$
משפט

ג'קי בן זקן ואיתן אלדר הורשעו בהרצת מניות מנופים פיננסים

השופט דוד רוזן קבע כי בעל השליטה לשעבר בחברת הנדל"ן ופעיל שוק ההון, רקמו והוציאו לפועל תוכנית תרמית שמטרתה הייתה להכניס את מניית מנופים למדד ת"א 100. הם הורשעו בקשירת קשר לביצוע פשע, תרמית בני"ע וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. סוחר המניות צביקה קולנברנר שהואשם בסיוע להרצה - זוכה. העונש המקסימלי על העבירות: 7 שנות מאסר לקשירת קשר, 5 שנות מאסר לתרמית בני"ע

תומר גנון 08:4006.09.15

שופט בית המשפט המחוזי בת"א, דוד רוזן, הרשיע היום (א') את איש העסקים ובעל השליטה לשעבר במנופים פיננסים, ג'קי בן זקן, בהרצת מניות החברה. יחד עם בן זקן הורשע גם פעיל שוק ההון איתן אלדר. סוחר המניות צביקה קולנברנר שהואשם בפרשה - זוכה. במסגרת הפרשה הואשמו בן זקן, אלדר וקולנברנר, בהרצת מניות מנופים במהלך נובמבר 2010, וזאת כדי שתכנס למדד ת"א 100. הפרקליטות ייחסה לשלושה בכתב האישום עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, 8 עבירות של השפעה בדרכי תרמית על תנודות שער ני"ע וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. העונש המקסימלי על הרצת מניות הוא 5 שנות מאסר, ועל קשירת קשר לביצוע פשע 7 שנות מאסר.

 

 


 

השופט רוזן כתב בהכרעת הדין כי "שקריו הבולטים של בן זקן בחקירתו ברשות ני"ע, מתיישבים עם כלל הכרתו ומודעותו לשותפותו הפלילית של אלדר - להשפיע בדרכי תרמית על שער מניית מנופים". 

 

על פי כתב האישום שהגישה מחלקת ני"ע בפרקליטות באמצעות אמיר טבנקין ואלה בנישתי באוקטובר 2013, בן זקן ואלדר רקמו את התוכנית התרמתית. במשך כשבועיים (18-30.11), כך כתב האישום, פעל אלדר בתיאום עם סוחר המניות קולנברנר, וביצע עשרות עסקאות רכישה, חלקן מתואמות, בהיקף של למעלה מ-17 מיליון שקל, ותמיד בשערים גבוהים מאלה שבהם נסחרה בממוצע מניית מנופים בבורסה, כדי לתמוך בשער גבוה למניה. זאת על מנת שביום הקובע, שווי השוק של מנופים יעמוד על למעלה ממיליארד שקל, והיא תכנס למדד ת"א 100.

 

מימין: בן זקן ואלדר מימין: בן זקן ואלדר צילום: אוראל כהן

 

על פי נתוני המסחר, בתקופת ההרצה לכאורה עלה שער המניה בכ-5%. הכניסה למועדון האיכותי יותר של חברות, שהושגה בסופו של דבר, הייתה אמורה לחזק את מעמדה של מנופים מול הגופים המוסדיים, הבנקים והמשקיעים הפרטיים.

 

חלקו של בן זקן בתרמית, כך כתב האישום, היה להשיג את המימון לרכישות המאסיביות שביצע אלדר. בן זקן עצמו לא סחר במניות, אלא שידך לאלדר את איש העסקים טימור בן יהודה, שאותו הכיר לו שותפו לשליטה במנופים, אברהם נניקשוילי. זאת כדי שבן יהודה "יחלץ" (ירכוש בזול משער הבורסה) את אלדר מהאחזקה במניות, שנרכשו ביוקר כדי להרים את שער המניה. בן יהודה, שעל פי הפרקליטות הניח כי מדובר בעסקה לגיטימית ולא היה חלק מהמזימה, רכש בשלוש עסקאות שונות כמניות בכ-13 מיליון שקל. התיק נגד נניקשוילי ובן יהודה, שנחקרו באזהרה, נסגר.

 

עוה"ד אילן סופר ומיכל דיאמנט, ממשרד גולדפרב זליגמן, אשר ייצגו את קולנברנר, אמרו: "אנחנו מברכים על הכרעת הדין. יחד עם זאת, אנחנו מצרים על מסלול הייסורים שנאלץ קולנברנר לעבור מאז העמדתו לדין. אין דרך לפצות אותו על שנות הסבל שעברו הוא ומשפחתו לאורך תקופה זו . לגופו של פסק הדין, קיבל בית המשפט את טענות ההגנה, לפיהן קולנברנר לא היה שותף למעשה הרצה, לא היה מעוניין בו, ולא פעל לקידומו. כמו כן, קבע בית המשפט כי מר קולנברנר היה 'חף מכוונה פלילית'".

 

עורכי הדין אילן סופר ומיכל דיאמנט, ממשרד גולדפרב זליגמן, אשר ייצגו את צביקה קולנברנר: "אנחנו מברכים על הכרעת הדין. יחד עם זאת, אנחנו מצרים על מסלול הייסורים שנאלץ מר קולנברנר לעבור מאז העמדתו לדין. אין דרך לפצות אותו על שנות הסבל שעברו הוא ומשפחתו לאורך תקופה זו . לגופו של פסק הדין, קיבל בית המשפט את טענות ההגנה, לפיהן מר קולנברנר לא היה שותף למעשה הרצה, לא היה מעוניין בו, ולא פעל לקידומו. כמו כן, קבע בית המשפט כי מר קולנברנר היה 'חף מכוונה פלילית'".

 

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x