סגור
העיתון הדיגיטלי
24.04.25
מבחן רכב פולקסווגן ID 7
פולקסווגן ID 7. מסוגלת לצלוח קטעי כביש ארוכים מאוד במזג אוויר סוער במהירות גבוהה (צילום: תומר הדר)
מבחן רכב

בערבה עם פולקסווגן ID 7: חוויית נהיגה מעולה, עד שמגיעים לתחנת הטעינה

פולקסווגן ID 7 מבטיחה טווח של 600 ק"מ, אלא שהגודל והכובד שלה מאפשרים 450 ק"מ ביום טוב, כך שבעמדת טעינה בערבה היא תחכה בתור כמו אחרונת האסייתיות ותכפה הפסקת קפה של שעתיים. למרות אחיזת כביש טובה והנדסת אנוש מצוינת, ב־323 אלף שקל וטווח בעייתי היא תתקשה לנצח את הסיניות

מבול, סערה, שיטפון. מתישהו בין יום רביעי לחמישי השמים נפתחו בקו באר שבע, וכל מה שדרומה מבאר שבע צריך ללמוד לשחות בדחיפות. פולקסווגן 7 ID היא אחת המכוניות היחידות על הכביש במזג האוויר הזוועתי שכל כך לא אופייני למדבר. פולקסווגן חשמלית ענקית בצבע כחול מאיצה בכביש הערבה. כשיורד גשם אין כמעט אכיפת מהירות. כשיורד גשם יש בכביש הערבה בעיקר רכבי שטח של ג'יפ או של טויוטה. אף אחד לא מצפה לפולקסווגן. 7 ID היא חלק מהניסיון של פולקסווגן להוכיח לעולם שהיא יודעת לייצר מכוניות מנהלים חשמליות גדולות ולעשות את זה טוב. פולקסווגן היא הסיבה שתעשיית הרכב האירופית נמצאת בצרות: יצרנית הרכב הגרמנית שיודעת לייצר מכוניות משפחתיות גדולות כל כך טוב שכחה לספר לעולם שהיא גם יודעת לרמות. פרשת דיזלגייט נולדה, שמה של פולקסווגן הוכתם לנצח, והיצרנית החליטה להיות ירוקה; לייצר מכוניות חשמליות מכל הגדלים והסוגים.
והמכונית החשמלית הגדולה ביותר שלה היא 7 ID, שאמורה להיות מה שפולקסווגן פאסאט היתה עבור מיליונים. אבל 7 ID היא מכונית מתחילת התקופה ההיא, כשפולקסווגן ניסתה למרק את המצפון שלה באמצעות חשמל. היא הוצגה אי שם ב־2023, ועכשיו כבר קשה לומר שהיא שיא החדשנות.
ירידה מהירה מדימונה לכביש הערבה. בצומת הערבה יש סככה גדולה. פעם רצו להקים שם שוק. זה לא קרה. לפני התחנה והסככה אפשר לחתוך במהירות שמאלה לים המלח, ואפשר לתת גיחה ימינה לערבה. מהערבה לפנות ימינה אחרי הפונדק של כושי רימון זיכרונו לברכה, לעלות למצפה רמון בקצב טוב. פולקסווגן מבטיחה של־7 ID יש טווח סופר־מרשים של מעל 600 ק"מ. זה טווח שאמור להבטיח שפולקסווגן 7 ID תעשה את מה שעושה פאסאט או פולקסווגן פייטון זיכרונה לברכה: גמיאת קילומטרים בקצב אש, בלי מנוחה לנהג או לרכב. אבל יש בעיה אחת: פולקסווגן מדייקת בנושא טווח הנסיעה כמו שהיא דייקה בנושא פליטת המזהמים של מנועי הדיזל שלה מלפני עשור. 7 ID היא מכונית גדולה, כבדה, וצריכת האנרגיה שלה ממש לא מאפשרת לה לנסוע 600 ק"מ. 450 ביום טוב. גם זה משהו אבל כאשר רוצים לעשות סיבוב בערבה זה פחות נעים.
שיטפון גדול מגיע לנחל צין. כמו בכל שנה הנחל זורם בגשר שמתחת לכביש הערבה. בישראל הלקוחות כבולים לאפליקציית הטעינה או לשבב הטעינה. אז אפשר להתקין עשר אפליקציות בטלפון או להצטייד בעשרה שבבי טעינה. כך או אחרת, בתחנת הטעינה שליד צוקים תקועה גברת עם ג'נסיס. הג'נסיס לא רוצה להיטען. לידה מישהו עם טסלה. לידו מישהו עם BYD. לידם מבול. אחרי כל אלה הפולקסווגן. מכונית שאמורה לגמוא 600 ק"מ של נסיעה בין־עירונית לא צריכה להזדקק לטעינה בערבה, ולא צריכה לחכות שעה וחצי לנהגים אחרים שיפנו את העמדה, בטח לא כשעובדי מע"צ חולפים ברקע בטנדרים עמוסים בשלטים שמתריעים מפני חסימה של כביש הערבה. שיטפון אדיר בדרך, לא טוב לחכות כאן. בסוף 7 ID נטענת. הקצב נאה: 120 קילו־ואט לשעה מבטיחים שבתוך חצי שעה יהיה לה כוח להגיע הרבה מעבר למצפה רמון. שני קפה, שתי עוגות, שתי שעות של המתנה הופכות נסיעה של שלוש שעות לנסיעה של חמש שעות.
תא הנוסעים של 7 ID מזכיר שיש יצרני רכב שעדיין זוכרים איך לייצר תא נוסעים, אבל מושלם זה לא. הגיל ניכר. תנוחת הישיבה וכל מה שקשור בהנדסת אנוש מצוינים. גם איכות החומרים מצוינת, אף שבפולקסווגן יודעים היטב שאסור שהחומרים ירגישו יותר מדי כמו אאודי - בכל זאת, גם במשפחות הכי טובות יש בידול. אבל משום מה בפולקסווגן לא מיקמו את בורר הכיוון, או "ידית ההילוכים", במקומה הרגיל בין המושבים, אף שאין לרכב הילוכים, ולכן התפעול מתבצע מידית שיוצאת מההגה וזה מעט מכעיס. יש מצב בלימה אחד בלבד, אבל לפחות הוא לא מופעל מהמסך אלא מהידית.

