$
משפט

מנהל ההסדר נגד דני מזרחי: "אדם שהפרוטה אינה בכיסו לא מתגורר בווילה בהרצליה"

מנהל הסדר הנושים של המעצב דני מזרחי טוען כי אם יאושר לספק למזרחי דמי שכירות עליו להסתפק בכ-2,000 שקל לחודש ולשכור דירת 2 חדרים ואין לאשר לו דמי מגורים בכ-18 אלף שקל כפי שביקש. בא כוח מזרחי: 2,000 שקל לא מספיקים לדירת חדר במרכז הארץ

מחלוקת עזה בין המעצב דני מזרחי למנהל הסדר הנושים, עו"ד אייל עברון הטוען כי בקשתו של מזרחי לפסוק לו דמי דיור לשכירת מקום לגור בסך של בין 15 ל-18 אלף שקל בחודש, "מביעה היעדר כל רסן עצמי ופגיעה אנושה בסיכוי ההסדר".

 

 

 

מנהל ההסדר טוען כי יש לדחות בקשתו של מזרחי, ואם יוחלט לקבלה לא צריך לאשר לו מעבר ל-2,000 שקל בחודש למשך 18 חודשים. "מדוע אם כן, מזרחי לא יתגורר בנכס בן 2 חדרים, בשכירות נמוכה עשרות מונים", שואל מנהל ההסדר.

 

תגובתו של מנהל ההסדר הוגשה שלשום לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתגובה לבקשתו של מזרחי לדאוג לו לקורת גג לאור מצבו הכלכלי והבריאותי. מזרחי עסק מעל 40 שנה בתחום האופנה ועיצב בין השאר שמלות לתחרויות מלכות היופי לדורותיהן ולתוכניות ריאלטי כגון רוקדים עם כוכבים. הוא הלביש מפורסמות רבות - מגל גדות ועד שרה נתניהו ונחשב לאחד ממעצבי האופנה המובילים.

 

מעצב השמלות דני מזרחי מעצב השמלות דני מזרחי צילום: רפי דלויה

 

 

מזרחי נקלע בחודשים האחרונים לקשיים כלכליים ובית משפט הורה על פירוק החברה שלו "דני מזרחי דיזיינס". מזרחי אף הגיש לפני מספר חודשים בקשה להסדר עם נושיו לאחר שצבר חובות של כ-7 מיליון שקל ועו"ד עברון מונה למנהל ההסדר. בשלב זה מתגורר מזרחי בווילה בהרצליה פיתוח עם בריכה שנמכרה בשנה שעברה לקונה.

 

מזרחי ביקש לאחרונה מבית משפט באמצעות עו"ד זאב משה בן דורי שיסייע לו למתן סידור חלופי טרם יפונה מביתו ולא תהיה "קורת גג מעל לראשו ובן זוגו המתגורר עימו". בין השאר נטען כי מזרחי לקה בליבו ומומחה תעסוקתי קבע שהוא מוגבל בעבודתו. מזרחי ביקש כי בית המשפט יאשר לו תשלום דמי מגורים שישולמו לו מיתרת תמורת מכר הבית שלו שמכר לפי דמי שכירות חודשיים בסך של בין 15 אלף שקל ל-18 אלף שקל לתקופה של 84 חודשים. מדובר בווילה בהרצליה פיתוח עם בריכה שנמכרה בטרם החל ההליך המשפטי בעניינו של מזרחי בסכום של 4.5 מיליון שקל. בקשתו של מזרחי נתקלת כעת בהתנגדות עזה מטעם מנהל ההסדר הטוען כי "עסקינן בבקשת מזרחי לפסיקת דיור חלוף בסך שנע בין 1.2 מיליון שקל לסך של כ-1.5 מיליון שקל. דין הבקשה להידחות".

 

עו"ד עברון ציין בתגובתו כי מזרחי התקשר בעצמו בספטמבר 2019 בהסכם מכר למכירת ביתו בהרצליה פיתוח. עוד נטען כי כחודשיים לאחר חתימת הסכם המכר וכחודש בטרם מועד מסירת החזקה, הגיש מזרחי את הבקשה העיקרית להסדר נושים במסגרתה הצהיר כי מלוא תמורת מכירת הנכס תיועד לנושים. "והנה, טוען לפתע דני מזרחי, כי הוא זכאי לדיור חלוף בסך מופרך של כ-1.5 מיליון שקל, וזאת ללא כול עיגון חוקי... אדם אשר הפרוטה איננה מצויה בכיסו, איננו מתגורר בווילה רחבת היקף בהרצליה פיתוח אלא פועל לשכור דירה צנועה אשר תואמת למצבו הכלכלי - אין בכך כול פגיעה בכבוד, אלא תכנון כלכלי נכון וראוי בדרכו לשיקומו הכלכלי".

 

 

עו"ד זאב משה בן דורי עו"ד זאב משה בן דורי

 

עוד טוען מנהל ההסדר, כי הנכס נמכר בסך של 4.5 מיליון שקל וכי יתרה לסילוק המשכנתא עומדת על כ-2.8 מיליון שקל. כלומר, נותרת יתרה בסך כ-1.6 מיליון שקל, "וזאת בטרם הוצאות ההליך ותשלומי הפיגורים על המשכנתא אותם לא משלם מזרחי חודשים רבים תוך ניצול המצב והמשך מגוריו בבית המגורים... מזרחי מציע לקבל כ-1.5 מיליון שקל ומנגד לא לשלם לנושים דבר - זאת לא יעלה על הדעת. לא ניתן כל הסבר מדוע נדרש מזרחי אשר מעיד על עצמו כנטול כושר השתכרות, נטול הכנסה, ובמצב בריאותי לקוי, להתגורר בנכס כה גדול. מדוע אם כן, מזרחי לא יתגורר בנכס בן 2 חדרים, בשכירות נמוכה עשרות מונים... גם אם נסכים לשיטת מזרחי כי יש מקום לקבל דיור חלוף (ואיננו מסכימים לכך) הרי שאין הצדקה להוצאה כה משמעותית וניתן להסתפק בסך של 2,000 שקל בחודש למשך 18 חודשים".

 

עו"ד זאב משה בן דורי, בא כוח מזרחי מסר בתגובה: "יודגש ויובהר, דני מזרחי, עתר לסעד לסידור חלוף, לו הוא זכאי עפ"י דין. לו מילא מנהל ההסדר תפקידו, שעה שהזמין חווה"ד להערכת שווי המכירה לבית, יכול היה לדאוג מאותו שמאי לבקש הערכת שווי דמי השימוש הראויים על נקלה. הצגת קיצון של 2,000 שקל היא אף לא דירת חדר במרכז הארץ, שעה שהחוק מדבר על החייב ובן זוגו החי עימו דרך קבע. וזאת 'שכח' מנהל ההסדר באורח תמוה".

x