$
דעות

מכשולים בדרכו של פרופ' חזי לוי למשרד הבריאות

גם אם המנכ"ל המיועד של משרד הבריאות יצליח לעבור את המשוכה שהציב דו"ח הביקורת החמור על בית חולים ברזילי תחת ניהולו, מינויו עדיין מעלה את השאלה אם יידע להתמודד עם האתגרים של המשרד המורכב

אדריאן פילוט 08:0231.05.20

מינויו של פרופ' חזי לוי, מנהל בית החולים ברזילי באשקלון, למנכ"ל משרד הבריאות נראה במבט ראשון כמינוי ראוי וקולע, שכן יש לו את כל הנתונים הנדרשים: הוא פרופסור לרפואה, היה קצין רפואה ראשי של צה"ל, כיהן באחד התפקידים הבכירים ביותר במשרד הבריאות (ראש מינהל רפואה) וכבר שמונה שנים הוא מנהל את ברזילי. גם במבחן האופי, הסופרלטיבים לא נחסכים: חכם, חם, נעים הליכות.

 

אולם בסוף השבוע צץ מכשול: דו"ח ביקורת סביב תאגיד הבריאות של ברזילי, שהחל להתגבש בשנת 2019 ומסקנותיו החמורות נכתבו בחודשים האחרונים, דורש את התייחסותו של אגף המשמעת בנציבות שירות המדינה. כן, אותה נציבות שתצטרך לתת את ההכשר למינויו של לוי.

 

פרופ' חזי לוי פרופ' חזי לוי צילום: גדי קבלו

 

חומרת הדו”ח עולה באופן אוטומטי מהקריאה ואין צורך לעשות מאמצים רבים כדי לחפשה. ולראיה: מנכ"ל משרד הבריאות היוצא, משה בר סימן טוב, שכבר נמצא עם רגל אחת בחוץ, מיהר לסגור את הפרשה 48 שעות לפני מינויו של לוי.

 

בנציבות אומרים כי לוי יישאל על הדו”ח במסגרת ועדת המינויים. אם לוי יצליח לעבור את המשוכה, מינויו עדיין מעורר שאלות רבות: האם במצב ה"מלחמתי” שבו אנחנו מצויים, דווקא לוי, שהוא דמות מופנמת ופחות בולטת בעולם הבריאות והרפואה, יידע להתמודד עם האתגרים של מה שהפך למשרד הכי מורכב בימינו, כאשר הסכנה לגל שני של התפרצות קורונה הפכה בימים האחרונים לממשית ביותר? האם לוי, שמכיר את ה"קהילה" (קופות חולים) רק כיריבה שעמה נאלץ להתעמת במהלך התפקידים הרבים בקריירה שלו, יידע להעדיף אותה על פני בתי החולים, שכבר קיבלו מיליארדים לטובת היערכות לקורונה. אמנם בתי החולים מקבלים את כל תשומת הלב, אבל האתגרים ארוכי הטווח של המערכת ניצבים דווקא בקהילה. האם האיש השקט והנחמד יידע לנצל את משבר הקורונה ולחולל את השינוי הנדרש במערכת הבריאות?

x