$
משפט

עודד קטש תובע 287 אלף שקל מאיגוד הכדורסל: "גיליתי בדיעבד שהוציאו אותי לחל"ת בקורונה"

לטענת מאמן נבחרת ישראל בכדורסל, "איש מהאיגוד לא טרח ליצור אתי קשר כדי לקבל את עמדתי בנוגע לחל"ת שנכפה עלי". האיגוד בתגובה: "הוצאנו לחל"ת, כפי שעשה המשק הישראלי כולו בזמן משבר הקורונה, 530 עובדים. אין הבדל בין קטש לעובדים האחרים"

עודד קטש, מאמן נבחרת ישראל בכדורסל ואחד משחקני הכדורסל הגדולים של ישראל, הגיש לבית הדין לעבודה בתל אביב תביעה בסך 287 אלף שקל נגד איגוד הכדורסל. זאת, בטענה כי גילה בדיעבד שהוציאו אותו לחל"ת בתקופת הקורונה וכי האיגוד נותר חייב לו כספים.

 

באמצעות עוה"ד דפנה שמואלביץ וזוהר גבע ממשרד רובין שמואלביץ, קטש טוען כי בחודש אוקטובר 2017 מונה על פי המלצת הועדה המקצועית של איגוד הכדורסל, לשמש כמאמן נבחרת ישראל ומאמן הנבחרת האולימפית. במועד זה נחתם בין הצדדים חוזה לארבע שנים (מאוקטובר 2017 ל-אוקטובר 2021), ללא אפשרות יציאה.

 

הנבחרת הלאומית מייצגת את ישראל במפעלים בינלאומיים (אליפות אירופה). הנבחרת האולימפית מורכבת משחקנים עד גיל 24 ומייצגת את ישראל באליפות העולם, דרכה ניתן להעפיל לטורניר בכדורסל באולימפיאדה. התחרויות מתקיימות אחת לארבע שנים (לא באותן שנים).

 

עוד נטען כי פעילות הנבחרת מתבצעת בחלונות זמן מוגדרים וידועים מראש, אשר נקבעים בהתאם ללו"ז של הקמפיין הרלוונטי. מאחר ושחקני הנבחרת הינם שחקני פעילים בליגות הכדורסל, פעילות הנבחרת מתקיימת רק בעת שהליגה מצויה בפגרה.

 

בתביעה נטען כי חלון הפעילות האחרון בו שחקה הנבחרת היה במהלך חודש פברואר 2020 והחלון הבא, בו יתקיימו שני המשחקים הבאים של המוקדמות, קבוע לחודש נובמבר 2020.

 

קטש טוען כי החל מחודש פברואר 2018 (4 חודשים לאחר תחילת כהונתו), הוא משמש גם כמאמן קבוצת הכדורסל של הפועל ירושלים, שהינה קבוצה בכירה בליגת העל בכדורסל. מאחר וחלונות הנבחרת מתקיימים תמיד בעת שהליגה בפגרה, התובע ממלא בהצלחה את שני תפקידי האימון.

 

 

עודד קטש עודד קטש צילום: עמית שעל

 

עם תחילת משבר הקורונה הופסקה פעילות ליגת העל בכדורסל. לטענת קטש מנכ"ל הפועל ירושלים יצר מייד קשר עם התובע, ובקש להגיע איתו להסדר מיוחד בנוגע לזכויותיו במהלך תקופת הקורונה. הצדדים הגיעו להבנות בנושא בנקל. ביום 8.5.2020 הוחלט על חידוש משחקי הליגה בתחילת חודש יולי 2020, ובהתאם על חידוש אימוני הקבוצות החל מיום 1.6.20. התובע קבל הודעה על כך ממנכ"ל הקבוצה, ובאותה עת סוכם ביניהם סופית נושא זכויות התובע בגין תקופת הקורונה.

 

"התנהלות האיגוד אינה ראויה"

 

בתביעה נטען כי לנבחרת לא תוכננה כל פעילות בתקופה שמחודש פברואר 2020 ועד נובמבר 2020. לפיכך, משבר הקורונה לא הביא לשיבוש כלשהו בעבודת התובע. יתרה מכך, בתקופה זו המשיך התובע וביצע פעולותיו כבשגרה, שממילא מתבצעות ברובן ממחשבו הנייד, בביתו.

 

"בהינתן האמור, התובע לא ציפה לקבל שיחה כלשהי מנציג האיגוד בנוגע למשבר הקורונה, וסבר לתומו כי ימשיך לקבל את התמורה השנתית המוסכמת, כבעבר. יתר על כן: מאמנים אחרים באיגוד יידעו את התובע כי קבלו הודעה בדוא"ל, על הוצאתם לחל"ת, והתלוננו בפניו על כך שהאיגוד פעל כלפיהם באופן חד צדדי, ללא כל שיח. התובע הבהיר להם כי הגם שאליו לא נשלחה הודעה על הוצאתו לחל"ת, הוא סבור שהתנהלות האיגוד אינה ראויה, כי האיגוד אמור לשמש דוגמא לענף כולו, ואף שוחח על כך עם אחד מחברי הועדה המקצועית. האיגוד לא מצא לנכון לשנות מהתנהלותו למרות התראה זו וחבר הוועדה לא טרח ליידע את התובע שגם הוא הוצא לחל"ת (אם כי אינו יודע על כך עדיין...)".

