$
פרסום ושיווק

"בהליך סודי החליטו בממשלה שחברת החשמל תתחרה בשוק הפרטי"

נציגי HOT ובזק התרעמו על כניסתה של חברת החשמל לתחום ספקי האינטרנט במהלך יום עיון בנושא רגולציה בתקשורת. "מישהו החליט שאין מספיק תחרות" אמר נציג HOT

שלי פריצקר 17:1917.02.11

"אולי פשוט רוצים לתת לעובדי חברת החשמל אינטרנט חינם?", כך התייחס יורם מוקדי, סמנכ"ל תוכן ורגולציה ב-HOT, להפיכת חברת החשמל לספק תשתית אינטרנט שלישי, ביחד עם HOT ובזק. הדברים נאמרו במהלך יום עיון בנושא הרגולציה בתחום התקשורת שארגנה חברת הייעוץ גיזה זינגר אבן היום (ה') בתל אביב.

 

"מישהו החליט שאין מספיק תחרות, ונוצר מצב שחברת חשמל ,שהיא חברה ממשלתית, נכנסת כשחקן שמתחרה בגופים פרטיים. בתהליך סודי נותנת הממשלה לחברה להיכנס כספק אינטרנט שלישי, מבלי להתייעץ עם הגורמים הרלוונטיים, לא שאלו אם באמת יש רק שני שחקנים בתשתיות, ואולי בכלל חברות הסלולר שמספקות אינטרנט מהיר הן גם שחקניות", אמר מוקדי.

 

שרון פליישר בן יהודה, סמנכ"ל רגולציה בבזק, הסכימה עם דבריו של מוקדי לגבי חוסר השיתוף של החברות בדיונים, ואמרה כי "תחרות זה טוב, אבל מה שחשוב הוא ליצור מגרש משחקים מאוזן, אנחנו כבר שומעים כי חברת החשמל רוצה לתת שירותים גם לעסקים".

 

ד"ר אסף כהן, סמנכ"ל בכיר במשרד התקשורת, הגיב על הטענות: "זו החלטת ממשלה אבל חברת החשמל לא תספק אינטרנט ללקוחות הסופיים אלא לסיטונאים (חברות תקשורת). אני לא מבין למה בזק ו-HOT כל כך חוששות, עד שחברת החשמל תספק 100 מגה בייט, הן כבר מזמן יהיו מאחורי זה".

 

דרור שטרום, מנכ"ל המכון הישראלי לתכנון כלכלי ולשעבר הממונה על ההגבלים העסקיים, הביע חשש כי "חברת חשמל עשויה לעשות שימוש לרעה ברווחי המונופול שלה".

 

כך התגלגל הדיון לנושא השימועים שעושה משרד התקשורת. לדברי איתמר ברטוב, סמנכ"ל רגולציה בסלקום: "אין צורך בשימועים כי משרד התקשורת לא מקשיב לחברות, הם עושים את זה רק בכדי לסמן וי ואחרי שכבר יצאו כותרות לאמצעי המדיה. מעולם לא חשנו שהתקיים דיון בנושא כלשהו, גם בנושא הפחתת דמי הקישוריות יצאו מספרים על החיסכון שזה יביא לציבור עוד לפני שנתנו לנו הזדמנות לדבר". עוד הוסיף כי "הפתרון הוא להקים רשות תקשורת כמתוכנן,  וכך ליצור רצף עבודה במשרד, שכן שרי התקשורת מתחלפים בתדירות גבוהה".

 

שטרום טען בנקודה זו כי "שימועים זה הכלי העיקרי להקשיב לחברות, אני לא בטוח שרשות רגולציה תיתן משהו שונה מהקיים היום". מוקדי טען כי רשות שכזו כבר קיימת בישראל "וקוראים לה ממשלת ישראל". לדבריו של מוקדי הממשלה "לוקחת החלטות כמו להרחיב את מערך עידן פלוס (DTT) ל-18 ערוצים מבלי להתייעץ עם הנוגעים בדבר".

 

רשות תקשורת מהווה חלק מתוכנית העבודה ל-2011.  כהן, נציג משרד התקשורת, אמר בנושא כי "הצורך בגוף מקצועי הוא ברור, בכל העולם יש גוף כזה", אבל הטיל ספק אם יקום גוף כזה השנה.

 

נושא נוסף שנידון הוא ההפרדה המבנית בחברות התקשורת. לדברי נציגת בזק "ההפרדה המבנית היא לא רלוונטית היום, אלא רק כשרצו לפתוח את השוק לתחרות". לדבריה "ההפרדה כיום פוגעת בצרכן, שלא מבין את ההפרדה בין ספק לאינטרנט. ביטול ההפרדה המלאכותית הזו תחסוך לצרכנים מאות מיליוני שקלים. הרגולטור יצר פה מצב שרק ל-HOT יש חבילת טריפל כבר כמה שנים".

 

כהן הסכים עם הרעיון לבטל את ההפרדה המבנית: "השאלה היא רק מתי לעשות זאת, כדי שלא יהיו רק שני שחקנים – בזק ו-HOT. כרגע יש לאפשר למתחרים להשתמש בהם כדי לספק לצרכן עוד אופציות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x