$
רכב

הקרב על זיכיון קיה: רמי אונגר ניצח את מיכאל לוי

ביהמ"ש פסק כי אחיעד לוי, בנו של יבואן הרכב מיכאל לוי, ביצע יחד עם איש המודיעין העסקי יורם הלוי, "גזל עצום של סודות מסחריים של אונגר", לאחר שפרצו למחשבי חברת טלקאר. זאת בניסיון להשיג ראיות שיתמכו בטענתם שזיכיון היבוא של המכוניות הקוריאניות עבר אליהם שלא כדין. משפחת לוי תפצה את אונגר בכ-1.5 מיליון שקל

תומר גנון 12:1710.03.21

הסכסוך ארוך השנים והיצרי שכלל תביעה על ריגול תעשייתי ופריצה למחשבים, שבו היה מעורב גם ראש המוסד, יוסי כהן, סביב זיכיון מותג הרכב הקוראיני קיה בישראל, הסתיים בניצחון של איש העסקים רמי אונגר.

 

 

 

סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בת"א, השופטת צילה צפת, קבעה כי אבירם הלוי, סגן מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר ובעל חברת מודיעין עסקי, ואחיעד לוי, בנו של יבואן הרכב מיכאל לוי, ביצעו "היקף עצום של גזל סודות מסחריים של טלקאר (חברה בבעלות אונגר, ת.ג) ודה וואי (חברה בבעלות איש העסקים הקוריאני צ'אנג יאנג, ת.ג) ופגיעות בפרטיות של אונגר ויאנג, שקשה מטבע הדברים להוכיח את נזקם, לאמוד ולעמוד על היקפם המדויק".

 

מימין: גדי ורמי אונגר באחד הדיונים בביהמ"ש מימין: גדי ורמי אונגר באחד הדיונים בביהמ"ש צילום: אוראל כהן

 

השופטת חייבה את אבירם, אחיעד, קמ"י וסמלת (חברות בשליטת מיכאל לוי), לפצות את אונגר ויאנג בפיצוי על גזל של סודות מסחריים ופגיעה בפרטיות בסך של 2,976,800 שקל. הסכום ישולם מחציתו על ידי אבירם, שזכאי לשיפוי מאונגר לאחר שהחליף צד במהלך המשפט, ומחציתו על ידי משפחת לוי.

 

מימין: מיכאל לוי ורמי אונגר מימין: מיכאל לוי ורמי אונגר צילום: אלירן אביטל

 

 

בנוסף, ניתן צו מניעה האוסר על עשיית שימוש בחומרים שהושגו תוך פריצה וצו המורה על השמדתם. התביעה של אונגר נגד מיכאל לוי נדחתה. התביעה של מיכאל לוי נגד אונגר נדחתה גם היא.

 

על פי התביעה המקורית של לוי, תאגיד כלי הרכב הקוריאני קיה, נטלה מקמ"י את זכויות ההפצה של כלי רכב מתוצרתה, והעבירה אותם לטלקאר, עקב שידול, שוחד, קנוניה וקשר מושחת בין אונגר ויאנג לבכירים בקיה. טענה שנדחתה בפסק הדין.

 

 

משמאל רמי אונגר. מאחור אבירם הלוי  באחד הדיונים בביהמ"ש משמאל רמי אונגר. מאחור אבירם הלוי באחד הדיונים בביהמ"ש צילום: עמית שעל

 

"לצורך הוכחת התביעה", כתבה השופטת, "פעל אחיעד לוי לאיסוף ראיות באמצעות אבירם הלוי בעל חברת מודיעין עסקי, אשר הקליטה תחת סיפור כיסוי את אחד מעובדיו של אונגר ואת יאנג סוכנו של אונגר בקוריאה. בנוסף, במימון וידיעת אחיעד, הפעיל אבירם חברה הודית אשר פרצה למחשבי יאנג בקוריאה, ובאמצעות שרת מרוחק צפו אבירם ואחיעד והעתיקו מסמכים ממחשבו של יאנג.

 

"חלק מהמסמכים שהושגו בפריצה צורפו לכתב התביעה, ואלו עוררו את חשדו של אונגר כי מחשביהם נפרצו. לצורך בירור אירוע הפריצה פעל גם אונגר באמצעות חוקרים פרטיים, ביניהם חוקרים סינים אשר יזמו גם הם, תחת סיפור כיסוי, פגישת עסקים עם אבירם בהונג קונג והקליטו אותו מספר להם על ביצוע חדירה למחשבי יאנג בקוריאה עבור קמ"י אשר בבעלות לוי", סיכמה השופטת. 

 

את אונגר ייצגו בהליך ד"ר דורי קלגסבלד גד טיכו ועו"ד אמיר שרגא. את מיכאל לוי ייצגו עו"ד אייל רוזובסקי ועו"ד גיורא ארדינסט.

x