$
דעות

דעה

הגילדה חוזרת לשלוט במשרד הבריאות

ההחלטה הראשונה של פרופ' חזי לוי כמנכ"ל משרד הבריאות היתה לסגור את פרשת איתמר גרוטו ולהסתפק בהערה למשנה למנכ"ל, שהחליט על דעת עצמו להעניק פטור מבידוד למיליארדר טדי שגיא שחזר מחו"ל

אדריאן פילוט 08:0823.06.20

בשנים האחרונות מערכת הבריאות הישראלית סערה סביב ההחלטה למנות לראשונה לתפקיד מנכ"ל משרד הבריאות אדם שאינו רופא. אותו אדם הוא משה בר סימן טוב, מי שהפך לפנים של המאבק בקורונה.

 

שר הבריאות החדש יולי אדלשטיין היה קשוב לתגובות הקשות למינוי הזה, ובהחלטתו הראשונה בתפקיד מינה למנכ"ל את פרופ' חזי לוי, רופא בכיר ולשעבר מנהל בית החולים ברזילי באשקלון. בתקופתו של לוי בברזילי נרשמו אי־סדרים קשים בתאגיד בית החולים, ואלה נכללו בדו"ח חריף של החשב הכללי.

 

 

 

ההחלטה הראשונה של לוי, בתור הסמכות המקצועית האולטימטיבית במשרד, היתה לסגור את פרשת איתמר גרוטו בהינף יד כאילו שום דבר לא קרה, ולהסתפק בהערה. נזכיר: פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות ורופא בכיר מאוד, החליט על דעת עצמו להעניק פטור מבידוד למיליארדר טדי שגיא, שביקש להגיע למסיבה עטורה בסלבריטאים.

פרופ' חזי לוי מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי מנכ"ל משרד הבריאות צילום מסך: לע"מ

 

גרוטו קיבל את ההחלטה בעיצומו של גל שני של תחלואת קורונה, שעה ששרים ופקידים בכירים מקפידים להאשים את הציבור – ולא חלילה את עצמם - בכך

שהתחלואה עולה. גרוטו גם גרר לפרשה את נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ, וציין כי הפנייה של שגיא הגיעה מגורם בשירות המדינה, אף שהנציב לא היה מעורב ולא ידע דבר על הפרשה.

 

מי שעוד מיהר לתמוך בגרוטו והרעיף תשבוחות על ההחלטה של לוי היה, ניחשתם נכון, רופא בכיר נוסף: פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית וחבר של גרוטו ושל לוי.

 

יש טיעונים רבים נגד מינוי של מי שאינו רופא למנכ"ל משרד הבריאות, אולם יש טיעונים חזקים בעד. יש הכרעות שבהן טוב שהמנכ"ל לא יהיה חבר בגילדת הרופאים, למשל המשא ומתן שיחל ממש בקרוב סביב הסכם השכר לרופאים, שצפוי להתחדש בשנה הבאה. מעניין לראות איזו עמדה ינקוט לוי מול הרופאים.

x