ שופ ועדיקה ופתיחת סניפים - תוכנית שנגדעה באיבה בעקבות הפסקת הזרמת המזומנים מצד החברה־האם כלל תעשיות - ההנהלה הנוכחית פועלת לסגירת חנויות וביצעה ברבעון הקודם מחיקה בהיקף 38.6 מיליון שקל כתוצאה מהערכות שווי חדשות שנעשו לשני המותגים החדשים, שנומקו בקצב צמיחה נמוך מהצפוי של טופ שופ ועדיקה.

 

ארבע רשתות שפועלות כיום תחת גולף עומדות בפני סגירה: רשת האופנה בלו בירד, רשת ההנעלה מקס מורטי ושתי תתי־הרשתות מיס סלפרידג' ודורותי פרקינס, אשר נרכשו במסגרת עסקת טופ שופ מקבוצת ארקדיה. בקבוצה שואפים להאיץ את מהלכי הסגירה של החנויות המפסידות ולסיים את ההליך בסוף רבעון ראשון של 2017, אז צפויה הקבוצה להכריז על תוכנית אסטרטגית חדשה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x