$
Duns פיננסים
האדר מובייל דן אנד ברדסטריט duns100

האם הגל השני יגרום לארגנטינה לפשוט רגל פעם נוספת?

4 שבועות לאחר שחלק מההגבלות הוסרו, באמצע השבוע שעבר חזרה ארגנטינה לסגר הדוק. ההגבלות הרבות חונקות את הכלכלה, ערך המטבע יורד, ותושבי המדינה חוששים שרגע לפני חגיגת יום העצמאות ה- 204, המדינה נמצאת שוב בדרך לפשיטת רגל נוספת, "המצב הכלכלי קשה, וכמו בכל משבר, ישנן גם לא מעט הזדמנויות". כתבה שנייה בסדרה

מערכת DUN'S 100 16:0909.07.20
"בארגנטינה חוגגים את יום העצמאות באופן שונה. בניגוד לישראל וארה"ב, מדינות בהן מוציאים את המנגל ומתאספים לחגיגות היום, בארגנטינה מציינים את ימי העצמאות בעיקר בבית הספר, וכמובן יש יום חופש לכולם" מספרים עו"ד דייגו קרישקאוצקי ועו"ד גיירמו בורמן, שותפים בפירמת עו"ד Marvel, O’farrell, Mairal פירמת עו"ד הגדולה בארגנטינה בה חברים כ – 300 עו"ד, "השנה יש תחושה מאוד מוזרה. יום העצמאות מסמל את החופש ואנחנו במצב עם הכי מעט חופש שחווינו אי פעם ולא ברור מתי המצב יסתיים"

 

ארגנטינה לא נפגעה מהמגיפה כמו שכנתה ברזיל, לפחות מבחינת מספר החולים והנפטרים היחסי. מספר מקרי הקורונה המאומתים עומד על כ – 80.000 ומספר הנפטרים על כ – 1.500, לא מספרים גבוהים מדי למדינה בת כ – 45 מיליון תושבים, אולם מבחינה כלכלית המדינה שהגיעה למשבר הקורונה במצב עגום, נפגעה אף יותר ונמצאת שוב בסכנה מוחשית של חדלות פירעון, "בשורה התחתונה לא ברור היכן זה יסתיים. גם אם אנחנו במצב טוב יותר מכמה מהשכנות שלנו, בנוסף למחיר הבריאותי, אנחנו משלמים מחיר כלכלי גבוה" מציינים עו"ד קרישקאוצקי ועו"ד בורמן, "יש אחוזי אבטלה גבוהים המגיעים לכ–30%. יש אינפלציה גבוהה כי הממשלה מנסה לעזור לאזרחים באמצעות הדפסת והענקת כסף לאזרחים כדי שישרדו את התקופה, המצב הכלכלי כאן לא טוב".

 

מי שמנהל את המשבר הזה הוא נשיא ארגנטינה, אלברטו פרננדס שהחליף את הנשיא הקודם מאוריסיו מאקרי. פרננדס מכהן בתפקיד מאז חודש דצמבר והייתה ציפייה שיוציא את המדינה מהמצב הכלכלי הקשה בו היא מצויה. אולם בטרם הצליח פרננדס להניע מהלכים משמעותיים, משבר הקורונה השתלט על סדר היום ויצר מציאות חדשה ומאתגרת, "הממשלה פעלה נכון. כבר לקראת סוף מרץ החל הסגר המקיף, סגרו את בתי הספר, ואנשים החלו לעבוד מביתם" מסביר עו"ד בורמן, "הכדורגל נסגר ונעשו ניסיונות רבים למנוע מהמגיפה להתפשט כדי שמערכת הבריאות תוכל להתמודד מולה. המצב הזה כמובן גובה מחיר כלכלי. למעשה, למעט החודש שבו היו הקלות, רוב הזמן רק עובדים המוגדרים חיוניים יכלו לצאת ולעבוד באופן חופשי יחסית".

 

דגל ארגנטינה דגל ארגנטינה צילום: depositphotos

 

"כמו בכל משבר, גם בארגנטינה יש הזדמנויות חדשות"

 

הענפים שהושפעו בצורה החזקה ביותר בארגנטינה כוללים את ענף התיירות, הפקות אירועים, גסטרונומיה וכו', כפי שקורה כעת ברוב העולם. גם הענפים שמצליחים בתקופה הזאת מבחינה כלכלית הם הענפים המוכרים, "הענפים שבולטים בהצלחתם נמנים על ענף הטכנולוגיה, פינטק, חברות שמכירות האונליין שלהם חזקות כמו אמאזון וחברות מקומיות הפועלות במודל דומה, חברות תכנה ועוד" מסביר עו"ד קרישקאוצקי.

 

כידוע, כמו בכל משבר, ישנן גם הזדמנויות שצצות בעקבות המצב החדש, "יש כמה הזדמנויות בתחום המיזוגים והרכישות מאחר ויש לא מעט חברות שאיבדו מהערך שלהן ויש כעת הזדמנות לרכוש אותן. אנחנו רואים חברות בינלאומיות שמוכרות חברות מקומיות שלהן הנמצאות בארגנטינה במחירים מופחתים" מסביר עו"ד בורמן. לדבריו מצטרף גם עו"ד קרישקאוצקי, "בחודש יוני התבצעו בכל בואנוס איירס רק 7 עסקאות נדל"ן. זה מספר שמעיד על היעדר תנועה קיצוני בתחום זה. עבור אנשים עם כסף נזיל, מדובר בתקופה שמעניקה הזדמנות לקניית דירות במקומות אטרקטיביים מאוד בבואנוס איירס במחירים יחסית נמוכים".

 

עו"ד קרישקאוצקי ועו"ד בורמן מדברים עברית ומבצעים לא מעט עסקאות עבור חברות ישראליות בעלות אינטרס בארגנטינה, או להפך, עבור חברות ארגנטינאיות הפעילות בישראל. יחסי המסחר בין ישראל וארגנטינה מבוססים באופן משמעותי על ענפים שלא נפגעו באופן מהותי מהקורונה ועו"ד מציינים במה מתמקד הסחר בין המדינות, "שוק המזון, בדגש על עיבוד מזון, הוא שוק שבו יש יחסי סחר בין המדינות. ייעצנו למספר חברות ישראליות בתחום זה. ויש כמובן גם תחומים נוספים. ארגנטינה זו מדינה שמעניקה הזדמנות להתפתח עבור תעשיות רבות". מסביר עו"ד קרישקאוצקי. השת"פ הרחב מתבטא גם בתחומים נוספים. לדברי עו"ד בורמן, ישנם ענפים רבים נוספים בהם ישנה פעילות עסקית בין המדינות, "אנחנו מייעצים לחברות בתחום החקלאות, התקשורת, לאמדוקס, ויש כמובן גם עסקאות ביטחוניות שקורות בין המדינות. במצב הכלכלי הנוכחי הוא לא פשוט, אך בכל התחומים שמנינו יש הזדמנויות עסקיות דווקא בעת הנוכחית".