בלעדי
אחרי 15 שנה: מנכ"ל נתג"ז שמואל תורג'מן יתפטר - ויעבור לנהל תחנת כוח פרטית
תורג'מן פורש מתפקידו בחברה הממשלתית האחרית על הולכת הגז הטבעי ויעבור לנהל את תחנת הכוח IPM של קיסטון בבאר טוביה. במסגרת עבודתו החדשה, יוביל תורג'מן את פרויקט הקמת חוות השרתים בשטח התחנה
מנכ"ל החברה הממשלתית נתג"ז , שמואל תורג'מן, יסיים את תפקידו לאחר כ-15 שנה – ויעבור לנהל את תחנת הכוח הפרטית IPM בבאר טוביה שבשליטת קיסטון (34.3%) בניהולו של נבות בר.
תחנת הכוח בהספק 450 מגה וואט ומוכרת 85% מהחשמל לחברת החשמל והיתר ללקוחות פרטיים. בתשעת החודשים הראשונים של 2024 עמדו ההכנסות של IPM על 514 מיליון שקל, ירידה של 15% לעומת ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של 2023. הירידה בהכנסות נבעה מטיפול מתוכנן בתחנת הכוח שהחל באמצע פברואר והסתיים בתחילת מאי. הטיפול התעכב ב-37 ימים מעבר לצפוי.
בחודש שעבר אישר דירקטוריון תחנת הכוח לקדם תוכנית להקים בשטח התחנה חוות שרתים. הקמת חוות שרתים במתחם תחנות הכוח היא מגמה שצוברת תאוצה בעולם, עם הביקוש הגובר לחשמל לחוות שרתים בשל מהפכת ה-AI. היתרון שבהקמת חוות שרתים בשטח תחנת כוח הוא היכולת להקים את התחנה ללא קווי ההולכה ורשת החשמל שמהווים עיכוב משמעותי בפרויקטים. במסגרת עבודתו החדשה צפוי תורג'מן להוביל את הפרויקט.
נתג"ז אחראית על צנרת הולכת הגז הטבעי משלוש האסדות המפיקות בחופי ישראל ועד לתחנות הכוח או לנקודות הייצוא. אחד האתגרים המרכזיים שעומדים בפני המנכ"ל הבא של החברה הממשלתית הוא קידום צינור הגז בניצנה. הצינור, באורך 65 ק"מ, אמור להגדיל את יכולת ייצוא הגז הטבעי מישראל למצרים בכ-30%. על פי התוכנית המקורית להקמת הצינור, העבודות על הפרויקט היו צריכות להתחיל בתחילת השנה הנוכחית. בינתיים עלויות הקמת הצינור, יחד עם תחנת הדחיסה המהווה חלק מהפרויקט, הוכפלו ל-2 מיליארד שקל.