$
משפט

ביהמ"ש מאלץ את עדי קייזמן, המצוי בארה"ב, להתייצב לדיון בתביעה נגדו

דחה את בקשתו של איש העסקים לקיים בהיוועדות חזותית דיון שנקבע להיום בתביעה שהגיש נגדו מולי ליטבק: "הוא נמנע מלהגיע לארץ, ויומיים לפני הדיון עתר להורות על היוועדות חזותית. ההתרשמות של ביהמ"ש מעד אינה דומה להתרשמותו באמצעות המסך"; לפיכך יאלץ להתייצב בביהמ"ש המחוזי בת"א בראשית מאי

איש העסקים עדי קייזמן ייאלץ להגיע בראשית חודש מאי לישראל ממקום מושבו בארה"ב לדיון בתביעה שהגיש נגדו מולי ליטבק.

 

זאת לאחר שבית המשפט המחוזי בתל אביב מתח עליו ביקורת ודחה בקשה שלו לקיים היום (ב') דיון באמצעות היוועדות חזותית כשהוא מצוי בארה"ב. בית המשפט קבע כי "אין כל סיבה לקיים בתיק זה היוועדות חזותית רק משום שקייזמן לא טרח למלא אחר החלטות ביהמ"ש". 

 

 

הבקשה של קייזמן הוגשה במסגרת תביעה בגובה 6 מיליון שקל שהגיש נגדו בחודש יוני מי שהיה חברו, איש העסקים ליטבק יחד עם אחותו ד"ר ענת לוין, וכן חברת ההשקעות שלהם טרגטמץ' העוסקת בהשקעות הייטק. זאת סביב השקעה בפרויקט נדל"ן של קייזמן בגרמניה, וטענתם שקייזמן לא עמד בהבטחות שונות. ליטבק, המתמחה ביזמות ברשת האינטרנט ובעסקי האמנות, וכן בעלי האתר הפורנו im live, טען במסגרת התביעה שהוגשה באמצעות עוה"ד יותם בלאושילד ונעמי גבע ממשרד הרצוג פוקס נאמן כי קייזמן כתב לו בהודעת ווטסאפ לאחרונה: "המצב שלי מאוד מורכב ומסובך עם הרבה מאוד מוקדים פתוחים. לצערי אני לא במצב שיכול לחלץ אותך מהעסקה. לא כי אני לא רוצה. כי אני לא יכול".

 

מימין: עדי קייזמן ומולי ליטבק מימין: עדי קייזמן ומולי ליטבק צילומים: יובל חן, אוראל כהן

 

לאחרונה פורסם כי קייזמן, שנגדו הוגשו מספר תביעות, ורעייתו הדוגמנית אסתי גינזבורג עזבו עם ילדיהם את הארץ ללוס אנג'לס. מנגד, טען קייזמן בפני ערוץ 12 כי "אנחנו לא משתמשים בביטויים 'עזבנו את הארץ'. לקחנו פסק זמן. אני זמין ואעשה כול מה שצריך כדי לעמוד בכל המשימות".

 

ביהמ"ש: "קייזמן נמנע מלהגיע לארץ"

דיון במסגרת המשפט היה אמור לכלול עדות של קייזמן, אלא שלפני כמה ימים הוא ביקש מבית המשפט לקיים אותו בהיוועדות חזותית. בתצהיר שהגיש לבית המשפט טען איש העסקים כי "נוכח הסגר המהודק שהוטל בשבועות האחרונים, הן בישראל והן במדינת קליפורניה, מקום המגורים שלי ושל משפחתי מאז תחילת שנת 2020, ובהינתן כי אין בעת הזו טיסות כלל לארץ, וכי אף אם יתחדשו הטיסות, הרי שנוכח חובת הבידוד החלה עלי ברי כי לא ניתן לקיים את הדיון בנוכחותי במועד הקבוע ל-8 בפברואר".

 

אסתי גינזבורג אסתי גינזבורג צילום: תומריקו

 

לפיכך, ציין קייזמן, בתצהירו כי "נוכח הנסיבות ברי כי אין ולא תהיה בכוחי האפשרות להיות נוכח פיזית במועד הדיון בבית המשפט בישראל, ודומה כי אף לא בתקופה הקרובה. מכאן מוגשת הבקשה להיוועדות חזותית של הדיון הקבוע".

 

השופטת רחל ערקובי לא התרשמה ודחתה בקשתו של קייזמן תוך שהיא קובעת כי "קביעת היוועדות חזותית אינה פעולה שניתן לבצע בתוך ימים אחדים כשמדובר בהיוועדות בין מדינתית. הבקשה מוגשת ימים ספורים לפני מועד הדיון כאשר בית המשפט כבר התריע בפני הצדדים על הבעייתיות מבעוד מועד".

 

עוד קבעה השופטת בהחלטה נפרדת כי "התובעים (ליטבק ואחותו - ל.ד) באדיבות יוצאת דופן מסכימים לדחיית הדיון הגם שקייזמן היה מודע היטב לעובדה שיהיה עליו להתייצב, ואף קיבל מבית המשפט החלטה מפורשת המתרה בו כי עליו להגיע לישראל מבעוד מועד בשל ימי החירום והמגפה. קייזמן נמנע מלהגיע לארץ עד שיומיים לפני הדיון הגיש הודעה ובה עתר להורות על היוועדות חזותית. אין כל סיבה לקיים בתיק זה היוועדות חזותית רק משום שקייזמן לא טרח למלא אחר החלטות בית המשפט. לקיום החקירה הנגדית בצורה פרונטלית קיימת חשיבות במיוחד נוכח היקף התצהיר, ובכלל ההתרשמות של בית המשפט מעד אינה דומה להתרשמותו באמצעות המסך. יתר על כן, דרך המלך הינה שמיעת הדיון בבית המשפט, והאפשרות של היוועדות חזותית נועדה למקרים שבהם לא ניתן לקיים את הדיון, ובענייננו קייזמן הוא זה שמנע את קיומו של הדיון בהתנהלותו. אני דוחה את הבקשה. לאור עמדתם האדיבה של באי כוח התובעים הדיון יידחה ל-4 במאי 2021".

 

את קייזמן מייצג עו"ד שלום גולדבלט.

x