סגור
העיתון הדיגיטלי
24.04.25
עו"ד רואי כחלון
עו"ד רואי כחלון (צילום: שלי פדן)

החקירה המשמעתית עולה שלב: רואי כחלון נחקר בחשד לניפוח קורות החיים

החקירה נגד מ"מ נציב שירות המדינה נערכה במשרד המשפטים, במסגרת הבדיקה המשמעתית שנפתחה נגדו בחשד להטעיה בקורות החיים שלו; לפי החשד, הוא "ניפח" את פעילותו כמנהל משמרת בחדר כושר, וזאת לקראת מינויו לתפקיד ראש המטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית

החקירה המשמעתית נגד מ"מ נציב שירות המדינה עו"ד רואי כחלון עולה שלב: כחלון נחקר היום (ב') במבת"ן (היחידה לבירור תלונות נחקרים) במשרד המשפטים במסגרת הבדיקה שנפתחה בעניינו בנוגע להטעיה לכאורה בקורות החיים שלו ול"פערים מהותיים באופן שהציג את ניסיונו המקצועי לבין העובדות", וזאת בטרם מונה לראש המטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית במשרד ראש הממשלה לפני כשנה וחצי. כחלון מצידו טוען כי הוא עומד מאחורי כל פרט שמסר בקורות חייו.
הבדיקה נפתחה בין השאר על רקע פרסום בעיתון "הארץ" לפיו כחלון הציג מצג שווא, הכולל ניפוח לכאורה של פעילותו כמנהל משמרת בחדר כושר, כדי להראות ניסיון ניהולי מספק, בין השאר בכל הקשור לניהול עובדים ותקציב.
כחלון עדיין משמש כראש המטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית, במקביל לכהונתו כמ"מ נציב שירות המדינה, תפקיד שאליו מונה בידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, למרות התנגדות היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה. המינוי הזמני צלח לאחרונה את משוכת בג"ץ, למרות עתירה של התנועה לאיכות השלטון להוצאת צו נגד המינוי וחרף התנגדות היועמ"שית. זאת לאחר ששופטי בג"ץ הציעו פשרה לפיה כחלון ימונה לשלושה חודשים בלבד, ולאחר מכן כהונתו לא תוארך. נתניהו קיבל את הצעת הפשרה, שאושררה בפסק דין, שפרסם בג"ץ בשבוע שעבר.
בדרך כלל, חקירות משמעת מעין אלה נערכות באגף המשמעת של נציבות שירות המדינה; ואולם מאחר שכחלון אחראי כיום על נציבות שירות המדינה, החקירה מתקיימת במבת"ן, יחידה שייעודה בשגרה הוא בירור של אירועים חריגים או תלונות להתנהגות בלתי ראוייה מצד גורמי שב"כ במהלך החקירות הנערכות על ידם.
הבדיקה בעניינו של כחלון כבר נודעה באופן פומבי בינואר, כאשר בדיון בבג"ץ בעתירה נגד מינוי כחלון, הצהירה נציגת הפרקליטות והיועמ"שית עו"ד שוש שמואלי, כי נגד כחלון נפתחה בדיקה משמעתית בגין הצהרות שנתן בקורות החיים שלו, שהיוו את הבסיס למינויו לתפקיד ראש המטה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית. עו"ד כחלון מונה לתפקיד זה לאחר שנים רבות כפרקליט במחלקה הכלכלית בפרקליטות.
עוד לפני הדיון, בהרב מיארה, התנגדה למינוי כחלון למ"מ נציב שירות המדינה בטענה כי ניסיונו המקצועי לא מספק והוא אינו מתאים ולא כשיר לתפקיד החשוב. עוד היא כתבה בהתנגדותה כי יש מניעה משפטית למינוי כחלון לאור "פערים ניכרים ומהותיים בין האופן שבו הוצגו ניסיונו המקצועי ונתוניו האישיים לבין המציאות כהווייתה".
בג"ץ אכן קבע בפסק דינו כי ניסיונו הניהולי של כחלון, בדגש על ניהול בדרג בכיר, כמו גם מידת בקיאותו והכרותו עם תחומי הפעילות המגוונים של הנציבות "מעוררים שאלות" וקשיים. לצד זאת, בג"ץ הציע את אותה הצעה כי תקופת הכהונה הזמנית שלו תהיה לשלושה חודשים בלבד, שהכהונה לא תוארך, ותקופה זו לא תובא בחשבון לצורך מינויים עתידיים – ועיגן את הפשרה בפסק דין.
בימים האחרונים המחלוקת בין כחלון ללשכת היועמ"שית נמשכו, בחלופות מכתבים סוערות. בעוד הייעוץ המשפטי הודיע לכחלון כי חלות עליו מגבלות כמ"מ, ולכן, בין השאר, הוא לא יוכל לשבת בוועדות מינויים, כחלון דחה זאת וטען כי ההגבלות לא ישימות ומנוגדות לחוק והוא לא מתכוון לעמוד בהן ולהגביל את סמכויותיו. "מדובר בהתנהלות חמורה החותרת תחת שלטון החוק, וגובלת בביזיון בית המשפט", כתב כחלון. מנגד כתב לו המשנה ליועמ"שית גיל לימון כי "הודעתך כי אתה מתכוון לפעול בניגוד להנחיה המשפטית שקיבלת מנוגדת לדין. חומרת הדברים מקבלת משנה תוקף נוכח התפקיד בו אתה אוחז".
התנועה לאיכות השלטון, שהגישה את העתירה להוצאת צו נגד מינוי כחלון מסרה הערב כי "פתיחת החקירה נגד כחלון בחשד להטעיה בקורות החיים שלו בנוגע לניסיונו הניהולי מחייבת את השעייתו המיידית מהתפקיד".
סנגוריו של כחלון לא מסרו תגובה.