$
משפט

פרשת מניות סלקום: מאיפה יביא פיוטרקובסקי 17 מיליון דולר?

פיוטרקובסקי עדיין מחזיק ב־1% ממניות סלקום, ששוות כיום כ־21 מיליון דולר. גם ערך הדיבידנד שקיבל בעבור מניות אלה שווה כ־17.5 מיליון דולר. מעבר לכך חשבון הבנק של מי שהוגדר בעבר כשכיר העשיר בישראל אינו דליל במזומנים

שי אספריל ורונית גודמן 12:4602.03.09

את 17.5 מיליון הדולרים שאותם נדרש עכשיו שלמה פיוטרקובסקי לשלם ליגאל ארנון בשל הדיבידנד שקיבל לאורך השנים מחברת סלקום הוא לא יצטרך ללוות מחבריו הבנקאים. גם אם הדיבידנד האמור הושקע באופן לא נבון במשבר הנוכחי או הוזרם כדי לקדם את חזונו של פיוטרקובסקי להביא לישראל את הבנק האינטרנטי הראשון, הרי שלמי שהיה מנכ"ל הבנק הבינלאומי במשך יותר מעשר שנים יהיה מאיפה להביא את הכסף.

 

פיוטרקובסקי סיים את תפקידו כמנכ"ל הבנק בשנת 2001 והפך להיות יו"ר פעיל למשך שנתיים נוספות. במקביל כיהן כיושב ראש סלקום. בשנת 2003, ועל רקע חילוקי דעות בינו לבין משפחת ספרא, שהיתה בעלת אחזקות משמעותיות בבנק ובחברת הסלולר, פרש מתפקידיו אלה.

 

פיוטרקובסקי עדיין מחזיק ב־1% ממניות סלקום, ששוות כיום כ־21 מיליון דולר. גם ערך הדיבידנד שקיבל בעבור מניות אלה שווה כ־17.5 מיליון דולר. מעבר לכך אין לפיוטרקובסקי אחזקות מהותיות נוספות בחברות ציבוריות, אולם חשבון הבנק של מי שהוגדר בעבר כשכיר העשיר בישראל אינו דליל במזומנים. במשך שנים רבות כיהן פיוטרקובסקי בשלל תפקידים בכירים בבנק לאומי, ובמשך עשר שנים כיהן כמנכ"ל הבנק הבינלאומי במשכורות עתק. למשל, בשנת 2000 הסתכמה עלות שכרו ב־5.6 מיליון שקל, ובשנת 2003 שילם הבנק 8.6 מיליון שקל עבור תפקודו כיושב ראש.

הסכומים הגבוהים שקיבל פיוטרקובסקי הפכו אותו לאדם כה עשיר עד שביקש לרכוש, עם קבוצת מנורה, את השליטה בבינלאומי - יוזמה שסוכלה על ידי צדיק בינו.

 

בסוף 2006 התארגנה קבוצת משקיעים בראשות יהושע אגסי, לשעבר מנכ"ל ביטוח ישיר, פיוטרקובסקי ואיציק דבש, כדי לבחון הקמת בנק אינטרנטי. הפיקוח על הבנקים, שהראה עניין בנושא, דרש מהחבורה לעמוד בכמה תנאים מקדימים, הכוללים השקעה של 100 מיליון דולר לפחות, בעיקר להון עצמי מינימלי, תשתיות מחשוב וכוח אדם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x