שני דגמים חדשים ב-330 אלף שקל: הפולקסווגן של ההיפים על חשמל - וגרסת בסיס לאווטאר
בשבועות הקרובים יגיעו לישראל לפי רישומי משרד התחבורה שני דגמים שונים מאוד זה מזה, במחיר דומה - פולקסווגן ID BUZZ, גלגולו המודרני והחשמלי של המיקרובוס המיתולוגי משנות ה-60 וה-70, ואוואטר 11, של אוואטר, מותג היוקרה של צ'אנגאן הסינית
מה קונים ב-330 אלף שקל? רשימת היבוא הרבעונית של משרד התחבורה אשר מפרטת את הדגמים הצפויים להגיע לישראל במהלך השבועות הקרובים מפרטת מספר דגמים מעניינים שיוצגו בקרוב בישראל, ובאופן מעניין למרות שמדובר בדגמים שהשוני בינם משמעותי - מחירם דומה.
הדוגמה המעניינת ביותר היא פולקסווגן ID BUZZ, גלגולו המודרני של המיקרובוס של פולקסווגן, המסחרית ששירתה את ילדי הפרחים בשנות השישים והשבעים. בניגוד לאותו מיניבוס של לפני עשרות שנים, ID BUZZ הוא רכב חשמלי מודרני לחלוטין אשר חולק מכלולים עם מספר דגמים חשמליים של פולקסווגן. באופן מעניין, עד כה ה-ID BUZZ הספורים שהגיעו לישראל נכנסו לארץ ביבוא אישי, כלומר לא באמצעות היבואנית הישירה צ'מפיון מוטורס - אך לפי הרישומים, כעת מדובר ביבוא של צ'מפיון מוטורס.
עם זאת יש לציין: ID BUZZ כבר אינו רכב חדש: הדגם הוצג על ידי היצרנית בשנת 2022 ויבואו כעת לישראל עשוי בין היתר לרמוז על מיצוי השוק האירופי לרכב חשמלי עבור היצרנית, או לסירוגין על "פינוי" של מלאים של רכבים שהיו אמורים לצאת ממפעלי היצרן בגרמניה לארה"ב. מחיר גרסת הבסיס של ה-ID BUZZ הוצהר על ידי היבואנית על 335 אלף שקל לדגם הבסיסי ו-455 אלף שקל לגרסה הבכירה. עם זאת, מחיר זה עשוי להשתנות אם וכאשר הרכב יוצג בישראל באופן רשמי.
לצד הרישומים של המיניוואן החשמלי של פולקסווגן מופיע גם רישום לגרסת בסיס חדשה לרכב חשמלי של מותג שטרם הוצג בישראל: אוואטר 11, של אוואטר. אוואטר היא מותג היוקרה של צ'אנגאן, שזיכיון היבוא שלה מוחזק בידי מכשירי תנועה יבואנית סוזוקי, ואולם זיכיון היבוא של אוואטר מוחזק בידי חברת הליסינג וההשכרה אלבר. לעת עתה אוואטר 11 הוא הדגם היחיד של היצרנית שמיובא לישראל על ידי היבואנית ועד כה נרשמו בישראל רק הגרסאות הבכירות, שמחירן חוצה את רף 350 אלף השקל. מחיר הגרסה החדשה, לפי רישומי המדינה הוא 330 אלף שקל. לצד רישומים אלה, ניתן להבחין בכמות גדולה של רכבים חשמליים של GM שנרשמו בעת האחרונה, החל בהאמר חשמלי וכלה בטנדרים חשמלים של שברולט ורכבי כביש שטח חשמליים של קדילאק.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", UMI המייבאת את מותגי GM החלה לשווק רכבים חשמליים של GM ביבוא מקביל, כלומר רכבים חשמליים אשר נרכשו על ידי גופי סחר (במקרה זה חברת ליסינג) ומשווקים באמצעות מנגנוני הטרייד אין של UMI.