הכלכלן הראשי: "לא צפויה פגיעה מהותית בהסכם הסחר עם האיחוד האירופי"
ד"ר שמואל אברמזון התייחס להודעות בריטניה והאיחוד האירופי על עיכוב ודיון מחודש בהסכמי הסחר עם ישראל, ואמר כי אין לכך השפעה כלכלית מיידית. עם זאת, הזהיר כי הסנטימנט השלילי בזירה הבינלאומית עלול להפוך לסיכון ממשי
"ההשפעה הכלכלית נכון לעכשיו זניחה עד לא קיימת. אין ביטול חוזים או עצירת השקעות, אין פגיעה בייצוא או בסחר. גם שווקי ההון והמט"ח בקושי הגיבו לאירועים", זה המסר העיקרי שביקש להעביר הכלכלן הראשי באוצר ד"ר שמואל אברמזון בעקבות הצהרת משרד החוץ הבריטי על השהיית עדכון הסכם הסחר עם ישראל, והכרזת האיחוד האירופי על בדיקה מחדש של הסכם הסחר עם ישראל.
אברמזון פירט לגבי הודעת בריטניה: "ההודעה בעיקרה פורמלית, בפועל המו"מ עם הבריטים מתקיים כבר חודשים רבים - והוא דישדש ממילא מסיבות שונות. אין שום השפעה להשהיית ההסכם על הפעילות הכלכלית בין המדינות, יש הסכם סחר טוב שנמצא בתוקף, ולכן אין כאן שינוי מהותי". בהמשך אמר כי דווקא "הבריטים מאוד מעוניינים בהסכם הזה".
בנוגע להודעת האיחוד האירופי אמר אברמזון: "המשמעות של הדיון הזה כרגע אפסית, שכן כל החלטה על הקפאת ההסכם דורשת הצבעה פה אחד של כל מדינות האיחוד, ולישראל יש מדינות שתומכות בה באופן ברור והתנגדו אפילו לעצם קיום הדיון הזה. אנחנו בטוחים שלא צפויה פגיעה מהותית בהסכם עם האיחוד".
אברמזון הזכיר את המובן מאליו: "אין קשר בין הצעדים הללו לבעיה כלשהי בכלכלה הישראלית, ומדובר בשימוש בכלים כלכליים לצרכים מדיניים, הצהרתיים ברובם". אברמזון העריך כי כאשר האירועים הביטחוניים והמדיניים ירגעו - הדברים יחזרו למסלולם: "אני מאמין שכאשר הגל הזה יעבור, והמצב המדיני יירגע, הרי שההיגיון הכלכלי והאינטרסים המשותפים יגברו על שיקולים פוליטיים קצרי טווח".
עם זאת אברמזון ביקש להבהיר: "לא אמרתי שהכל בסדר. המצב המדיני והבינלאומי של ישראל מאתגר אותנו גם בהקשרים כלכליים. יש סנטימנטי שלילי מצד חלק המדינות וזה בהחלט סיכון. המהלכים הבינלאומיים נגד ישראל מדאיגים ומהווים סיכון אמיתי, הדברים שאמרתי כאן הם מיקוד של הדיון בשני האירועים האחרונים, של בריטניה והאיחוד האירופי".