 

לאור כל זאת, נטען, בתחילת חודש אפריל 2020, הופתע קטש לגלות כי קיבל שכר חלקי בלבד עבור חודש מרץ 2020. התובע שוחח על כך עם בא כוחו, עו"ד יוסי גייר, וביקש להבין מדוע קוזז שכרו. עו"ד גייר יצר קשר עם מנכ"ל האיגוד, ממנו נמסר לו שהאיגוד החליט באופן חד צדדי להוציא את התובע לחופשה ללא תשלום, החל מיום 16.3.20 ועד ליום 18.4.2020.

 

האיגוד טען כי נשלחה לתובע הודעה על כך בדוא"ל. אלא שההודעה נשלחה לכתובת דוא"ל שאינה בשימוש והתובע לא ראה אותה, וממילא לא נתבקש להסכים לה. משהועבר אליו עותק מההודעה קטש הודיע כי הוא מתנגד להוצאתו לחל"ת. במהלך חודש אפריל נשלחה לתובע הודעה נוספת במייל (הפעם לדוא"ל הנכון), לפיה האיגוד החליט להאריך את תקופת החל"ת החד צדדי מיום 18.4.20, ללא הגבלת זמן.

 

"יודגש: לכל אורך תקופה זו לא טרח מישהו מהאיגוד ליצור קשר עם התובע ולקבל את עמדתו בנוגע לחל"ת שנכפה עליו", טוען קטש.

 

זומן לשימוע

 

קטש טוען כי בהמשך התקבל מכתב מב"כ האיגוד, שנמנע מלהשיב למרבית הטענות. "במכתב נמסר באופן סתמי כי כלל עובדי האיגוד יצאו לחל"ת. עוד נרמז במכתב כי השעית התובע היא סוג של ענישה מאחר ואינו מבצע את מלוא מטלותיו (ללא פירוט כלשהו)".

 

עוד נטען כי ביום 20.5.20 שלח האיגוד לקטש , המושעה מזה חודשיים וחצי, זימון ל"שימוע טרם (כך ממש...) הארכת חל"ת", בו הודיע לו כי בכוונתו להמשיך את השעייתו ללא הגבלת זמן. קטש טוען כי כיומיים טרם השימוע ביקשו נציגים מטעם האיגוד לקיים פגישה לא רשמית עם התובע וסוכנו, כדי לנסות להגיע לפשרה שתייתר את השימוע.

 

"בפגישה זו עמד התובע על כך שיש לסיים את החל"ת שנכפה עליו באופן מיידי, ולהשיב לו את המגיע לו. בהמשך לכך, נדחה השימוע וביום 27.5.20 התקיימה פגישה נוספת. רק לאחר הפגישה, בה הפנים סוף סוף מנכ"ל האיגוד כי לא קיימת כל הצדקה לחל"ת שנכפה על התובע, הוא הועיל להודיע לתובע על סיום החל"ת וחזרתו לעבודה החל מאותו יום.

 

"מאז, התנהל מו"מ בין ב"כ הצדדים בנסיון להגיע להסכמה להסדרת החזר התשלומים שנוכו מן התובע, ובפרט השכר והפרשות המעסיק לפנסיה ולהשתלמות. התובע הודיע כי הוא מוכן לוותר על חלק משכרו, הגם שאינו מחויב לכך, אולם אינו מוכן לוותר על ההפרשות הפנסיוניות ועל החזר הוצאותיו המשפטיות, שנגרמו אך ורק בשל פעולות לא חוקיות של האיגוד. משלא הושגו הסכמות – מוגשת תביעה זו".

 

טרם הוגש כתב הגנה.

 

איגוד הכדורסל מסר בתגובה: "איגוד הכדורסל הוציא לחל"ת כפי שעשה המשק הישראלי כולו בזמן משבר הקורונה, 530 עובדים בהם שופטים, מאמנים ועובדים באקדמיה של האיגוד וכך גם את עודד קטש, שאין הבדל בינו לבין עובדים האחרים שצוינו פה וההליך נעשה באופן חוקי. צר לנו שעודד קטש, שקיבל מהאיגוד את המינוי היקרותי ביותר בכדורסל הישראלי ולתנאים הטובים ביותר של מאמן לאומי מאז ומעולם, בחר ללכת להליך משפטי ולתת לו פומבי וזאת בזמן שהתקיימו פגישות בין הצדדים במטרה להגיע להבנות".

 

x