$
דעות

הציבור יסרב לממן את הרכישה

אזהרת הרווח שפרסמה פרטנר מטילה ספק ביחס ליכולתה של החברה להמשיך במדיניות חלוקת הדיבידנדים

יניב רחימי 07:1523.02.12

אזהרת הרווח שפרסמה פרטנר לרבעון הרביעי מטילה ספק ביחס ליכולתה של החברה להמשיך במדיניות חלוקת הדיבידנדים שאותה יישמה בשנים האחרונות.

 

השליטה בפרטנר

 

הירידה ברווח הנקי מצרה את צעדיה של פרטנר לחלק דיבידנד מאחר ששירות החוב של פרטנר למחזיקי איגרות החוב ולבנקים

מסתמך על התזרים השוטף שלה. הירידה הצפויה בדיבידנד, הן במונחים אבסולוטיים והן כאחוז מהרווח בשל שינוי במדיניות החלוקה, תפגע בעיקר בבעלת המניות הגדולה של פרטנר, סקיילקס.

 

סקיילקס מממנת את פעילותה באמצעות אג"ח שהנפיקה והלוואה שהתקבלה מהאצ'יסון, בעלת השליטה הקודמת בפרטנר. היקף הפירעונות של סקיילקס מוערך ביותר מ-600 מיליון שקל בכל אחת מהשנים 2012 – 2013. בשנת 2014, לנוכח העובדה שההלוואה מהאצ'יסון צריכה להיפרע, מזנק היקף הפירעון הצפוי לרמה של כ-1.5 מיליארד שקל.

 

סקיילקס נהנית מתזרים הודות לשיווק מכשירי הקצה של סמסונג, אולם המקור העיקרי המשמש את החברה לשירות החוב למחזיקי האג"ח הוא הדיבידנד מפרטנר.

ההרעה בתוצאותיה של פרטנר מקרבת את בן דב בצעדי ענק לרגע ההכרעה. מכירת השליטה תבטיח את שירות החוב למחזיקי האג"ח של סקיילקס ותאפשר לאילן בן דב לחמוק מהסדר חוב אפשרי בסקיילקס.

 

ללא מכירת השליטה, סקיילקס תאלץ למצוא דרך יצירתית להעלות את מזומנים מפרטנר בדרך של הלוואה או של הפחתת הון.

 

הרעה ביחס הכיסוי

 

חברת פרטנר, שנהנית מבסיס לקוחות יציב ותזרימי מזומנים חזקים, זוכה לדירוגים גבוהים של -AA ו־Aa3 ממעלות וממידרוג בהתאמה. למרות העלייה בחוב נטו והירידה ברווח בשנת 2011 ששחקו את יחס חוב ל-EBITDA מ־1.3 בשנת 2010 ל-2.1 בשנת 2011, היחסים עדיין מצביעים על יכולת גבוהה לשירות החוב. אולם לאור ההיערכות להחרפת התחרות ולהמשך הרעה בתוצאותיה הכספיות של פרטנר, הגדלת היקף החוב הפיננסי עשויה לפגוע ביחסי הכיסוי באופן שיסכן את דירוג האג"ח.

 

מידרוג העריכה בנובמבר 2011, שיחס חוב ל-EBITDA יעלה לטווח של 2.5–2.8 וציינו שהאטה נוספת ביחסי הכיסוי תקשה על החברה לשמור על הדירוג הנוכחי.

נטילת אשראי נוסף בפרטנר עלולה להיתקל במשוכה נוספת מצד המוסדיים בשל הלקחים ממשבר האשראי. לכן, גם בתרחיש שפרטנר תהיה חברה פרטית, מחזיקי האג"ח ינסו לטרפד מהלך שכרוך בהגדלת המינוף שלה, בייחוד בתקופה כה סוערת בשוק התקשורת. מאחר שפרטנר חילקה בשנים האחרונות כמעט את כל יתרות הרווחים הראויים לחלוקה, חלוקת מזומנים שהתקבלו כתוצאה מהלוואה תחייב אישור בית המשפט לביצוע הפחתת הון.

 

במרץ 2010 ביצעה סקיילקס הפחתת הון שהכשירה חלוקת דיבידנד חריג של 1.4 מיליארד שקל. בדצמבר 2011 דיווחה פרטנר על כך שהוגשה בקשה לאישור תביעה נגזרת נגד הדירקטורים בחברה בגין גיוס חוב ואישור חלוקות דיבידנד שלא לטובת החברה, אם כי במטרה לסייע לחברה־האם בהחזר החוב שנטלה לצורך רכישת השליטה בפרטנר.

 

תנאי השוק כיום שונים מאלו שב-2010 מפני שפרטנר כבר ביצעה הפחתת הון אחת, ולאור התגברות התחרות והרגולציה בענף הסלולר והמעורבות המוסדיים בהחלטות חריגות בחברות שבהן השקיעו את כספי לקוחותיהם. במצב כזה, ציבור המשקיעים והמוסדיים לא ייתנו יד לחלוקת דיבידנד מיוחדת נוספת ויתקעו מקלות בגלגלי העסקה המתהווה של בן דב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x