סגור

שלל ההאקרים הצפון-קוריאנים ב-2021: לפחות 400 מיליון דולר במטבעות קריפטו

לפי דו"ח של חברת ניתוח, מדובר בשבע התקפות שביצעו ההאקרים מהמדינה המבודדת על פלטפורמות של מטבעות דיגיטליים - והשנה המוצלחת ביותר עבורם; ככל הנראה מדובר בכנופיית לזרוס גרופ הידועה לשמצה

האקרים מצפון קוריאה גנבו נכסים דיגיטליים בשווי של קרוב ל-400 מיליון דולר בשבע התקפות לפחות שערכו על פלטפורמות קריפטו בשנה החולפת, כך לפי דיווח ב-BBC שמתבסס על דו"ח שפרסמה חברת ניתוח הבלוקצ'יין Chainalysis.



בדו"ח ציינו כי זו היתה השנה המוצלחת ביותר עבור ההאקרים במדינה המבודדת. ההתקפות כוונו בעיקר נגד חברות השקעות ופלטפורמות מסחר במטבעות קריפטו. בצפון קוריאה מכחישים את המעורבות בהתקפות הסייבר.

2 צפייה בגלריה
מתקפת סייבר האקר האקרים אבטחת מחשבים
מתקפת סייבר האקר האקרים אבטחת מחשבים
מתקפת סייבר
(צילום: גטי אימג'ס)

"בין השנים 2020 ו-2021 מספר הפריצות המיוחסות להאקרים מצפון קוריאה זינק מארבע לשבע, ושווי השלל בגניבות עלה ב-40%", נכתב עוד בדו"ח. לטענת החוקרים, ההאקרים השתמשו במגוון טכניקות, ובהן הונאות פישינג, ניצול קודים ותוכנות זדוניות כדי להוציא כספים מהארנקים הדיגיטליים של ארגונים ולהעביר אותם לכתובות בשליטת צפון קוריאה.
הארנקים הדיגיטליים מחוברים לאינטרנט ולרשתות הקריפטו, ולכן פגיעים להתקפות האקרים. הם משמשים לקבלה ולשליחה של מטבעות קריפטו, ומאפשרים למשתמשים לבדוק כמה נכסים יש להם.

2 צפייה בגלריה
קריפטו מטבעות דיגיטליים ביטקוין אתריום דוג'קוין
קריפטו מטבעות דיגיטליים ביטקוין אתריום דוג'קוין
מטבעות דיגיטליים
(צילום: שאטרסטוק)


לפי הדו"ח קרוב לוודאי שמרבית ההתקפות בשנה שעברה בוצעו על ידי כנופיית לזרוס גרופ, שכבר הוטלו עליה סנקציות מצד ארצות הברית, ולפי ההערכות נשלטת על ידי סוכנות המודיעין הראשית של צפון קוריאה.
קבוצת ההאקרים הזו הואשמה גם במעורבות בהתקפות WannaCry, התקפות נגד בנקים בינלאומיים ופריצה לחשבונות אולפני סוני ב-2014.
"ברגע שצפון קוריאה משתלטת על הנכסים, היא מתחילה בהליך הלבנה זהיר כדי לכסות על העקבות ולהרוויח", נכתב עוד בדו"ח.
פאנל של האו"ם שעוקב אחר הסנקציות על צפון קוריאה אף האשים את הממשלה בשימוש בכספים הגנובים כדי לממן את תוכנית החימוש הגרעינית שלה.