$
פרסום ושיווק

"בסט ביי דחתה צ'קים לאמצע 2013 ואמרה לנו: 'תגידו תודה'"

דוד אלון, מנכ"ל יבואנית אולימפוס הקורסת אלודה, דוחה את הטענות שניסה לסייע לעקוף את כינוס הנכסים של החברה. בראיון לכלכליסט הוא תולה את האשמה על קריסת אלודה באופיס דיפו ובסט ביי, שלא העבירו אליה תשלומים בזמן

גיל קליאן 08:2614.11.12

הליך כינוס הנכסים של יבואנית מצלמות אולימפוס הקורסת אלודה הולך ומסתבך: אתמול הוציא ביהמ"ש המחוזי בתל אביב צו מניעה נגד חברה המשווקת ציוד למחשבים, שלטענת כונסת אלודה עו"ד דורית לוי־טילר, ניסתה לעקוף את הליכי הכינוס ולקבל מאולימפוס העולמית זיכיון לשיווק מוצרי החברה בישראל. 

לטענת עו"ד לוי־טילר, אילו היתה מצליחה החברה, בנדא מגנטיק, לקבל את הזיכיון, היא היתה מרוקנת את אלודה מתוכן ומכשילה את מכירתה. הסיפור מסתבך כאשר מעיינים בבקשת צו המניעה שהוגשה נגד החברה, וממנה עולה כי מי שסייע לבעלי בנדא מוקי בן־דוד לנסות לעקוף את הכינוס היה דוד אלון, מנכ"ל אלודה לשעבר ומייסד החברה.

 

אלון. "העסק חוסל. כל העובדים פוטרו" אלון. "העסק חוסל. כל העובדים פוטרו" צילום: אוראל כהן

 

"לא סייעתי לעקוף את כינוס הנכסים"

 

בשיחה עם "כלכליסט" הכחיש בן־דוד שניסה לעקוף את הכינוס וטען כי הוא נמצא עם אולימפוס בקשר הרבה לפני הכינוס שאליו נכנסה אלודה בסוף אוקטובר: "לא היו דברים מעולם. אני בקשר עם אולימפוס בשנה האחרונה, הם פנו אליי באנונימיות ושלחו נציג שמייצג אותם ומחפש מפיץ. אני לא מבין מה הכונס מתערב. החליטו לתת לי את הנציגות ולא החלטתי אם אני הולך על זה".

 

גם אלון הכחיש שניסה לסייע לבן דוד לעקוף את הליכי הכינוס ולהשיג את זיכיון אולימפוס: "אנחנו מכירים מלפני שאלודה היתה קיימת. הוא נפגש איתי ביום שישי כחבר, כי אנחנו נפגשים ברגעים הקשים. לא דיברנו על אולימפוס".

 

אתמול אישר בית המשפט את צו המניעה, והיום חל המועד האחרון להגשת הצעות לרכישת פעילות אלודה. "יש לנו ארבעה מתעניינים רציניים", אמרה לוי־טילר ל"כלכליסט". למרות דבריה, אלון נשמע פסימי לגבי החברה: "העסק חוסל, כל העובדים פוטרו, המצב בלתי הפיך".

 

יש זכות קיום לחברת מצלמות?

"אלודה לא חברת מצלמות. ב־2011 ירדנו ל־25 מיליון שקל מחזור, אז התעשתנו והמצאנו מנועי צמיחה חדשים. הפכנו ליצרן טאבלטים גדול, מצלמות אקסטרים וטלוויזיה חכמה".

 

אז מה קרה?

"פנינו לכל הגופים שמלווים אותנו עם התוכנית העסקית החדשה. אולימפוס היתה מוכנה לפרוס חובות, אבל כשפנינו לבנק לאומי הם התעלמו מהבקשה שלנו. למרות זאת הגענו לרווחיות במחצית 2012, אבל בקיץ הלקוחות הגדולים שלנו ברשתות דחו לנו תשלומים במאות אלפי שקלים. התוצאה של הדחייה היתה שנסגר לנו תזרים המזומנים ונקלענו לסחרור".

 

באילו סכומים מדובר?

"משהו מטורף. היינו צריכים לקבל בספטמבר 300–400 אלף שקל מבסט ביי. על חצי מהסכום הם שלחו צ'קים למרץ, אפריל ומאי 2013. הגענו לשם שלושה ימים רצוף, ישבנו שם. קיבלנו הסבר שהם מחליפים שותפים והממונה על הגבלים לא מאפשר להם את ההחלפה. אמרו שנגיד תודה ששלחו לנו צ'קים".

 

מה היה באופיס דיפו?

"באופיס כל חודש קשה לדעת אם אתה מקבל תשלום. מאלף סיבות מוצאים סיבה לא לשלם. בדצמבר 2011 אופיס דיפו קיזזו חשבונית שהוציאו לנו כדי לשפר רווחיות במאזנים. ככה מתנהל גוף גדול מול גוף קטן. הוא מרגיש שהוא יכול לבטל את העסק, לשלוח משפחות הביתה ולא לתת חשבון. האצבע קלה על ההדק".

 

"עמדנו בהתחייבויות שהיו לנו כלפי אלודה"

 

אופיס דיפו בתגובה: "עמדנו בכל ההתחייבויות מול אלודה ושילמנו באופן מלא, על פי ההסכם. יש לנו לקוחות שמסרו דרכנו את המוצרים לתיקון ולא קיבלו אותם בחזרה ואנו נאלצנו למצוא להם פתרונות. הכונס של החברה בקשר איתנו לסגירת הקשר בינינו בצורה מסודרת, כולל פתרון למלאי שברשותנו".

 

אירי שחר, מנכ"ל בסט ביי ומנכ"ל פישמן רשתות, בתגובה: "הספק הגיע למשרדי בערב סוכות והתחיל לקלל ולגדף במשך 4.5 שעות. ניסיתי להסביר לו שאני יכול לסייע אם יהיה סבלני ושבסט ביי במצב לא קל. הוא סירב לשמוע, הגיע לרמה על גבול האלימות, עד שנאלצתי לפנות למשטרה ורק אז הוא הלך. צר לי שהוא הגיע לפירוק, אבל ההתנהגות שלו היתה חציית קו אדום שאף ספק לא חצה איתי מעולם. לצערי יש לבסט ביי חובות למגוון ספקים. החוב שלו עומד על כ־200 אלף שקל, ואני מניח שהוא יקבל את כספו כמו כולם ביום שנמצא משקיע לחברה ועל זה אנחנו עובדים יום ולילה. אני מאחל לו כל טוב ושייצא מזה כמה שיותר מהר".

 

בנק לאומי מסר כי אינו מעביר מידע על לקוחותיו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x