$
משפט

בלעדי לכלכליסט

טלטלה בריינהולד כהן: 3 בכירים פורשים למשרד חדש

שלושה עורכי פטנטים, בהם נכדו של מייסד הפירמה, פורשים ממשרד הקניין הרוחני המוביל בארץ בשל "חילוקי דעות ערכיים". אל השלושה צפויים להצטרף עוד פורשים מהמשרד

גולן חזני 11:3011.11.20

טלטלה בפירמת עורכי הפטנטים ריינהולד כהן ושות’, מהמובילות בתחום הקניין הרוחני בישראל. ל”כלכליסט” נודע כי שלושה שותפים בכירים החליטו לעזוב את הקבוצה ולהקים משרד חדש.

 

הבכיר מבין השלושה הוא ד"ר אילן כהן, נכדו של ריינהולד כהן, שייסד את המשרד בשנת 1934. אליו מצטרפים שני עורכי פטנטים נוספים: דוד דה־פריס וסבטלנה שטדלר. את הסיבה לעזיבה הגדירו מקורבי כהן כ"חילוקי דעות ערכיים מהותיים". כהן הוא בן המשפחה האחרון שנשאר בפירמה אחרי שסבו ואביו עבדו בה.

 

מימין אילן כהן, דוד דה פריס וסבטלנה שטדלר מימין אילן כהן, דוד דה פריס וסבטלנה שטדלר צילומים: אוראל כהן, בועז אופנהיים

 

המשרד החדש שמקימים השלושה יעסוק בעריכת פטנטים מדעיים ותחומי קניין רוחני נוספים, וייקרא “כהן, דה־פריס, שטדלר ושות'” כשעובדים נוספים מהפירמה יצטרפו לשלושה. לעזיבת השלושה קדמה עזיבתו של ד"ר רוני בן־שפרוט, שהצטרף ב־1 בנובמבר למשרד עורכי פטנטים אחר. עד לאחרונה, שבעה מבין 12 השותפים בקבוצת ריינהולד כהן היו עורכי פטנטים — עתה נותרו מתוכם שלושה עורכי פטנטים בלבד.

 

ריינהולד כהן, מאגדת משרד עו”ד ומשרד עורכי פטנטים, מעסיקה 230 עובדים ומנוהלת בידי אורי גילים. היא נחשבת למובילה ולוותיקה בתחום הקניין הרוחני בישראל. הקבוצה כוללת את משרד עורכי הפטנטים ריינהולד כהן ושות' ואת משרד עורכי הדין גילת, ברקת ושות'. הקבוצה מעניקה את כלל שירותי ההגנה והפיתוח האסטרטגי והעסקי הנוגעים לקניין רוחני, ובפרט פטנטים, סימני מסחר, עיצובים, זכויות יוצרים, זכויות מטפחים ועוד, זאת במגוון רחב של טכנולוגיות ותעשיות.

 

ד”ר אילן כהן, מבכירי עורכי הפטנטים בישראל, בעל תואר שלישי (Ph.D) בביולוגיה מהאוניברסיטה העברית, הוא נכדו של מייסד הקבוצה, ד"ר ריינהולד כהן, אשר המשרד נושא את שמו ובנו של ד"ר מיכאל כהן, אשר עמד אף הוא בראש המשרד במשך כמה עשורים. דוד דה פריס, בעל תואר בהנדסת מכונות מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, שימש עד כה כראש מחלקת טכנולוגיה, מכניקה ועיצובים בקבוצת ריינהולד כהן וסבטלנה שטדלר, פיסיקאית, בעלת תואר מוסמך מאוניברסיטת קישינב ובוגרת התוכנית ללימודי פטנטים של הרשות לחדשנות והמצאות במוסקבה, שימשה עד כה כראש מחלקת הפיזיקה בקבוצת ריינהולד כהן.

 

כהן הסביר את הסיבה להחלטת השלושה לפרוש ברצון להקים משרד חדש, עם תפיסה חדשה ושונה של תחום הקניין הרוחני בכללותו, ו”חתירה לשרת את הלקוחות בצורה שתיתן מענה שלם, מקיף, הוליסטי לכל הצרכים והעניינים הנוגעים לתחום הקניין הרוחני. במאה ה־21, הקניין הרוחני הפך למטבע הכלכלי ראשון במעלה. כשליש מהערך המוסף של הכלכלה המודרנית ויותר מ־80% מן השווי של חברות ציבוריות מיוחסים לקניין הרוחני, הכולל פטנטים, עיצובים, סימני מסחר, זכויות יוצרים, ידע, ועוד.

 

"החשיבות הכלכלית העצומה של הקניין הרוחני מדגישה את החשיבות הגדולה לשירות המקצועי שמקבל הלקוח, כאשר ההבדל בין שירות מצוין לשירות שהוא פחות מכזה מהווה, לעתים קרובות, את ההבדל בין הצלחה לכישלון. יש צורך בגישה אסטרטגית אשר לוקחת בחשבון את הצרכים העסקיים, המודל העסקי, שוק משתנה, מתחרים ואת התפקיד המשתנה של הקנייין הרוחני בעולם המודרני — ממכשיר שמטרתו היא להגן מפני תחרות לבסיס לשיתוף פעולה בין בעלי רעיונות ויזמים".

 

כהן הוסיף כי השותפים במשרד החדש ימשיכו, כפי שנהגו קודם לכן, לשים דגש על תרומה לחברה כגון מתן שירותים "פרו בונו", יעסקו במעורבות חברתית, בהעסקת מוגבלים, וכן ישימו דגש על ערכים חברתיים אוניברסליים כגון קיימוּת, שימור הסביבה, והַנְגָשַת ידע ברמות גלובליות.

 

מקבוצת ריינהולד כהן נמסר בתגובה על הפרישה של שלושת הבכירים: "אנו מודים לאילן על שנות שותפותו, מברכים אותו בדרכו החדשה ומאחלים לו בהצלחה. קבוצת ריינהולד כהן תמשיך להוביל את שוק הקניין הרוחני בישראל ולשרת נאמנה את לקוחותיה הרבים, כשהיא מונהגת ומנוהלת על ידי השותפים שהובילו אותה להצלחתה בעשרים השנים האחרונות ביחד עם הכוחות החדשים העולים מתוך הקבוצה".

x