עקב הליך קדם משפטי למימוש נכסים משועבדים: אג"ח דה זראסאי נפל ב-35%
בשבוע שעבר מלווה בכיר של חברת הנדל"ן האמריקאית (שהתאגדה באיי הבתולה הבריטיים וגייסה חוב בישראל) הודיע על העמדה לפירעון מיידי של הלוואות בהיקף 562 מיליון ד'; מסר לה שההלוואות שהועמדו על ידיו נמצאות בהפרה, לאחר שהחברה החליטה לעצור את תשלומי הריבית; היום בישרה למשקיעים שאותו מלווה הגיש הודעה שמשמשת כהליך קדם בביהמ"ש לצורך פתיחת הליך משפטי
המלווה הבכיר של דה זראסאי פתח בהליך קדם משפטי למימוש נכסים שמשועבדים לטובתו, ובתגובה אגרות החוב של החברה צללו היום בבורסת ת"א ב-35%.
בשבוע שעבר הודיע על העמדה לפירעון מיידי של הלוואות בהיקף 562 מיליון דולר. המלווה הבכיר הודיע לחברת הנדל"ן האמריקאית שהתאגדה באיי הבתולה הבריטיים וגייסה חוב בישראל שההלוואות שהועמדו על ידיו נמצאות בהפרה. זאת לאחר שהחברה החליטה לעצור את תשלומי הריבית.
היום (ב') דה זראסאי בישרה למשקיעים שלה שאותו מלווה בכיר הגיש הודעה שמשמשת כהליך קדם בבית המשפט לצורך פתיחת הליך משפטי.
בכוונת המלווה הבכיר לפתוח בהליכי מימוש של הנכסים המשועבדים. בדה זראסאי מפנים את תשומת הלב לכך שההודעה הושגה לבית המשפט בעיתוי שהוא לפני תום תקופת הריפוי בת 10 ימים, שבמסגרתה החברה יכולה לתקן את ההפרה.
ההנהלה של דה זראסאי ניסתה לנהל משא ומתן עם המלווה הבכיר "באסטרטגיה של אי תשלום הריבית". זאת בשים לפרסומים שונים שפורסמו בעיתונות הכלכלית בארה"ב אודות רכישת הלוואות על ידי גורמים מממנים בתמורה להנחה. וזאת מתוך הבנה ברורה שחברות הנכס הרלבנטיות לא מסוגלות לשאת לאורך זמן עלויות המימון הגבוהות לאור עליית שיעורי הריבית.
הניסיונות של דה זראסאי להגיע לדיון עם המלווה הבכיר לא צלחו, ולכן החל מחודש ינואר השנה ההנהלה החליטה לעצור את תשלומי הריבית בהיקף של כ-16 מיליון דולר שהיא נדרשת לשלם. זאת במטרה למשוך את תשומת לב המלווה הבכיר. ובכן, נראה שהיא הצליחה לקבל את תשומת הלב של המלווה, רק שהשיח בין הצדדים עשוי להתקיים בין כותלי בית המשפט ולא בחדרי הישיבות.
חברת דה זראסאי נדרשת לעמוד בחודש מאי בתשלום של כ-71 מיליון שקל (כ-19.5 מיליון דולר) למחזיקי אגרות החוב שלה (סדרה ג').
לפי הדיווח שפורסם היום, בקופה של דה זראסאי יש מזומן בהיקף של 5 מיליון דולר, והחברה צפויה לקבל 6 מיליון דולר נוספים כדיבידנד מחברה כלולה מתוך כספים שנבעו ממכירת דירות בפרויקט.
בנוסף לכך, בדה זראסאי מצפים להשלים עד לחודש מאי מכירות קונדו (דירות שניתן למכור אותן) של 7 הסכמי מכירה חתומים בהיקף של כ-3 מיליון דולר, ולקבל עוד 2.1 מיליון דולר מבעל השליטה.
דה זראסאי משתפת את המשקיעים בכך שהיא שוקדת על מימון מחדש של חלק מהנכסים המשועבדים לטובת מחזיקי אגרות החוב המובטחות (סדרה ה'). ככל שהמהלך הזה יבשיל ויושלם עד לתחילת חודש מאי 2025, הוא יאפשר לבצע פירעון מוקדם חלקי של אגרות החוב המובטחות (סדרה ה') וייצר לדה זראסאי עודף תזרימי בהיקף של כ-7 מיליון דולר.
מהלך נוסף שעשוי להזרים חמצן לדה זראסאי ולאפשר את ביצוע התשלום הקרוב למחזיקי אגרות החוב (סדרה ג'), הוא משא ומתן שהחברה מנהלת עם משקיע פוטנציאלי לצורך ביצוע של השקעה מהותית בחלק מהותי של פורטפוליו הנכסים של החברה.
במקביל, בדה זראסאי פועלים להגיש תכניות המרה לנכסי קונדו של 25-20 בניינים של החברה, ולדברי ההנהלה, הצלחת המהלך צפויה להניב לחברה תזרים ממכירת יחידות קונדו בשוק.
נראה שבחברת דה זראסאי מנסים לירות לכל הכיוונים במטרה לייצר את המקורות שיאפשרו את ביצוע התשלום הקרוב למחזיקי אגרות החוב (סדרה ג') באצמע מאי השנה.
אולם הזמן הקצר שנותר על למועד ביצע התשלום משאיר מידה רבה של ספק בקרב מחזיקי אגרות החוב ביחס ליכולת של דה זראסאי לעמוד בהתחייבויות שלה במועדן. זה בא לידי ביטוי בצניחה חדה שנרשמה היום במחירי אגרות החוב של החברה.
אגרות החוב מסדרה ג' צללו היום ב-35% לשער של 39 אגורות, תמחור שמגלם ציפיות ל"תספורת" של 62%. אגרות החוב המובטחות ירדו "רק" ב-4%, והן נסחרות במחיר של 84.6 אגורות, ובתשואת אג"ח זבל של 59%. החוב של דה זראסאי למחזיקי אגרות החוב בישראל מסתכם ב-1.2 מיליארד שקל. מרביתו, 926 מיליון שקל לסדרה ג', ומקצתו, 280 מיליון שקל, לסדרה ה'.
בדצמבר 2024 דה זראסאי השלימה הסדר חוב מוסכם מול מחזיקי אג"ח ג'. הסדר החוב כולל בעיקר פריסה של פירעונות הקרן תוך הארכת המח"מ ודחיית מועד הפירעון הסופי, ללא הפחתה בערך ההתחייבותי של אגרות החוב (ללא "תספורת"). בתמורת לדחיית פירעונות הקרן, דה זראסאי נתנה למחזיקי האג"ח פיצוי בריבית, ובעל השליטה בחברה העביר נכסים מניבים בשווי נכסי נטו של כ־35 מיליון דולר ומזומן בהיקף של כ־9.6 מיליון דולר.