$
בארץ

גמזו: "תפסיקו לנהל את הקורונה מירושלים, תנו לרשויות המקומיות"

פרויקטור הקורונה אמר כי הוא ממשיך לקדם את המתווה שלו, וקרא "לבנות תשתיות ולא ללכת לסגר". על ההתבטאות נגד החברה הערבית באולפן ynet: "כעסתי כי הכתובת הייתה על הקיר". הוא הודיע על עליית מדרגה באכיפת ההתקהלויות: "הציבור רוצה להרגיש ממשלה אמיתית"

אדיר ינקו, ynet 15:3818.08.20

פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו אמר בצהריים (ג') כי הוא מבקש להמשיך להימנע מהטלת מגבלות על הציבור ועל הכלכלה, ושב והתנצל על דבריו נגד החברה הערבית באולפן ynet בשבוע שעבר. עם זאת, הוא ציין כי הוא עלול לשקול הטלת מגבלות בחגי תשרי, בהתאם לרמות התחלואה.

 

 

 

גמזו אמר כי "אנו ממשיכים במתווה שלי - שאני לוקח על כתפיי. הדרך שישראל צריכה ללכת כרגע היא בבניית תשתיות ולא בסגר, הגבלות ומגבלות של פגיעה בכלכלה".

 

הוא התייחס להתבטאות שלו באולפן ynet, שבמסגרתה אמר כי החברה הערבית "עשתה פיגוע המוני בחג הקורבן": "הכתובת הייתה על הקיר. העברנו מסר - תיזהרו, תישמרו. חג הקורבן מתאפיין בארוחות, לא רק עם המשפחה הגרעינית אלא עם המשפחה של המשפחה. ניהול הקורונה הוא אירוע קהילתי - ולכן הוא חייב להיות דרך הרשויות המקומיות. תפסיקו לנהל את הקורונה מירושלים - היא צריכה להיות מנוהלת דרך הקהילה".

 

 

פרופ' רוני גמזו פרופ' רוני גמזו צילום: לע"מ

 

לדברי גמזו, "הסמכות שאני נותן לפיקוד העורף - לנהל את הקורונה ביישובים - מתחברת עם קטיעת שרשרת ההדבקה ועם מודל הרמזור. גם בחברה החרדית יש עמידה במקום. בחברה הערבית קצת עלייה, אבל אני בטוח בחברה הערבית ובניהול המאוד נחוש שלה. לא הצלחתי לשלוט ולהוריד בצורה שמרגיעה אותי בחברה החרדית ובחברה הערבית. כאן זה הרבה מאוד עבודה מול החברה הזאת", הוא הוסיף.

 

פרויקטור הקורונה ציין כי המשטרה תחל במבצע אכיפה נגד ההתקהלויות בארץ. "אנחנו נעשה עליית מדרגה", אמר גמזו. "הציבור לא מסתכל בצורה רצינית כשהוא רואה שיש הנחיות ובסופו של דבר משתוללים".

 

הוא ציין כי אי אפשר לצפות לירידה מהירה בתחלואה. "זה אפשרי רק בסגר. אני הצלחתי לשכנע - וזו הדרך שאני מוביל. עדיף לבנות תשתיות ותהליכים במקביל להורדה איטית של התחלואה. אני מצטער שלא הצלחתי להוריד את התחלואה עוד יותר".

 

הוא התייחס גם לאפשרות שיוטלו מגבלות בחגי תשרי: "להטלת סגר כמו שהיה לנו במרץ יש משמעויות כבדות מאוד. זה אומר הורדה הדרגתית ולפעמים עצירה במקום. וכן, מעת לעת גם את הצעד הזה צריך לשקול, כמובן אל מול בתי החולים. כולם מבינים היטב את הבעייתיות שקשורה בבילוי, בתנועה, במשפחות ובארוחות. יהיה צורך לחשוב על מגבלות. אני עלול להמליץ על מגבלות התקהלות ותנועה משמעותיות יותר".

 

בפתח דבריו קרא גמזו להעניק תמיכה לאנשי הצוות הרפואי, שלדבריהם זוכים לפחות אהדה ותמיכה מבגל הקורונה הראשון. "אני חושב שאני צריך לקבל את זה ואני רוצה לקבל את זה גם מהממשלה ומהציבור. זה ישב לי על הלב, והמסר הזה מיועד לכל אזרחי המדינה".

 

בשבוע שעבר עורר גמזו סערה בעקבות דבריו לאולפן ynet. פרויקטור הקורונה אמר שהמגפה פגעה בחברה הערבית "כמו פיגוע המוני. התקהלויות, חפלות, מסיבות, אדישות - חשבו שזה לא יפגע בהם".

 

בעקבות הביקורת התנצל גמזו על דבריו, ואמר כי הוא מבקש להבהיר ש"כוונת השימוש בביטוי 'פיגוע המוני' נאמרה בהתייחס לנגיף שגורם לתחלואה גבוהה ביותר בחברה הערבית, ולא לחברה עצמה". עם זאת, הוא ציין כי "חלקים בחברה לא מודעים לגודל הסכנה, ולא נשמעים להנחיות". גמזו מסר כי הוא "מבקש להתנצל במידה והדברים לא הובנו כפי שהם".

 

לפי נתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר, אתמול אובחנו 1,660 נדבקים חדשים בנגיף, עלייה מהמספר היומי שלשום, שעמד על 1,060. הפער נובע ממספר הבדיקות. אתמול התקבלו תוצאות 24,100 בדיקות ומתוכן 6.9% חזרו חיוביות, ושלשום התקבלו תוצאות של 11,638 בדיקות - מתוכן 9.1% היו חיוביות.

 

מספר החולים שמאושפזים במצב קשה עלה ב-11 מאז אמש, ומספרם עומד כעת על 410. מתוכם 113 מחוברים למכונות הנשמה, עלייה של ארבעה מאז חצות. מחצות מתו עוד חמישה חולים, ומפרוץ המגפה מתו בישראל 698 בני אדם בעקבות סיבוכי נגיף הקורונה.

x