$
דעות

תעשיית החלל העולמית מחכה ליזמים הישראלים

בשבוע הבא, במסגרת 'שבוע החלל הישראלי', יתקיים כנס ספייסטק של קרן רמון, משרד המדע והטכנולוגיה, כלכליסט ועוד, בו ישתתפו חוקרים ומומחי חלל מהגדולים בעולם וביניהם נשיאת SpaceX, גווין שאטוול, והיועצת לענייני חלל של נשיא ארה"ב. גם הם הבינו - הגיע הזמן להטיס לחלל את חברות הטכנולוגיה המצוינות בישראל

רן לבנה 13:3821.01.21

בשבוע הבא יתקיים 'שבוע החלל הישראלי' במסגרתו תופיע לראשונה נשיאת חברת החלל המובילה בעולם SpaceX, גווין שאטוול, בפני קהל ישראלי בכנס ספייסטק .

 

 

היא לא היחידה, גם היועצת לענייני החלל של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, תשתתף בפאנל שיוקדש לעתיד תעשיית החלל העולמית. מה מביא אותן, יחד עם מומחי החלל הגדולים בעולם לפגוש יזמים, חוקרים, וחברות ישראליות? ייתכן שמה שהם הבינו - שתעשיית החלל העולמית זקוקה ליזמות הישראלית, עדיין לא חלחל לתודעה של היזמים הישראלים.

 

שיגור לחלל של חללית ספייס אקס ונאס"א שיגור לחלל של חללית ספייס אקס ונאס"א צילום: איי פי

 

 

בעשר השנים האחרונות, שרביט ההובלה בתחומי השיגור לחלל והלווינות עבר ממדינות וצבאות ליזמים פרטיים. בעשור הקרוב, נראה שגם שוק הטיסות המאוישות וחיי האסטרונאוטים בתחנות החלל יעבור ממדינות למגזר הפרטי. דו"ח של bank of America מאוקטובר האחרון, חוזה שהתעשייה תכפיל את עצמה פי 3 בתוך עשור. צמיחה זו תייצר שורה של הזדמנויות עסקיות לחברות שמעולם לא עסקו בחלל.

 

אילו חברות יכולות להיכנס לתעשיית החלל?

לא יכולנו לדמיין את חיינו כיום ללא ה-GPS. לוויני המיקום (GPS) אמנם הוצבו בחלל לפני כשלושים שנים, אך ייצרו לחיי האנושות ערך של טריליונים; ומשמשות כיום כמעט כל היבט בחיינו מתחבורה ועד פרסום ותקשורת.

 

כיום, במקום לחשוב על חברה כ"חברת חלל", עלינו לזהות את החברות היכולות לעבוד עם תעשיית החלל: לוויני התצפית הנמצאים בחלל מייצרים דאטה המכפילה את עצמה מידי שנה - מה שמייצר הזדמנות אדירה למומחי פענוח שכבר היום מעניקים שירותים לרשויות מקומיות, חברות ביטוח, חקלאים וקרנות השקעות.

 

כניסת קונסטלציות לוויני תקשורת של SpaceX, Amazon ו-Oneweb- יחברו למעלה משלושה מיליארד אנשים לאינטרנט, מה שייצר הזדמנויות עסקיות ושווקים של טריליוני דולרים בחומרה ותוכנה. אם כך, ברור כי המושג "חברות חלל" אינו שמור רק לחברות המסורתיות.

 

בעשור הקרוב יצאו לחלל מספר שיא של למעלה ממאה ועשרים בני אדם בטיסות מאוישות - רובם במימון פרטי. חברות החלל הפרטיות וסוכנויות החלל בעולם נמצאות בחיפוש מתמיד אחר פתרונות שייטבו עם חיי אלו הנמצאים בחלל. כעת, דמיינו טכנולוגיות ישראליות בתחומי אנרגיה, תזונה, רפואה, חקלאות, מזון, חומרים, רובוטיקה ו-AI היכולות לסייע.

 

כך מוצאת את עצמה חברת אלף פארמז מרחובות, כחלוצת הדפסת הבשר המלאכותי בחלל כמענה לצורך להזין אסטרונאוטים, חברת סטמראד שעוסקת בהגנה מקרינה - מייצרת חליפות קרינה לנאס"א, וחברת אקיוביט מירושלים מייצרת שעונים אטומים מוצאת את עצמה במשימה בינלאומית לכוכב הלכת צדק.

 

חברות ישראליות מוזמנות לפיילוט בחלל ב-2022

 

לפני כחודשיים הודיעו קרן רמון ומשרד המדע והטכנולוגיה על שליחת הישראלי השני לחלל - איתן סטיבה, כחלק מהתפתחות תעשיית החלל הפרטית. סטיבה, תורם את טיסתו למדע, החדשנות והחינוך בישראל, וייקח אתו לתחנת החלל הבינלאומית טכנולוגיות וניסויים של יזמים וחוקרים ישראלים שיכולים להשתלב בעתיד בתעשייה זו. קשה להפריז בחשיבות המשימה הזו, שתאפשר לחברות ישראליות לבצע לראשונה POC בחלל בעלויות נמוכות, במהירות ובניהול ישראלי.

 

מאז שנפוצה ההכרזה אודות קול קורא פתוח לניסויים כחול לבן בחלל, אנו עדים לעלייה בהתעניינות הבינלאומית בישראל ששיאה יורגש בשבוע החלל בשבוע הבא. בכנס רמון ספייסטק שיתקיים ביום שני, 25.1, סקוט סמית' - הממונה על תזונה בנאס"א, יפגוש חברות תוספי מזון שמפתחות פתרונות לבעיות שיוצרת מיקרו כבידה על הגוף האנושי, סמית' ג'ונסטון - הרופא הראשי המיתולוגי של נאס"א, יעביר סדנא על טכנולוגיות רפואה מרחוק שיאפשרו לחברות כמו SpaceX ו-Axion לשלוט ולנטר מדדים בגוף האסטרונאוטים הפרטיים, וגרט רייזמן וג'ייקוב כהן - אסטרונאוט לשעבר ומדען שמנהלים מחקרים על מושבות חלל ומערכות תומכות חיים, יחפשו טכנולוגיות בתחומי רובוטיקה, טיהור מים ואוויר, ובינה מלאכותית כדי להתמודד עם אתגרי המחר של האנושות בחלל.

 

חברות ישראליות מצטיינות בתחומן נוהגות לבצע מחקרי שוק וסקירות כלכליות בטרם פונות ליבשות ומדינות חדשות. כעת, עליהן להסתכל לא רק למזרח ולמערב, אלא גם למעלה.

  

כנס Ramon SpaceTech ב"שבוע החלל הישראלי" יתקיים ביום שני הקרוב, ה-25.01 בשעה 15:30. כלכליסט וקרן רמון יארחו את נשיאת SpaceX גווין שאטוול, ושורה של מומחי חלל בעלי שם עולמי.

 

הכנס מופק בשותפות סוכנות החלל הישראלית, Startup nation central, כלכליסט, breakthrough intiatives ו-Charles Bolden Group.

 

 

לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן – https://www.ramon2021.com/

 

 

הכותב הוא רן לבנה, מנכ"ל קרן רמון וראש משימת הישראלי השני לחלל

x