$
משפט

זינוק של 25% במספר מובטלי הקורונה שלא משתתפים בכוח העבודה

מדובר באנשים שאינם עובדים ואינם מחפשים עבודה, ושמספרם זינק בין החודשים מרץ לאוגוסט ל-85 אלף; הדבר מעיד על יאוש ממציאת עבודה או העדפה לחיות מדמי אבטלה; סקר הלמ"ס מגלה גם שרבע מהמועסקים עבדו בספטמבר מהבית

שחר אילן 14:3629.10.20

מספר הלא משתתפים בכוח העבודה שהפסיקו לעבוד בגלל פיטורים או סגירת מקום העבודה מחודש מרץ 2020 עלה ב-25%, מ-68 אלף באוגוסט ל-85 אלף. לא משתתפים הם אנשים שאינם עובדים ואינם מחפשים עבודה.

 

 

 

כיוון שבמקרה זה מדובר באנשים שהועסקו עד לא מכבר, סביר להניח שהם מעוניינים לחזור לעבוד. לכן נראה שהפסקת חיפוש העבודה נובעת מאחת משתי סיבות בעייתיות: ייאוש ממציאת עבודה בתקופת הקורונה או העדפה לחיות מדמי האבטלה שמובטחים עד יוני 2021.

שירות התעסוקה שירות התעסוקה צילום: באדיבות שירות התעסוקה

 

כך עולה מנתונים שמפרסמת היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מסקר כוח האדם. עוד מגלים הנתונים שרבע מהמועסקים במשק עבדו בחודש ספטמבר מהבית באופן מלא או חלקי. מדובר ב-25% מכלל המועסקים ו-23% מהשכירים. עם זאת יש לזכור שסקר כוח האדם נערך לאורך כל החודש. כלומר התוצאות שלו מהוות ממוצע של התקופה שלפני הסגר (עד ה-18.9) ושל הסגר עצמו. סביר להניח שבאוקטובר התוצאות יהיו גבוהות יותר.

 

משך הזמן הממוצע שאנשים עבדו מהבית היתה 25 שעות שבועיות ובמגזר הציבורי 13 שעות. צריך לזכור שבמגזר הציבורי לא ניתן לעשות שעות נוספות מהבית ולכן יש לעובדים עניין מובהק לעבוד כמה שיותר ימים במשרד. ככל שנציבות שירות המדינה תרצה להגדיל את היקף העבודה מהבית היא תצטרך לבדוק מחדש את ההנחיה הזו.

 

האחוז הגבוה ביותר של עובדים מהבית, מכלל המועסקים, היה באופן לא מפתיע בענף מידע ותקשורת (70%),שחלק גדול מהפעילות בו יכולה להתבצע באופן מקוון. הענפים הבאים אחריו: שירותים מקצועיים, מדעיים וטכניים (54%), שירותים פיננסיים ושירותי ביטוח (44%), פעילויות בנדל"ן (43%), אמנות, בידור ופנאי (38%) וחינוך (36%).

 

בחלוקה לפי מקצוע, האחוז הגבוה ביותר של מועסקים שעבדו מהבית, מכלל המועסקים, היה בקרב בעלי משלח יד אקדמי (46%). אחריהם: הנדסאים, טכנאים וסוכנים (32%), מנהלים (29%) וכן פקידים כלליים ועובדי משרד (24%).

x