סגור
סופרמרקט סיינסבורי דרום לונדון בריטניה מרכול
סניף סיינסבורי'ס באנגליה (צילום: רויטרס)

סיינסבורי'ס מוכרת את ארגוס ב-120 מיליון פאונד - אחרי שרכשה אותה ב-1.4 מיליארד

רשת הסופרמרקטים השנייה בגודלה בבריטניה מוכרת את רשת הקמעונאות ארגוס, אותה רכשה ב-2016, לקבוצת משקיעים פרטית; סיינסבורי'ס תתמקד מחדש בעסקי המזון שלה; למרות המכירה, ארגוס תמשיך לפעול כרגיל בתוך סניפי סיינסבורי'ס

סיינסבורי'ס הבריטית הודיעה כי הגיעה להסכם למכור את רשת ארגוס (Argos) תמורת 120 מיליון פאונד (161 מיליון דולר), במסגרת החלטה אסטרטגית להתמקד מחדש בעסקי הסופרמרקטים שלה. בסיינסבורי'ס הדגישו כי על אף המכירה "העסקים ימשיכו כרגיל" מבחינת הלקוחות, העובדים והספקים, וארגוס תמשיך לפעול בתוך סניפי סיינסבורי'ס. הקונה היא סוויפט פרטנרס, חברה שהוקמה במיוחד לצורך רכישת המותג על ידי ריצ'רד פניקוק, טרבור סטריין ומאט טרומן. ברחבי בריטניה פועלים 667 סניפי ארגוס – 201 חנויות עצמאיות ו-446 הפועלות בתוך סניפי סיינסבורי'ס. העסקה צפויה להיסגר בפברואר.
סיינסבורי'ס רכשה את ארגוס ב-2016, במסגרת רכישת כל מותגי הקמעונאות שהיו בבעלות הום ריטייל גרופ, ובהם הביטאט והומבייס, תמורת 1.4 מיליארד פאונד. ארגוס נוסדה ב-1973 ובתחילה פעלה כעסק שבו הלקוחות מזמינים מוצרים מקטלוג. כיום ארגוס כבר לא מדפיסה את הקטלוג המפורסם שלה, וכל הקולקציות זמינות באינטרנט. סיינסבורי'ס היא רשת הסופרמרקטים השנייה בגודלה בבריטניה אחרי טסקו, וחולשת על נתח שוק של כ-15%. "אחרי שבנינו מחדש וחיזקנו את עסקי הליבה שלנו – עסקי המזון – ההסכם הזה מאפשר לנו למקד את כל המשאבים וההשקעות שלנו בהזדמנויות המשמעותיות שעומדות לפנינו", מסר מנכ"ל החברה, סיימון רוברטס.