סגור
אייזיק דבח בעל השליטה ב דלתא גליל
אייזיק דבח בעל השליטה בדלתא גליל. רוצה שהספקים ישתתפו בעלויות שנובעות מהמכסים (צילום: עמית שעל)

דלתא גליל מנמיכה תחזיות עקב המכסים של טראמפ

כמחצית ממכירותיה הן ללקוחות גדולים בארה"ב, ביניהם ויקטוריה'ס סיקרט, וולמארט, נייקי וקלווין קליין; תחזית החברה היא לירידה של עד 20 מיליון ד' ברווח התפעולי, והיא פועלת להקטנת הוצאותיה השנתיות ב-5-7 מיליון ד'; פועלת גם מול ספקיה במטרה שישתתפו בחלק מהעלות שנובעת מהעלאת המכסים; רשמה ברבעון הראשון עלייה של 46% ברווח הנקי

דלתא גליל, שבשליטת אייזיק דבח, מושכת את התחזית לשנת 2025. זאת בעקבות תוכנית המכסים של ממשל ארה"ב ואי הוודאות לגבי שיעורי המכס הסופיים שתטיל ארה"ב על ייבוא ממדינות שונות.
התחזית המקורית של דלתא גליל לשנה הנוכחית היתה זהירה מלכתחילה. החברה צפתה צמיחה של 4%-6% במכירות ל-2.16-2.11 מיליארד דולר, ועלייה של 4%-9% ברווח התפעולי לטווח של 200-192 מיליון דולר. התחזית לרווח הנקי היתה צמיחה בשיעור דומה ל-118-112 מיליון דולר.
כעת תחזית החברה היא לירידה של עד 20 מיליון דולר ברווח התפעולי, בעקבות השפעת השינוי בשיעורי המכסים. ודלתא מודיעה כי היא פועלת להקטנת הוצאותיה השנתיות ב-5-7 מיליון דולר.
דלתא אף פועלת מול הספקים שלה במטרה שישתתפו בחלק מהעלות הנוספת שנובעת מהעלאת המכסים, ומנסה למצוא פתרונות במערכי ייצור ורכש של מדינות בהן שיעורי המכס נמוכים יותר.
כמחצית ממכירות דלתא גליל הן ללקוחות גדולים בארה"ב, בהם ויקטוריהס סיקרט, וולמארט, נייקי, קלווין קליין ואחרים.
שני אתרי הייצור הגדולים של החברה נמצאים במצרים ו-וויטנאם, שעליהן הוטלו מכסים גבוהים בשיעור של 46%. אך באפריל 2025 הקפיא נשיא ארה"ב דונלד טראמפ את העלייה בשיעורי המכס על כלל המדינות, למעט סין, למשך 90 יום והשאיר אותן על שיעור מופחת של 10%.
מכירות דלתא גליל ברבעון הראשון של השנה הסתכמו ב-498.7 מיליון דולר, עליה של 11% לעומת רבעון מקביל אשתקד. המכירות באתרי האינטרנט של מותגי החברה בנטרול מכירות Bare Necessities עלו ברבעון הראשון ב-21% לעומת תקופה המקבילה.
הרווח הגולמי של החברה צמח ב-6% ל-202.6 מיליון דולר. אך הרווחיות הגולמית נשחקה בשל ירידה של כ-2 מיליון דולר שיוחסו למענק יצוא שקיבלה החברה ברבעון המקביל מממשלת מצרים. וכן כתוצאה מהתייקרות בהוצאות שכר בטורקיה, בשיעור הגבוה מהפיחות בשער המטבע הטורקי לעומת הדולר.
כמו כן, ירד שיעור הרווח הגולמי ב-0.9% בהשפעת השינוי בשערי החליפין לעומת הדולר. דלתא מבצעת צעדי התייעלות בפעילות הייצור שקיזזו חלק מהשחיקה ברווחיות.
בדצמבר 2024 החליטה דלתא לסגור את אחד ממפעלי הייצור שלה בתאילנד. זאת במסגרת התייעלות במערכי הייצור של המותגים הפרטיים שהיא מייצרת במזרח הרחוק, ולפטר 1560 עובדי המפעל.
בנוסף החליטה החברה לצמצם את פעילות הייצור בסין. זאת במטרה לשפר את הרווחיות על ידי העברת הייצור למדינות שעלויות הייצור בהן יותר זולות והמכסים עליהן יותר נמוכים. ביצוע התוכנית יושלם במהלך 2025 וצפוי להניב לחברה חסכון של כ-9 מיליון דולר.
הרווח התפעולי של דלתא גליל צמח ב-26% ברבעון ל-32.7 מיליון דולר. הרווח התפעולי בנטרול סעיפים חד פעמיים הסתכם ב-32.7 מיליון דולר, והיווה כ-6.6% מהמכירות, לעומת 29.4 מיליון דולר, וכ-6.5% מהמכירות, לעומת הרבעון המקביל אשתקד. סעיפים חד פעמיים בשנה שעברה כללו הוצאות ארגון מחדש בסך 3.4 מיליון דולר.
דלתא סיימה את הרבעון עם עלייה של 46% ברווח הנקי שעמד על 17.6 מיליון דולר. החברה הכריזה על דיבידנד של כ-8 מיליון דולר שיחולק בחודש יוני.