$
פרסום ושיווק

חדשניסט: התפוח נפל? לא נורא

משרד החקלאות האמריקאי אישר לשווק תפוח שהונדס גנטית ולא הופך לחום כשהוא חתוך. ההתנגדויות לא איחרו לבוא

גיל קליאן 09:2823.02.15

בשבועות אלה עשה משרד החקלאות האמריקאי היסטוריה ואישר לשווק את התפוחים הארקטיים (arctic apples), התפוחים הראשונים המהונדסים גנטית שאושרו להפצה וצריכה בארה"ב. התכונה הייחודית של תפוחים אלה היא היכולת לחתוך אותם בלי שהפרוסות יסבלו מאפקט החמצון שמעניק להם צבע חום לא ממש מגרה למאכל.

 

האפקט הגנטי של התפוחים הארקטיים גם הופך אותם לעמידים יותר למכות וטלטולים בדרך אל הירקן או הסופר, וכך, לדברי ניל קרטר, הוגה ויוצר התפוחים האלה, יכול למנוע בזבוז אדיר של תפוחים ראויים למאכל, שקמעונאים משליכים לפח משום שקיבלו מכה מתישהו בתהליך השילוח.

 

 

ואולם, לא הכל ורוד בתפוחים החדשים: מכיוון שהם תוצר של הנדסה גנטית, הם הפכו לשנויים במחלוקת ולמושא התנגדות של אינספור תנועות בארה"ב ובעולם שמנסות להילחם בהפצה ומסחור של מזון מהונדס. כך או כך, גרסאות ארקטיות של תפוחי גולדן דלישס וגראני סמית' יעשו את דרכם אל המדפים או אל יצרני המזון וילהיטו עוד יותר את הוויכוח. מבחינת קרטר השוק הראשון הוא דווקא יצרני מזון עבור השוק המוסדי, שיוכלו לשווק תפוחים חתוכים בלי לטבול אותם בכימיקלים.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x