1 צפייה בגלריה
מבחן רכב פולקסווגן ID 7 מבפנים
מבחן רכב פולקסווגן ID 7 מבפנים
תא הנוסעים. איכותי ועם תאי אחסון בין המושבים
(צילום: אתר היצרן)

בפולקסווגן החליטו הפעם להתחכם, אז כדי להוריד את החלונות האחוריים צריך ללחוץ על כפתור שהופך את צמד מתגי הבקרה של החלונות הקדמיים למתגי בקרה של חלונות אחוריים. אפשר גם לייצר ארבעה מתגים ולהימנע מהטמטום הזה. בין המושבים יש תאי אחסון גדולים, יש מערכות בטיחות אקטיביות שעובדות היטב, וחשוב לציין לטובה את התצוגה העילית, שמקרינה את כל המידע החשוב מול עיניו של הנהג ועושה את זה בצורה מאוד מרשימה. זה יותר מצג מידע, זה ספר הוראות שלם עם תצוגה גרפית של חיצים. הממשק המרכזי סביר, מובן שיש מסך גדול, אבל הוא הרבה יותר נהיר מרוב התוצרת הסינית.
חשוב להתעכב על איכות הנסיעה של 7 ID. זה לא פאסאט, זה לא פאסאט CC, וזה בטח לא פייתון, אבל איכות הנסיעה של 7 ID מוכיחה שאפשר לייצר מכונית חשמלית עם סוללה גדולה בחלק האחורי שיודעת להתנהג היטב. אחיזת הכביש טובה להפליא, נוחות הנסיעה טובה מאוד. החלק האחורי מעט נוקשה בגלל המשקל של הסוללה, אבל בהשוואה לזוועות שיוצאות מסין ברוב גזרות ה"פרימיום" לסוגיו, מדובר בחוויה. זו מכונית שמסוגלת לצלוח קטעי כביש ארוכים מאוד במזג אוויר סוער במהירות גבוהה, בלי שהנהג ייבהל מזינוקים של הישבן, בלי קפיצות על בורות ובלי ניסיונות לצפות כיצד צמיגים גרועים יאחזו או מערכות בטיחות קפריזיות יתנהגו. זה בהחלט חידוש מרענן. אגב, גם פולקסווגן 5 ID יודעת איך להתנהג. זה לא מפתיע, יש להן מערכת הנעה דומה. מנוע אחורי, 286 כוחות סוס, צריך הרבה פרובוקציות כדי לגרום לאיבוד אחיזה, ואז קל להיזכר כמה הרכב הזה בסופו של יום עדיין מנותק בהשוואה לאחיו מונעי הבנזין.

הישראלים רוצים מסך גדול

הגשם נגמר. 7 ID חוזרת לבסיסה עם שכבה דקה של בוץ. הדבר הטוב ביותר שפולקסווגן היתה יכולה לעשות למען המכונית הזאת היא לשתול בחזיתה מנוע TSI טוב של פולקסווגן עם מגדש טורבו שמח. אבל היא חשמלית, וכאן שורש הצרות של 7 ID: זו מכונית מנהלים, או משפחתית גדולה, מאוד ראויה, אבל היא בטח לא מלכת השיוט לטווח רחוק, כי 600 ק"מ לא תשיגו בה לעולם. גם לא 500. ולזה היא נועדה: לשיוט נטול עצירות טעינה.
מעבר לכך, קיים העניין הטורדני של המחיר: 323 אלף שקל. הסיניות בטח לא טובות ברמה שלה, אבל לך תסביר לישראלים ש־7 ID איכותית יותר. הם רוצים מסך גדול. אם התמחור של 7 ID היה מתייחס לטכנולוגיה כאבן בוחן ולסיניות כבנצ'מארק, והיא היתה זולה ב־20%, היא היתה יכול לשכנע לקוחות בקלות, כי גם הדיוטות יבינו שהיא הרבה יותר איכותית ממה שיוצא מסין. עד שזה לא יקרה, יהיה לה מאוד קשה בשוק הישראלי, וחבל שכך.

פולקסווגן 7 ID
מנוע: חשמלי. הספק מרבי 286 כ”ס, מומנט מרבי 55 קג”מ. קיבולת סוללה 82 קילו־ואט/שעה.
ביצועים: מהירות מרבית 180 קמ”ש, זינוק ל־100 קמ”ש ב־6.5 שניות
צריכת אנרגיה רשמית: 14.3 קילוואט/שעה. צריכת אנרגיה בפועל: 17.1 קילו־ואט/שעה
בטיחות: 7 כריות אוויר, 5 כוכבים במבחן ריסוק פומבי. סייען בלימה, היגוי אקטיבי
קבוצת זיהום: 1
מחיר: 323 אלף שקל

אהבנו
ביצועים, נוחות
פחות אהבנו
טווח נסיעה
מתחרים
אקספנג 7 P
לסיכום
אם הטווח היה יותר מרשים, היתה יכולה לנצח את הסינים בקלות