סגור
רכב חשמלי נטען ב קנדה 22.12.23 טעינה טעינת רכב חשמלי
טעינת רכב חשמלי (צילום: Graham Hughes/Bloomberg)

המדינה רוצה להקים ממשק שיציג מידע בזמן אמת על עמדות הטעינה החשמלית

משרד האנרגיה פרסם טיוטת תקנות שתחייב חברות טעינה להעביר נתונים למאגר מרכזי. המטרה: ליצור מפה מאוחדת של כל עמדות הטעינה בישראל. הציבור יקבל גישה חופשית למידע, אך החברות ישלמו דמי כניסה למערכת

חברות טעינת רכב חשמלי יחויבו לספק למדינה מידע על היקפי הטעינה ודפוסי הטעינה של משתמשי רכבים חשמליים - כך עולה מטיוטת תקנות חדשה שפרסם היום (ב') להערות הציבור משרד האנרגיה. המטרה: לייצר "ממשק למידע בזמן אמת אודות עמדות טעינה חשמליות, להקלה על שימוש ברכב חשמלי", כך לפי הטיוטה. התקנות צפויות לעבור השנה, ויאפשרו תקופת הסתגלות של שלושה חודשים ממועד פרסומן.
כיום יש בישראל שני סוגים של עמדות טעינה לרכב חשמלי: ציבוריות ופרטיות. העמדות הציבוריות מחולקות לעמדות רגילות (AC) ומהירות (DC). השינוי המוצע נוגע הן לעמדות הרגילות והן למהירות. המהלך הרגולטורי עונה, לפחות בחלקו, על רשימת השינויים בממשק טעינת הרכב החשמלי שהוצעו בשעתו על ידי המשרד להגנת הסביבה. כך, התיקון קובע כי ספקי טעינה ציבורית יידרשו להעביר את הנתונים של עמדות הטעינה הציבוריות למאגר נתונים רציף, כלומר מפת עמדות טעינה חשופה בפני כל אזרחי ישראל הכוללת את כל ספקי הטעינה. כיום קיימת מפה כזאת, המופעלת על ידי משרד האנרגיה, אך היא לא כוללת את כל הספקים. ספקי הטעינה יחויבו לשלם למדינת ישראל עבור הכניסה למאגר, אך הגישה לאזרח תהיה חופשית וחינמית.
עוד קובעים מסמכי החקיקה כי ספקי טעינה יחויבו לדווח למדינת ישראל מדי חצי שנה כמה טעינות בוצעו, כמה זמן נדרש לטעינת הרכבים וכמה מהם היו מנויים או מזדמנים. בנוסף , חברות הטעינה, כמו גם ספקי העמדות (כולל יבואני רכב), יידרשו לדווח למדינה כמה עמדות מכרו. בנוסף, חברות ניהול הטעינה, שהן החברות שמבצעות עבור בניינים משותפים את ה"חלוקה" של החשמל בין בעלי המכוניות החשמליות בבניין, יידרשו לספק למדינה "מידע אודות דפוסי הטעינה בעמדות המנוהלות".