משרד התחבורה דוחה שוב את החלת תקנות הבטיחות החדשות לרכבים
התקנות החדשות, שנדחו כעת ליולי, היו אמורות להגביל את הייבוא לרכבים בתקינה אירופית שמצוידים במערכות בטיחות מתקדמות כמו קופסה שחורה ומנגנון למניעת נהיגה בשכרות. למרות טענות המשרד על "השלכות כלכליות כבדות", בענף מעריכים שמדובר בהתייקרות של עשרות דולרים בלבד למכונית
משרד התחבורה שוב דוחה את מועד הכניסה לתוקף של תקנות הבטיחות החדשות - הפעם בעוד חודשיים, כך עולה ממסמכים שהפיץ בקרב יבואני הרכב. לפי התקנות החדשות, שהיו אמורות להיכנס לתוקף ב-1 במאי, יהיה ניתן לייבא ארצה רכבים בתקינה אירופית רק בתנאי שמותקנות בהם מערכות הבטיחות החדשות, הכוללות בין היתר קופסה שחורה לניתוח התנהגות נהג, מנגנון למניעת נהיגה בשכרות ועוד.
נזכיר כי ביוני אשתקד נכנסו לתוקף באירופה תקנות 2 GSR. התקנות מהוות חלק ממדיניות בטיחות מחמירה של האיחוד האירופי, הקובעת יעד של הפחתה של עשרות אחוזים בתאונות הדרכים עד 2030 - וירידה נוספת בהיקף תאונות הדרכים עד 2050. כחלק ממדיניות זו, יצרני רכב שמשווקים מכוניות באירופה (בין אם הם אירופים, סינים, יפנים או קוריאנים) חויבו להתקין במכוניותיהם שורה של מערכות בטיחות: מערכת אזהרה מפני רוכבי אופניים בכביש, קופסה שחורה לניתוח התנהגות נהג, הכנה למנעול אלכוהול שידרוש מהנהג בבוא הזמן לנשוף למתקן מיוחד כדי לוודא שכרות – וגם הגנה מתקיפות סייבר שמטרתה למנוע מגורמי טרור להשתלט על הרכב מרחוק ולגרום לתאונת דרכים.
שוק הרכב הישראלי פועל כיום בהתאם לשלוש קבוצות תקינה - אירופית, אמריקאית וקנדית. כלומר, כל רכב שמותר למכור באירופה, ארה"ב או קנדה - מותר למכור גם בישראל. לכן, השינוי בתקנות באיחוד האירופי היה אמור לשנות את התקנות גם בישראל החל מתחילת השנה. התקנות נוגעות כאמור רק למכוניות בתקינה אירופית - יותר מ-70% מהמכוניות החדשות המשווקות כיום בישראל. אולם בעקבות המלחמה הודיע משרד התחבורה על דחייה למאי השנה, וכעת אמור מודיע המשרד על דחייה נוספת - ליולי.
במשרד התחבורה ציינו כי הדחייה הנוספת נובעת מ"השלכות כלכליות כבדות על הנוגעים בדבר", שיצרו צורך ב"הערכה מחדש של ההנחיות". למרות טענות משרד התחבורה, גורמים בענף הרכב מעריכים כי שיעור ההתייקרות יעמוד על עשרות דולרים בלבד למכונית, שסביר להניח שלפחות בחלקם "ייבלעו" על ידי היבואנים.