$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

המשקיע החדש באופיס דיפו: רונן נמני מקפה קפה

ל"כלכליסט" נודע כי נמני, בעלי קבוצת קפה קפה, לקח על עצמו את הפעלת הרשת על חשבונו למשך שבועיים. לרשת אופיס דיפו מלאי סחורות המוערך ב-20 מליון שקל, מה שהופך אותה לאטרקטיבית

נורית קדוש 11:2505.11.13

אחרי סירובו של אבי שומר לרכוש את פעילות אופיס דיפו ובהמשך לפרסום ב"כלכליסט" אמש (ב') כי עו"ד ישראל בכר, נאמן הרשת מטעם בית המשפט, צפוי להגיע לדיון שיתקיים בשעות הצהרים עם משקיע שיסכים לנהל את הרשת למשך 14 ימים, על חשבונו, ל"כלכליסט" נודע כי רונן נמני, בעלי קבוצת קפה קפה, לקח על עצמו את הפעלת הרשת על חשבונו למשך שבועיים.

נמני יגיע לדיון, כשברקע חקירת הרשות להגבלים בנושא תיאום מחירים בקפה. עלות ההפעלה מוערכת ב-150 אלף שקל ליום ובסך הכל 2.1 מליון שקל לשבועיים. את הסכום הנדרש לצורך ההפעלה של הרשת ובחינת כדאיות רכישתה במשך אותו פרק זמן, ישיב הנאמן למשקיע, בין אם זה יחליט לרכוש את הרשת ובין אם לא. כספי ההפעלה יושבו למשקיע, או מקופת הפירוק או ממכירת הציוד של החברה. מדובר בצעד ראשון של נמני בתחום הקמעונאות, אחרי שלאורך השנים האחרונות התמחה בתחום ההסעדה והפך לקבוצת ההסעדה הגדולה בישראל.

 

רונן נמני. יפעיל את הרשת למשך שבועיים רונן נמני. יפעיל את הרשת למשך שבועיים

 

על פי ההערכות, נמני יתעל את תקופת ההפעלה שתינתן לו, לנסות להגיע להבנות עם בעלי הנכסים, על רקע הקשרים העסקיים שהוא מקיים עם כל קבוצות הקניונים כבעליה של קבוצת ההסעדה הכוללת מלבד רשת קפה קפה, גם את רשת הפסטה לבורטוריו, רשת לחם ארז, רשת מסעדות הבריאות "fresh kitchen" ואת רשת הסנדביצ'ים "Ruben's"

 

ל"כלכליסט" נודע עוד כי לרשת אופיס דיפו מלאי סחורות המוערך ב-20 מליון שקל, אשר ישמש את הקונה הפוטנציאלי. נתון זה לצד מתווה העסקה המבוסס על רכישת הפעילות בלבד ללא חובות החברה, כמו גם ללא תשלום מהותי לנאמן, הופכת את אופיס דיפו לאטרקטיבית, למרות הקשיים שעברה בשנה החולפת. מי שעוד הביע עניין ונכונות לרכוש את הרשת עם כניסתה להקפאת הליכים לפני שבוע וחצי הוא רמי לוי.

 

ב"כלכליסט" נחשף כי לוי בוחן רכישת אופיס דיפו, יחד עם שלמה כהן, בעלי רשת "חנן מכשירי כתיבה", לוי אישר את המידע ומסר כי :"הנאמן של אופיס דיפו פנה אלי בשבוע שעבר בהצעה לרכוש את הרשת ואני בודק את כדאיות העסקה יחד עם שותף מהתחום". ל"כלכליסט" נודע כי לוי התנה את רכישת הרשת בכך שהעסקה תתבצע תמורת שקל אחד ומבלי שתכלול את החובות שצברה הרשת, המוערכים בכ- 50 מליון שקל, וכן בכך שהנאמן ישיג את השכמת בעלי הנכסים המשכירים חנויות לרשת להפחית את שכר הדירה למשך שנת הפעילות הראשונה ל־3% ממחזור המכירות. זאת לעומת 15-20 אחוז מהמחזור היום.

 

אחרי שבדק בימים האחרונים את כדאיות רכישת אופיס דיפו מסר שומר: "לאחר שבדקנו הנתונים ובהמשך לתנאים ללוח הזמנים הקצר ולאילוצים לביצוע עסקה מהירה החלטנו שלא להגיש הצעה לרכישת אופיס דיפו".

 

למרות שמדובר במותג בינלאומי, המחזיק שטחים גדולים בקניונים, מי שירכוש את הרשת יידרש להשקעות עצומות בשיקום המותג שנקלע להקפאת הליכים פעמיים בשנה החולפת.

 

על פי הערכות, חברת המידע העסקי BDI-Coface עולה כי בעוד שבשנת 2007 החזיקה אופיס דיפו בנתח של 18%-19% מהשוק, ב-2010 ירד נתח השוק לכ-15%. הירידה החדה בנתח השוק של אופיס דיפו המשיכה, ובשנתיים האחרונות, נאמד נתחה הכספי בכ-6%-7% מכלל שוק הציוד המשרדי בישראל. לדברי תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת ב-BDI: "לפרסומים על קריסה אפשרית של רשת גדולה כגון אופיס דיפו, יש אפקט דומינו והשפעה ישירה על ספקים, יצרנים, מרכזים מסחריים וקניונים, וזאת עוד בטרם התקבלה החלטת בית משפט בנושא. עיתוי הפרסומים עשוי לשנות את כללי המשחק בענף הציוד המשרדי במיוחד בתקופה זו של סוף שנה, שחברות רבות נוהגות לבצע את הרכישות שלהן במרוכז בין היתר משיקולי מיסוי ועל מנת למצות את התקציב של אותה שנה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x